• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • SUBVENȚIA DE 250 EURO/LUNĂ: ANUNȚUL URGENT AL AGENȚIEI DE MUNCĂ pentru TOȚI FERMIERII!

    Roxana Dobre -

    Fermieri, puteți obține acești bani în plus de la stat! Agenţiile Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă aduc la cunoştinţă faptul că angajatorii care organizează ucenicie la locul de muncă potrivit domeniilor de activitate specifice, beneficiază la cerere, pe întreaga perioadă de derulare a contractului de ucenicie, de o subvenţie în cuantum de 1.125 lei/lună, sumă acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj în limita fondurilor alocate cu această destinaţie. Legea a fost promulgată anul trecut și sunt vizați direct și fermierii, care, în mare parte primesc anual în exploatațiile agricole tineri ieșiți de pa băncile școlilor!

    Perioada lucrărilor de primăvară este propice pentru fermieri să pună în practică o lege dată în favoarea lor care le aduce și o subvenție în plus. Concret este vorba despre Legea pentru modificarea și completarea Legii nr.279/2005 privind ucenicia la locul de muncă care aduce angajatorului care încheie un contract de ucenicie, pe perioada derulării acestuia (între unul și trei ani), o sumă în cuantum de 1.125 lei/lună (net), echivalentul în lei a 250 euro/lună, din bugetul asigurărilor pentru șomaj.

    Durata contractului de ucenicie se stabileşte în funcţie de nivelul de calificare pentru care urmează să se pregătească ucenicul, fără a putea fi mai mică de:

    – 12 luni, în cazul în care ucenicia la locul de muncă se organizează pentru dobândirea competenţelor corespunzătoare unei calificări de nivel 2;
    – 24 de luni, în cazul în care ucenicia la locul de muncă se organizează pentru dobândirea competenţelor corespunzătoare unei calificări de nivel 3;
    – 36 de luni, în cazul în care ucenicia la locul de muncă se organizează pentru dobândirea competenţelor corespunzătoare unei calificări de nivel 4.

    Convenţia se încheie pentru fiecare contract de ucenicie pentru care angajatorul solicită sumele prevăzute de Legea nr.279/2005, în termen de 30 de zile lucrătoare de la data expirarii perioadei de probă cuprinse în contractul de ucenicie.

    Subvenţia se acordă angajatorului de la data expirării perioadei de probă cuprinse în contractul de ucenicie, proporţional cu timpul efectiv lucrat de ucenic precum şi pentru perioada concediului anual de odihnă al ucenicului.

    Atenție! Nu beneficiază de această subvenţie angajatorii care anterior încheierii contractului de ucenicie au avut, cu persoana în cauză, încheiate alte contracte de ucenicie, pentru aceeaşi calificare.

    Angajatorii sunt obligaţi să menţină raporturile de muncă ale ucenicilor pe toată perioada contractului de ucenicie încheiat în condiţiile legii

    În situaţia în care contractul de ucenicie înceteaza anterior datei prevăzute în contract, angajatorul este obligat să restituie agenţiei, sumele încasate de la bugetul asigurărilor pentru şomaj pentru respectivul ucenic, plus dobânda de referinţă a Băncii Naţionale a României, în vigoare la data încetării contractului de ucenicie, dacă încetarea acestuia a avut loc din motivele prevăzute la art.55 lit.b), art. 56 alin. (1) lit. d) si art. 65 alin. (1) din Legea nr. 53/2003, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

    Angajatorii care doresc să organizeze activităţi de ucenicie trebuie:

    -Să facă dovada că sunt autorizaţi/acreditaţi ca furnizori de formare profesională pentru calificarea respectivă, sau au încheiat un contract de prestări de servicii de formare profesională cu un furnizor de formare profesională (unităţi şi instituţii de învăţământ, angajatori, alţi formatori, autorizaţi/acreditaţi pentru ucenicie la locul de muncă), în temeiul căruia se asigură formarea profesională a ucenicului şi susţinerea examenelor de absolvire, la finalizarea contractului de ucenicie.
    -Să numească coordonatorul de ucenicie care este salariatul angajatorului sau, după caz, întreprinzătorul persoană fizică organizator al uceniciei la locul de muncă şi care are obligaţia de a colabora cu furnizorul de formare profesională autorizat pentru organizarea, desfăşurarea şi evaluarea continuă a formării profesionale a ucenicului, pe baza standardului ocupaţional corespunzător ocupaţiei în care se califică ucenicul.

    Formarea profesională prin ucenicie la locul de muncă:

    – oferă persoanelor interesate posibilitatea de a obţine o calificare în sistemul de formare profesională a adulţilor, care să permită ocuparea unui loc de muncă şi continuarea învăţării;

    – permite angajatorilor să îşi asigure forţa de muncă calificată, de calitate, în funcţie de cerinţele proprii.

    Citiți și:

    S-A VOTAT! MAI MULȚI BANI pentru FERMIERII care angajează UCENICI SAU STAGIARI!

    SPRIJIN pentru FERMIERII care angajează UCENICI SAU STAGIARI! Statul va acoperi CEL PUȚIN 250 DE EURO din SALARIUL LUNAR!

    O NOUĂ SUBVENȚIE de la stat. Ce DOCUMENTE TREBUIE SĂ DEPUNEȚI și unde se cere AJUTORUL DE 250 EURO/LUNĂ!


    Te-ar mai putea interesa

    ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață Vremea de schimbă radical. Șefa ANM anunță ploi și temperaturi cu minus Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA