Furaje, seminţe, îngrăşăminteIMPORTANTŞtiri agricoleUtilaje și tehnologii

După ploi, COSTREIUL este inamicul numărul 1 la floarea-soarelui! Cum combateți BURUIANA-PROBLEMĂ!

Ploile din ultima perioadă salvează multe culturi și mai ales ajută la dezvoltarea normală a culturii de floarea-soarelui. Numai că aceste precipitații, în combinație cu temperaturile ridicate vor duce la explozia buruienilor, mai ales a celor graminee.

Costreiul (Sorghum halepense) este principala “buruiană – problemă” din culturile prășitoare. În condițiile din acest an, după aceste ploi, este de așteptat ca atât costreiul din sămânță, cât și cel din rizomi să invadeze culturile de floarea-soarelui și porumb.

Costreiul (Sorghum halepense) este principala buruiană-problemă”din culturile prășitoare

Combaterea costreiului: Trebuie intervenit rapid

Specialiștii Summit Agro România recomandă folosirea, la floarea soarelui, a unuia dintre cele mai cunoscute și folosite erbicide de pe piață: TARGA SUPER 5 ECEste de preferat tratamentul când răsare costreiul, atât cel din sămânță, cât și cel din rizomi – în doză de 1,5 L/ha.

Dacă nu sunt răsărite amândouă, pentru costreiul din sămânță doza este de 0,7 L/ha aplicabil din acest moment și până la 9 internoduri vizibile. Pentru costreiul din rizomi, doza este de 1,5 L/ha, aplicabil de asemenea până la 9 internoduri vizibile.

TARGA SUPER 5 EC, cu substanța activă quizalofop-p-etil, este recunoscut pentru eficacitate și siguranță în aplicare, fără fitotoxicitati asupra culturilor la dozele omologate. În plus, are o flexibilitate mare în aplicare (interval larg de utilizare).

Combaterea costreiului: Modul de acțiune TARGA SUPER 5 EC 

După aplicare, substanța activă este translocata în plantă basipetal și acropetal, acumulandu-se în țesuturile meristematice, din prima zi. Inhibă astfel sinteza acizilor grași în celule și al enzimei Acetyl-Coa carboxilază.

Pentru mai multe detalii puteți accesa site-ul Summit Agro România – www.sumi-agro.ro, unde puteți găsi, de asemenea, și datele de contact ale specialiștilor prezenți pe teren, pe fiecare zona în parte.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!