• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • TRAGEDIE: UN TRACTORIST fără permis A MURIT după ce s-a răsturnat cu utilajul! Bărbatul a mai făcut PATRU VICTIME!

    Roxana Dobre -

    Tragedie cu cinci victime provocată de un fermier care a folosit tractorul fără să aibă permis de conducere. Evenimentul nefericit s-a petrecut în localitatea Ungra, judeţul Braşov, după ce tractoristul  a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a ieşit în afara părţii carosabile şi s-a răsturnat.

    Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Braşov, Gabriela Dinu, accidentul s-a produs pe un drum comunal din localitatea Ungra, din cauza unui bărbat în vârstă de 34 de ani, care a condus tractorul deşi nu avea permis, autovehiculul fiind și neînmatriculat.

    „În noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 00.45, un bărbat de 34 ani, din judetul Braşov, care a condus un tractor pe DC 21, dinspre Ungra spre Dăişoara, drum în pantă şi curbă la dreapta, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a ieşit în afara părţii carosabile şi s-a răsturnat în stânga sensului de mers, la o diferenţă de nivel de aproximativ cinci metri. În urma accidentului a rezultat decesul conducătorului auto şi rănirea a patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 17 şi 32 ani, toţi din judetul Braşov”, a spus Dinu, potrivit www.mediafax.ro.

    Cei patru răniţi au fost transportaţi spital, însă doar doi au avut nevoie de internare.

    Guvernul vrea să schimbe legea privind conducerea fără permis a tractoarelor

    Guvernul a adoptat, miercuri, 15 noiembrie, un proiect de lege pentru modificarea și completarea Legii nr.286/2009 privind Codul Penal, a Legii nr.135/2010 privind Codul de Procedură Penală, precum și a altor acte normative. Inițiativa legislativă prevede sancțiuni mai drastice pentru conducătorii auto dar și cei care dețin tractoare cu care circulă pe drumurile publice, fie că vorbim despre utilaje agricole sau forestiere!

    Iată care sunt schimbările propuse de Guvern:

    Alineatele (1), (2) și (4) ale articolului 334 din Codul Penal se modifică și vor avea următorul cuprins:

    „(1) Punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai ori a unui tractor agricol sau forestier neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii, se pedepsește cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă;

    (2) Punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai ori a unui tractor agricol sau forestier cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

    (4) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tractor agricol sau forestier sau tractarea unei remorci ale cărei plăcuțe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulație în România, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.”

    Alineatele (1) și (2) ale articolului 335 din Codul Penal se modifică și vor avea următorul cuprins:

    „(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, a unui tramvai ori a unui tractor agricol sau forestier de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani.”

    (2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule, tramvaie ori tractoare agricole sau forestiere în România se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.”

    Proiectul de lege va fi transmis spre dezbatere și adoptare Parlamentului


    Te-ar mai putea interesa

    Tractoarele Zetor pe care fermierii le pot cumpăra prin programul Rabla pentru Tractoare Rabla pentru tractoare – ghid final. Condiții, acte necesare, procedură de înscriere Subvenții APIA 2024 – tranșa a doua. Plățile finale achitate pe hectar și cap de animal

    Ultimele știri

    Avans APIA 2024 – ultima oră! Prag depășit pentru plățile către fermieri! ANSVSA – 20 de ani de activitate. Adrian Pintea, MADR: Autoritatea și-a câștigat încrederea nu doar pe plan național, ci și pe scena europeană Auchan și Cora – amenzi uriașe de la Consiliul Concurenței! Judecătorii le-au respins contestațiile!