• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri agricole
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • SCHIMBARE URIAȘĂ pentru SUBVENȚIA DE 3.000 EURO! Ce a anunțat ministrul agriculturii PETRE DAEA!

  Roxana Dobre Roxana Dobre -

  Subvenția de 3.000 de euro, schimbarea uriașă pe care trebuie să o afle toți fermierii! Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunțat că ar putea lua decizia de prelungire a perioadei de recoltare a tomatelor româneşti peste data de 30 mai, cum era stabilit iniţial.

  Șeful de la agricultură este de părere că o astfel de măsură i-ar ajuta pe legumicultorii înscrişi în programul „Tomate 2018” să nu piardă subvenţiile. ”În multe zone ale ţării, 30 mai este o perioadă care acum ridică probleme. Analizăm şi vedem cum se derulează factorii de vegetaţie în continuare. Aici cu siguranţă ei nu se vor încadra în timp, dar avem în vedere să analizăm cu atenţie şi să purcedem în consecinţă. Vom lua această decizie în săptămânile următoare în aşa fel încât să fim convinşi că situaţia din teren impune o asemenea măsură, pentru că noi am socotit, când am dat drumul la acest program că vom reuşi să fim cu producţia mai repede pe piaţă ca de obicei, pentru a putea stopa importurile, pentru a ocupa piaţa”, a declarat ministrul cu ocazia unei vizite efectuate în județul Bistrița.

  Primele tomate românești au ajuns deja în piețe

  Ministerul Agriculturii a anunțat printr-un comunicat remis pentru Agrointeligența-www.agrointel.ro că primele tomate ale producătorilor agricoli autohtoni înscriși în programul de sprijin guvernamental au apărut în piețele agroalimentare din municipiul București. Consumatorii se pot aproviziona cu tomate românești preferate pentru calitățile lor gustative, obținute pe sol prin metode convenționale, fertilizate cu îngrășământ natural și, bineînțeles, proaspete.

  Sunt expuse deja spre vânzare de producătorii agricoli în piețele: Rahova, Străduinței, Domenii, Râmnicu Sărat, Sudului iar, în zilele următoare, consumatorii se vor putea aproviziona cu tomate românești și din alte piețe din București. Producătorii agricoli autohtoni înscriși în programul de sprijin pentru tomate cultivate în spații protejate pot fi ușor recunoscuți de către consumatori, ei purtând șorturi roșii cu însemnele programului și având la loc vizibil afișat tăblițe de identificare.

  Potrivit datelor MADR,  până la data de 9 mai au fost primite în total 11.925 de solicitări de înscriere în programul de sprijin pentru tomate, cultivate în sere sau solarii, pentru ciclul I aferent anului 2018. Cei mai mulți cultivatori provin din județele Olt (3.937), Dolj (1.643) și Galați (1.590). Dintre solicitanții de sprijin în Ciclul I au definitivat plantarea tomatelor în spații protejate un număr de 10.451.

  Reamintim că programul de sprijin pentru tomate, cultivate în sere sau solarii, cu ajutorul căruia producătorii agricoli din România sunt susținuți, se află în al doilea an de implementare, asigurându-se astfel necesarul de consum intern de tomate proaspete din producția autohtonă începând cu luna mai și până în decembrie.

  Pentru a fi eligibili pentru acordarea ajutorului de minimis de 3.000 de euro/an pentru cultura de tomate, beneficiarii trebuie, printre altele, să dețină o suprafață cultivată cu tomate în spații protejate de cel puțin 1.000 mp, să obțină o producție de minimum 2 kg tomate/mp, dar și să valorifice o cantitate de tomate de cel puțin 2.000 kg dovedită cu documente justificative.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Abonare gratuită la știri

  Te-ar mai putea interesa

  ȘEFUL APIA ANUNȚ pentru FERMIERII CARE VOR SUBVENȚII! APIA: Fermierii care au făcut împăduriri pot depune cererile de plată! Crescătorii de animale care pot pierde subvențiile APIA pentru pășuni!

  Ultimele știri

  Fabrica de brânzeturi care plătește fermierilor 1,5 euro pentru un litru de lapte de capră! Primul spital universitar veterinar din România, inaugurat de USAMV București Director APIA reprimit la conducere după ce a fost declarat incompatibil cu funcția!

  Căutare în articole