• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • DECLARAȚIILE care au ridicat SALA ÎN PICIOARE! Fermierul DIMITRIE MUSCĂ: Îmi vine să plâng. Mă transformați ÎNTR-UN INFRACTOR!

  agrointeligenta.ro -

  O sală întreagă, ridicată în picioare de declarațiile cunoscutului fermier Dimitrie Muscă. Președintele Combinatului Agroindustrial Curtici din județul Arad a fost aplaudat în picioare de toți participanții de la Congresul FARM FOOD FORUM. Evenimentul organizat de către Federația Națională PRO AGRO a reușit să pună accentul pe problemele reale ale fermierilor din România, între care impozitarea subvențiilor și interzicerea neonicotinoidelor în tehnologiile agricole.

  Fermierul Dimitrie Muscă a pus degetul pe rana tuturor fermierilor din România! Agricultorul din județul Arad s-a arătat nemulțumit de faptul că interesele agriculturii românești nu se văd la Bruxelles. ”Domnilor europarlamentari, nu ați făcut nimic pentru protejarea fermierilor. Neonicotinoidele nu noi le-am inventat, companiile le-au inventat pentru a combate Tanymecus. Acum noi ce să facem? De ce nu ați putut obține măcar o derogare în continuare. Îmi vine să plâng. Mă aduceți în situația de a deveni infractor, pentru că eu oricum trebuie să dau cu substanțe, ce vreți să fac, să închid ferma? Am mii de oameni care depind de mine”, a spus Dimitrie Muscă la prima ediție a evenimentului organizat de PRO AGRO.

  Fermierul a primit un răspuns pe loc din partea europarlamentarului român Daniel Buda, cel mai activ reprezentant al țării noastre la Bruxelles și membru al Comisiei pentru Agricultură din Parlamentul European. Daniel Buda a replicat că nu este vina europarlamentarilor ce s-a întâmplat, întrucât din Parlamentul European utilizarea neonicotinoidelor a plecat cu aviz pozitiv, Consiliul European fiind cel care a votat negativ. ”Europarlamentarii români îi sprijină pe fermieri”,  a subliniat Daniel Buda.

  În continuare, fermierul Dimitrie Muscă a arătat că poate fermierii români sunt prea ”disciplinați și cuminți” în raport cu producătorii din alte state UE, producători care reușesc să își impună punctul de vedere la nivelul UE. ”Nu suntem ca ăia care au aruncat dejecțiile pe câmpuri, nu suntem ca ăia care au vărsat cisternele de lapte sau ca ăia care au blocat șoselele și autostrăzile și așa mai departe. Asta e diferența între noi și ei. (…) De la nivel de UE nu s-a stabilit ceva. Dacă Ungaria a stabilit – nu vindem nici un metru pătrat de pământ către nici un străin european, de ce nu ați blocat la UE ca nici ungurii să nu mai cumpere nicăieri în Uniune pământ? Vin și cumpără în România, în Ardeal cât încape. Haideți toți să dăm acel 0,5 euro pe hectar pentru că altfel Emil (Emil Dumitru – președintele Federației Naționale PRO AGO – n.r.) nu poate să se ducă să ne reprezinte”, a încheiat mesajul său Dimitrie Muscă.

  Declarațiile de astăzi ale directorului CAI Curtici vin după ce ieri, în cadrul întâlnirilor de lucru organizate de PRO AGRO, tot Dimitrie Muscă a ridicat o problemă veche și încă nerezolvată a fermierilor. ”Suntem singura țară din UE care impozitează subvenții. De ce? Ce înseamnă o subvenție? Este o problemă ridicată într-o discuție avută cu șeful statului român la ediția de anul trecut a târgului INDAGRA. Încă aștept răspuns din partea dânsului”, a declarat Dimitrie Muscă, președinte CAI Curtici, în cadrul panelului vegetal de la Congresul PRO AGRO.

  Reamintim că peste 450 de fermieri și reprezentanți din industria agroalimentară participă în perioada 8-9 mai la primul congres organizat de Federația Națională PRO AGRO. Evenimentul are loc la Poiana Brașov și a reușit să aducă la masa discuțiilor atât producători agricoli, cât și decidenți politici din țară și de la nivelul Uniunii Europene. Cel mai important moment al Congreslului PRO AGRO este ședința comună a organizației ce reprezintă interesele fermierilor și procesatorilor din industria agroalimentară.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Instalarea Tinerilor Fermieri 2020. Proiectele se depun din 15 iulie, sprijinul maxim – 50.000 euro/fermă! TRANSFORMER – cel mai nou ameliorator de sol! De ce este acest produs UNIC PE PIAȚA DIN ROMÂNIA! Azot în formă lichidă de la Agro-Est Muntenia. Azofol, produsul câștigător pentru plante!

  Ultimele știri

  Subvenția de 5 lei i-a înfuriat pe mulți oieri! ”Să vă fie rușine tuturor celor care ați hotărât acești bani pentru ciobani!” Soluția cu bor și zer: rețeta pentru îngrășământul cu care poți stropi toate legumele! Revoltă în vestul țării! Fermierii și primarii se luptă să blocheze o firmă care ar vrea să extragă gaze de șist pe ascuns!

  Căutare în articole