• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • CUM ALEGEM HIBRIDUL DE PORUMB: Sistemul cu PROFILE EURALIS ajută fermierii să ia DECIZIA PERFECTĂ!

  agrointeligenta.ro -

  Pentru cultura de porumb, principala preocupare a fermierilor este aceea de a găsi hibrizi care să exploateze pe deplin potențialul real al parcelelor lor. Care este hibridul care poate da cele mai bune rezultate în condiții limitate? Care este cel mai bun hibrid care poate oferi un randament maxim în condiții favorabile? Mai mult decât atât, în ceea ce privește însilozarea, în scopul de a face o alegere potrivită pentru hrana animalelor, fermierul trebuie să ia în considerare compoziția porumbului.

  Sistemul cu Profile Euralis pentru cultura de porumb este menit să ajute fermierii în alegerea acelui hibrid care să răspundă cat mai bine la nevoile acestuia.

  Sistemul cu Profile Euralis merge dincolo de criteriile clasice de selecție care constau în performanța, timpurietatea, valoarea nutritivă, rezistența la boli și toleranța la cădere, analizând hibrizii din unghiuri diferite pentru a înțelege și a aduce fermierilor recomandări corecte și justificate.

  Profilele care fac parte din acest sistem (SPE) sunt urmatoarele:

  Profilul randament studiază comportamentul hibrizilor în funcție de potențialul câmpului. Obiectivul este acela de a gasi cel mai adaptat hibrid care performează în condițiile particulare, specifice fiecarui câmp. Hibrizii sunt testați pe parcursul mai multor ani, în diferite condiții agroclimatice. Analiștii Euralis evaluează performanțele fiecarui hibrid, comparând performanțele acestuia cu media tuturor hibrizilor testați în aceleași condiții agroclimatice.

  Prin intermediul metodologiei SPE, Euralis oferă fermierilor, pe de-o parte, recomandări cu privire la hibridul care valorifică cel mai bine potențialul parcelelor și permite atingerea obiectivului de producție vizat. Aportul de apă, de nutrienții, stresul cauzat de boli, schimbările climatice, etc, toti acesti factori pot avea o influență asupra potențialului câmpului.

  În PROFILUL Randament nivelul de performanță al hibridului este marcat în culori diferite – verde închis, verde deschis, portocaliu și roșu – pentru a arăta cât de adaptat este hibridul la potențialul solei, în particular.

  Profilul nutrițional studiază viteza de digestie a substantei uscate prin metoda In Sacco: eșantioane de porumb siloz sunt puse direct în rumenul vacilor, printr-o fistulă ruminală. Această metodă determină gradul de digestibilitate al fiecărui hibrid. Obiectivul este de a defini cel mai potrivit hibrid care corespunde cu exactitate nevoilor nutriționale ale rumegatoarelor: o digestie lentă pentru stimularea microflorei și microfaunei, specifice la nivelul rumenului sau o digestie rapidă pentru a duce bovinelor un aport rapid de energie.

  Scopul acestui sistem este de a securiza profitul fiecărui fermier prin valorificarea celor 60 de ani de expertiză în semințe. Ca parte a unui grup agricol cooperatist ce aparține fermierilor, ambiția Euralis este de a fi cel mai atent și inventiv partener al fermierilor și distribuitorilor.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Noi reguli pentru subvenția APIA pe suprafață. Facturile devin obligatorii ca să demonstrezi că lucrezi pământul! Data de referință a ANT – folosită fraudulos. Dacă renunțăm, banii pot merge la SCZ pe animale reale! Primele larve de Ostrinia nubilalis au fost observate în câmp

  Ultimele știri

  AVANS APIA 2020: Cine sunt fermierii la autorizare în primele zile de începere a plăților! Bruceloza la ovine: semnele bolii care cauzează avortul oilor. Măsuri de prevenire la stână! Subvenții APIA 2020 – cuantum SCZ ovine! 17,92 euro/cap – plata minimă pentru crescătorii de oi și capre!

  Căutare în articole