• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • FERMIERI DE LAPTE, sunteți invitați la un SCHIMB DE EXPERIENȚĂ cu specialiști din OLANDA!

    agrointeligenta.ro -

    Holland Dairy House și Ambasada Olandei în România, în parteneriat cu USAMV Cluj organizează joi, pe 24 mai, ZIUA FERMIERILOR HOLLAND DAIRY HOUSE.

    Experți din Olanda, vin joi, pe 24 mai, la ferma didactică de la Cojocna Cluj pentru a susține 5 sesiuni de training intensiv pe teme de interes precum GENETICĂ ȘI TINERET BOVIN, NUTRIȚIE ANIMALĂ, BUNĂSTARE, GESTIUNEA ȘI MANAGEMENTUL FERMEI, BONITARE

    Ziua fermierilor Holland Dairy House se va desfășura cu participarea E.S. Stella Ronner–Grubačić, ambasadorul Olandei în România și Moldova.

    PROGRAMUL ZILEI

    13:30 – 16:15, FERMA DIDACTICĂ USAMV CLUJ DE LA COJOCNA
    Evenimentul va include 4 seminarii interactive susținute de specialiști olandezi, alături de profesorii români implicați în programul K2K, urmate de un concurs de jurizare a animalelor. Socializare, noutăți, bune practici și o delicioasă cină câmpenească la finalul serii.

    Transportul la Cojocna și masa de prânz sunt incluse în program.

    Seminariile durează 30 de minute fiecare și se vor desfășura simultan, în câte 3 serii consecutive. Fiecare participant poate opta astfel pentru 3 dintre cele 4 seminarii disponibile:

    1. Seminar Genetică – un start bun înseamnă să fii deja la jumătatea drumului
    Adrian Dina, Director Național de Vânzări, CRV Cow Genetics
    Prof. Adrian Pistrui, USAMVBT Timișoara
    Prof. Iulia Mustață, Colegiul pentru Agricultură și Ind. Alimentară Țara Bârsei Prejmer

    2. Seminar Hrănire animale – cum poți “hrăni“ succesul oricărei ferme de vaci
    Klaas Struiksma, Partener fondator, Cownexxion
    Angelica Cruse, Barenbrug Green Master
    Prof. Mihai Bentea, USAMVB Cluj
    Prof. Călin Julean, USAMVBT Timișoara

    3. Seminar Gestiune finanțe fermă – cum câștigi bani în România gestionând o fermă de vaci
    Pieter Helfferich, Director Agriprogress și Coordonator Holland Dairy House
    Prof. Florin Stan, Colegiul „Emil Negruțiu” Turda
    Dr. Bianca Szakacs, Colegiul „Emil Negruțiu” Turda

    4. Seminar Bunăstare și sănătate animale – metode de optimizare, cauză-efect în ecosistemul fermei, longevitatea animalelor
    Prof. Hans Dekker, Medic Veterinar
    Prof. Eugen Jurco, USAMV Cluj

    Participarea la eveniment este gratuită, iar accesul se face exclusiv pe bază de invitație. Pentru mai multe detalii, contactați-ne la info@hollanddairyhouse.com sau la telefoanele 0723.166.156 / 0762.014.695.

    ÎNSCRIE-TE LA ZIUA FERMIERULUI HOLLAND DAIRY HOUSE, click aici.
    ________________________________________

    DESPRE PROGRAMUL DE CHIMB DE CUNOȘTINȚE SUSȚINUT DE HOLLAND DAIRY HOUSE

    FORMARE DE FORMATORI ÎN METODE MODERNE DE ÎNVĂȚARE ȘI CREȘTERE A VACILOR

    Holland Dairy House (HDH) și-a propus să contribuie în mod activ la schimbarea durabilă a sectorului românesc de lapte, motiv pentru care a lansat în 2016 “Cunoaștere pentru Cunoaștere, un program integrat de training, realizat cu sprijinul guvernului olandez și în parteneriat cu Ambasada Olandei în România. Programul a fost coordonat de către Cownexxion, membru HDH și companie specializată în consultanță, management și training pentru specialiștii din fermele de vaci.

    CUM A FOST FINANȚAT PROIECTUL

    Costurile pentru formare au fost acoperite în totalitate de către guvernul olandez. Condițiile de eligibilitate au fost legate de angajamentul ferm al instituțiilor, disponibilitate pentru deplasare a cursanților, cât mai ales, implementarea activă ulterioară în România.

    CARE A FOST OBIECTIVUL

    S-a urmărit creșterea nivelului de pregătire al specialiștilor implicați în activități educaționale în sectorul de lapte din România ca mai apoi, la rândul lor, aceștia să transmită mai departe informația și noile metode de învățare. Proiectul a vizat două direcții: dezvoltarea de noi metode inovative de training, alături de prezentarea noutăților recente din sectorul de lapte.

    CUI S-A ADRESAT

    Grupul țintă a vizat profesorii din liceele, facultățile și școlile profesionale cu profil agricol, dar și specialiști din asociațiile de fermieri. O condiție esențială pentru intrarea în program a fost cunoașterea limbii engleze și experiența de predare sau formare în sectorul de lapte.

    Participanții își vor folosi cunoștintele și abilitățile dobândite în beneficiul instituției unde activează. Pe termen lung, instituțiile pot transforma acest beneficiu într-un real avantaj competitiv în recrutarea de noi studenți.

    În total, programul a inclus8specialiști, reprezentând instituțiide prestigiu din România: USAMVBT Timișoara, USAMV Cluj, Colegiul „Emil Negruțiu” Turda, Colegiul pentru Agricultură și Ind. Alimentară Țara Bârsei Prejmer. Participarea la program le-a oferit o bază solidă pe care să o împărtășească fermierilor, studenților la zootehnie, dar și altor actori implicați în sectorul de lapte din România.

    CE A INCLUS TRAINING-UL

    Programul a inclus 2 serii a câte 10 zile de training în Olanda, însoțite de consiliere punctuală, furnizată de specialișitii Cownexxion, pe diverse aspecte din activitatea fermei.

    Programul a furnizat participanțilordeopotrivă cunoștinte practice despre tehnicile moderne olandeze de creștere a vacilor, producție și procesare a laptelui, cât și materiale didatice pe care să le utilizeze ulterior în activățile de predare din România. Agenda a inclus exerciții practice, vizite la ferme, companii din sector și universități de profil, dar și la centrul de training Aeres Group din Dronten, un alt membru în HDH.

    Prima sesiune de pregătire în Olanda s-a încheiat cu un plan al fiecarui participant care a putut beneficia de coaching personal prin sesiuni la distanță prin Skype, Whatsapp etc., dar și în țară, oferite de experții olandezi parte din echipa Cownexxion.

    Timpul alocat pentru coaching-ul la distanță a fost de 4 ore / participant, iar discuțiile din România au fost planificate pe durata a 2 zile.


    Te-ar mai putea interesa

    Colinde de Crăciun în versuri. Top 10 cele mai frumoase colinde românești Fermier cu 40 de vaci de lapte: Am scos ferma la vânzare! Vând tot și emigrez în Spania! Subvenții APIA, în conturi. Județele unde fermierii au anunțat că au primit a doua tranșă de bani

    Ultimele știri

    Cum va fi vremea de Crăciun. Prognoza meteo pentru perioada sărbătorilor Licitație uriașă în Germania. Fermierii români au cumpărat 100 de utilaje agricole Câte kg are un metru cub de lemne în funcție de tipul lemnului