Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

ULTIMATUM de la ministrul PETRE DAEA pentru FERMIERII ROMÂNI!

Ultimatum din partea ministrului agriculturii Petre Daea pentru fermierii români! Șeful de la agricultură rămâne ferm în decizia sa de a nu prelungi campania de depunere a cererilor unice pentru subvențiile pe acest an. Ultima zi în care producătorii agricoli își mai pot înregistra solicitările este mâine, marți – 15 mai.

Pe tot parcursul weekend-ului, centrele APIA din toataă țara au fost deschise și fermierii au putut să își depună cererile unice. Au mai rămas numai două zile – astăzi și mâine, în care documentele trebuie înregistrate de către producătorii agricoli. Cine nu ajunge la APIA până mâine, la miezul nopții, își pierde șansa de a mai beneficia de subvențiile agricole pe 2018, a anunțat, din nou, ministrul Petre Daea.

Stăm bine cu depunerea cererilor, bine însemnând că nu vom avea niciun fel de eşec în acest domeniu, dar acest bine nu mă satisface, pentru că eu nu îl consider încheiat acest marş al preocupării noastre şi al angajării formidabile, pentru că să pui în sistem un milion de cereri trebuie să lucrezi tot timpul. Aştept şi zilele următoare să lucrăm în aşa fel încât în data de 15, la orele 24.00, când am spus foarte clar că vom închide obloanele la APIA, spun mai mult decât atât: – sudez şi uşile. (…) Indiferent ce fermier rămâne pe dinafară, el rămâne definitiv pentru anul acesta în afara sprijinului privind subvenţiile” a declarat ministrul Petre Daea.

Fac apel la fermieri să vină să depună cereri pentru a lua toţi banii la Uniunea Europeană. Anul trecut am reuşit să luăm 99,9 % din fonduri şi zero penalităţi”, a spus ministrul sâmbătă, într-o vizită la Bistrița.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!