• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • EXCLUSIV: 1 MAI aduce un SUCCES URIAȘ pentru CIOBANII ROMÂNI!

    Roxana Dobre -

    Succes uriaș pentru ciobanii români. Aceștia au depus eforturi imense în ultima perioadă și s-au mobilizat pentru a reuși ca preparatele din carne de oaie să devină ”vedetele” supermarketurilor în perioada mini-vacanței de 1 mai când vânzările pentru produsele destinate grătarelor sunt la mare căutare. Ciobanii speră să dea lovitura cu preparatele în carcasă care să îi atragă pe cumpărători și să îi determine să devină fideli cărnii de oaie!

    Foto: Asociatia Agricola Tara Lovistei

    Vânzarea cărnii de oaie a trecut la nivelul următor pentru ciobanii români. Reuniți într-o cooperativă înființată pentru susținerea produselor românești ”Țara Mea”, oierii au făcut front comun să intre cu produsele în marile magazine. De 1 mai, dacă lucrurile merg fără impedimente, pe rafturile magazinelor am putea să găsim frumos așezate în caserole mici, cârnaţi și alte preparate de oaie.

    Nicolae Cioranu, președintele Federației ROMOVIS, a declarat, în exclusivitate pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro că ieri, joi – 20 aprilie a avut loc o întâlnire de lucru la Ministerul Agriculturii unde s-a stabilit ca de săptămâna viitoare să se înceapă tăierile de ovine/miei. ”Undeva pe joi, vineri, ar trebui să ajungă primele produse în galantare, în rafturi. Dacă lucrurile merg cum s-a stabilit, așa ar trebui, undeva spre sfârșitul săptămânii Cooperativa ”Țara mea” să ajungă cu primele cantități de carne de ovină în supermarketuri”, a adus lămuriri Cioranu.

    Acesta spune că prețurile sunt acceptabile pentru oieri. ”Nu pot da cifre. Prețul nu s-a stabilit până la ultimul bănuț, pentru că mai sunt niște discuții pe transport, animalele vin de la fel și fel de distanțe. Prețul care se vehiculează noi zicem că este mai aproape de adevăr. Dacă vorbim de prețurile din piață astăzi, această variantă este una mai bună. Dar și prețurile din piața exportului ar trebui să se miște pozitiv, pentru că așteptăm efectul deschiderii Arabiei Saudite, să vedem. Nu poate să spună nimeni, este un cumpărător în plus cu care toate discuțiile s-au finalizat pe segmentul aprobării, tot, tot, sanitar-veterinar. Sperăm să fie un cumpărător în plus, care ar trebui să își spună cuvântul în prețul din piața”, a mai arătat președintele Federației ROMOVIS.

    Cum pot ajunge și alți oieri cu carnea în supermarketuri

    Deoarece știm că programul va fi de interes și pentru alți crescători de ovine, l-am între bat pe Nicolae Cioranu cum pot ajunge aceștia să își vândă oile prin intermediul proiectului. ”Crescătorii pot intra foarte simplu în acest program prin înscrierea în Cooperativa ”Țara mea”. Acum urmează la prima întâlnire să finalizăm și procedeul de a deveni membru în Cooperativa Țara mea. Încă nu am stabilit cum, se perfectează condițiile. Acum urgența numărul 1 este să începem tăierile ca să ajungă carnea în magazin”, a mai spus Cioranu.

    Crescătorul de ovine a precizat că încă nu s-a stabilit o cantitate pe care o doresc supermarketurile și acest aspect urmând să fie definitivat în perioada următoare. ”Încă nu știm ce cantitate de carne doresc magazinele. Este așteptat directorul de la Carrefour, dacă nu mă înșel, să se discute. O să aflăm până vineri, nu poate ajunge marfa până nu se vor perfecta toate. Dar asta nu discutăm noi, asta discută cooperativa”, a mai subliniat Cioranu.

    Acesta mai spune că așteptările oierilor sunt mari dat totul depinde de ”apetitul” românilor pentru carnea de oaie care astfel prezentată va fi mai uțor de preparat decât dacă animalele sunt cumpărate ”în viu”. ”Numai să vedem dacă consumatorul român va cumpăra carnea. Asta e prima problemă. Noi, cu ”Țara mea”, cu cooperativa, am discutat, luni sau marți cred că animalele ajung în abator, undeva până joi, vineri, după planurile făcute cu cooperativa ar trebui să ajungă carnea, dar suntem în România, se mai poate rupe o verigă, un inel, ceva. Sperăm să nu fi omis niciun segment, cât de mic ar fi el”, a conchis crescătorul.


    Te-ar mai putea interesa

    Tractoarele New Holland pe care fermierii le pot cumpăra prin Programul Rabla pentru Tractoare Tractoarele Zetor pe care fermierii le pot cumpăra prin programul Rabla pentru Tractoare Subvenții APIA 2024 – tranșa a doua. Plățile finale achitate pe hectar și cap de animal

    Ultimele știri

    Avans APIA 2024 – ultima oră! Prag depășit pentru plățile către fermieri! ANSVSA – 20 de ani de activitate. Adrian Pintea, MADR: Autoritatea și-a câștigat încrederea nu doar pe plan național, ci și pe scena europeană Auchan și Cora – amenzi uriașe de la Consiliul Concurenței! Judecătorii le-au respins contestațiile!