Ştiri agricoleSurse de finanţareTractoare și combine

Tractoare KUBOTA în fermele moldovenești: Fermierii plătesc AVANS 50%, restul în rate pe doi ani!

VEZI GALERIA | 6 POZE

Tractoarele Kubota iau cu asalt fermele moldovenești. Cea de-a zecea tranșă a grantului care prevede asistenţă tehnică pentru fermieri din partea Japoniei, cunoscut drept proiectul 2K, a adus fermierilor din Republica Moldova 106 tractoare în valoare de 4,5 milioane de dolari.

Marele avantaj la achiziția noilor tractoare este că fermierii din Republica Moldova plătesc la avans jumătate din valoarea utilajului, iar restul sumei se achită în rate derulate pe durata a doi ani de la primirea utilajului agricol.

“Tractorul costă 535 de mii (lei moldovenești, echivalentul a circa 27.000 de euro -n.r.), achităm 50 %, iar celelalte 50% le achităm în doi ani şi este foarte foarte convenabil pentru că în agricultură sunt investiţii mari”, a spus producătorul agricol Sergiu Brodescu, citat de Publika.md.

La predarea noilor tractoare japoneze a luat parte și premierul Republicii Moldova, Pavel Filip. Acesta s-a arătat încrezător că proiectul cu utilaje japoneze are menirea să-i motiveze pe agricultori să muncească în ţară. “Nu merită astăzi doar să ridici un pahar de vin şi să spui dă doamne vreme bună ca să îmi pot strânge roada. Vom face agricultură performantă atunci când vom utiliza tehnică performantă”, a comunicat premierul, Pavel Filip.

“Astfel de gesturi arată că suntem prieteni adevăraţi. De aceea sper foarte mult ca şi această iniţiativă să aibă un impact pozitiv asupra vieţii moldovenilor”, a spus și ambasadorul Japoniei în Moldova, Masanobu Yoshii.

Agricultorii care au cumpărat tractoare beneficiază şi de subvenţii din partea statului. “Aproape jumătate din terenurile agricole ale Moldovei sunt prelucrate cu tehnica agricolă de la 2KR”, a spus ministrul Agriculturii, Liviu Volconovici.


Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!