• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri agricole
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Pekka Pesonen, COPA-COGECA: Subvențiile agricole ar putea SCĂDEA FOARTE MULT!

  agrointeligenta.ro agrointeligenta.ro -

  Pekka Pesonen, Secretarul General al COPA-COGECA, cea mai mare și importantă structură de reprezentare a fermierilor la nivel european, a participat la prima ediție a Congresului PRO AGRO. În cadrul evenimentului desfășurat pe 8 și 9 mai la Poiana Brașov, Pesonen a vorbit despre noua Politică Agricolă Comună și de temerile privind viitorul finanțării fermierilor după 2020.

  ”Sprijinirea financiară a PAC, bugetul alocat PAC în ultimii ani, a scăzut și nu mai putem accepta o scădere a acestui buget. Comisia Europeană, după cum știți, a anunțat săptămâna trecută că bugetul PAC va scădea cu 5% și plățile directe cu 4%, dar nouă ne este teamă că în realitate procentajul este mult mai mare. Trebuie să ne uităm și la capacitatea statelor membre de a dezvolta această politică, mai ales pe Pilonul II, pe dezvoltare rurală, unde statele membre sunt nevoite să cofinanțeze această politică, partea de dezvoltare rurală, și creșterea cofinanțării poate avea un impact. Am subliniat cu multe ocazii și în Consiliu, și în Comisia Europeană și în Parlament că simplificarea eate foarte importantă și în politica actuală, dar și în viitor ca fermierii să poată să continue activitatea și să facă ce știu ei mai bine, să producă alimente pentru populația națională și a Europei”, a declarat Pekka Pesonen.

  O decizie privind banii fermierilor ar putea fi luată înainte de alegerile pentru noii membri ai Parlamentului European. ”Noi sperăm că o decizie va fi luată pe viitorul buget înainte de alegerile în Parlamentul European ca fermierii, agricultorii să știe ce buget vom avea în noua PAC după 2020. Chiar dacă UE este un net exportator, trebuie să sprijinim piețele noastre europene și să asigurăm mai ales în competiția cu Ucraina o situație care nu afectează competivitatea sectorului nostru. Nu vedem rezultatul acestei balanțe comerciale pozitive încă în buzunarul fermierilor, de aceea organizațiile dumneavoastră trebuie să lucreze mai mult să își promoveze produsele la nivel european și nu numai pe piețele mondiale”, a mai subliniat Secretarul General al COPA-COGECA, organizație din care România nu este încă membră, marea piedică fiind nivelul cotizației anuale ce trebuie achitat de către fiecare organizație afiliată și reprezentată la Bruxelles.

  Și sper că cei care v-ați cumpărat un tractor sau noi echipamente în ultima perioadă că v-ați asigurat că aveți acces la toate datele care sunt produse prin aceste noi tehnologii. Împreună cu alte 8 organizații europene și ăsta este doar începutul, am semnat pe 28 aprilie, în prezența comisarului Hogan, un cod de conduită cum trebuie utilizate și care este dreptul la date care sunt produse prin noile tehnologii. Ultimul meu cuvânt este legat de practicile comerciale neloiale și știu foarte bine că aceasta este un subiect destul de important și în România, pentru că fermierii încă nu beneficiază de partea lor în lanțul agricol. Apreciem foarte mult și am solicitat asta de mult timp, directiva publicată de Comisie, dar trebuie să lucrăm mai mult în viitor, să fim siguri că agricultorii, fermierii, își primesc partea lor în lanțul alimentar. Sper și sunt sigur că vom lucra împreună cu PRO AGRO și cu dumneavoastră în UE pentru fermieri și pentru România și așteptăm o participare activă a dumneavoastră și a PRO AGRO în COPA-COGECA”, a încheiat Pekka Pesonen.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Abonare gratuită la știri

  Te-ar mai putea interesa

  9 MARTIE: ÎNTÂLNIRE DE GRAD 0 LA BUCUREȘTI PE TEMA AGRICULTURII DIGITALE! Soluție la consumul rapid de azot din sol! NUTRINO PRO, primul produs Agro-Est pe bază de azot cu eliberare lentă! DK Expression, prima rapiță care aduce profitul în fermă

  Ultimele știri

  Ministrul Adrian Oros îi liniștește pe români: Producătorii români pot produce mai mult decât este acum cererea de alimente! Fabrica de brânzeturi care plătește fermierilor 1,5 euro pentru un litru de lapte de capră! ȘEFUL APIA ANUNȚ pentru FERMIERII CARE VOR SUBVENȚII!

  Căutare în articole