Creșterea animalelorŞtiri agricole

REVOLTĂTOR! VACI ÎMPUȘCATE pe un FOND DE VÂNĂTOARE. Fermier: ”Mai bine MĂ ÎMPUȘCAU PE MINE DECÂT SĂ LE SCHILODEASCĂ!”

Fermierii dintr-un județ al țării sunt disperați! De ani de zile sunt terorizați ”de un grup bine organizat” care le mutilează animalele și fac legea în zonă. Autorităților competente doar vin și constantă dar fără să ia măsuri care să împiedice repetarea faptelor. Cea mai recentă nenorocire s-a abătut asupra unui fermier căruia i-au fost două vaci mutilate.

Cetățenii din comuna Densuș, județul Hunedoara, duc o luptă nedreaptă de ani de zile cu un grup bine organizat și susținut de autoritățle locale. Aici există un paradis de vânătoare bine susținut de ”cine trebuie”, spun sătenii. Și nu de ieri de azi, ci de ani buni.

Potrivit jurnalișrilor de la Gazeta de Dimineață, susțini că ieri, două vaci au fost mutilate de o mână criminală iar echipa de investigații deplasată la fața locului a fost și a marcat cazul. Și asta pentru că apelul venise pe 112. Venit, văzut, acționat parțial și plecat. Șeful de la arme și muniții din cadrul IPJ Hunedoara, un polițist criminalist, doi medici veterinari, un inspetor DSV – un alai întreg pentru o investigație de suprafață. Una făcut pentru a putea întocmi un raport pentru apelul de urgență.

Firul poveștii este unul scurt. Două vaci însoțite de câinele familiei au scăpat în zona Fondului de vânătoare din Densuș, deținut de Asociația Vidra din București. Au ajuns ghinionistele animale într-un foișor în care ”zăceau niște boabe de porumb” pentru animalele din pădure.

Vacile au ajuns acasă cu niște răni profunde. Dacă la exterior rana indica circa 3 centimetri tăietură, în interiorul exista o rană de 10-15 centimetri.

”Medicul veterinar a băgat măna până mai sus de încheietură în rană. Mi-a venit să leșin lângă ele. Mai bine mă împușcau pe mine decât să le facă lor asta. Le-am crescut de când erau mici”, a declarat, Radu Măran, proprietarul vacilor.

Omul spune că vacile i-au scăpat joi de sub control și au ajuns acolo în fondul de vânătoare.  ”Eu știu că au ajuns vacile pe o zonă privată, cum spun ei, dar oricum eu trebuia să plătesc pentru asta, nu vacile. Ele s-au tot dus și au ajuns acolo”, mai spune Măran.

Săteni, terorizați

Dacă aveți curiozitatea să mergeți în lumea lor, în lumea din comuna Densuș, veți vedea câtă teroare domnește aici. Una dumnezeiască. Abia vorbesc oamenii de teama celor ”care conduc zona de mult timp”. Le dispar câinii, asistă la partide de braconaj susținute instituțional – membri ai Vidra fiind potentații zonei. Căpetenia locală este Adrian Pop, fost polițist al zonei. Primarul din Densuș, Adrian Vârtopean, este și el vânător în această aociație.

Cotinuarea pe: Gazeta de Dimineață


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


6 comentarii

 1. Animalele ne-au fost date de Dumnezeu sa le folosim numai daca trebuie – la munci sau ca si hrana dar nu neaparat (la inceput, oamenii nu se hraneau cu carne; acesta a fost un pogoramint pentru oamenii tot mai decazuti, tot mai trupesti…) , Asadar, pentru folos, nu sa ne distram cu suferintele lor sau chier ci moartea lor. Este subuman, nedemn sa vineze omul ca sa se distreze. Acesti indivizi ,,vanatori” sint nu numai infractori ci cu adevarat criminali cruzi , neoameni sau bolnavi psihici- periculosi si pentru societatea oamenilor nu doar pentru bietele animale nevinovate, care nu se pot apara de arme de foc, care au incredere in om, il slujesc supuse pina la moarte si de cele mai multe ori il si iubeste pe cel care il haraneste. S-ar putea spune ca noi,oamenii de azi ,am avea uneori de invatat din comportamentul firesc al animalelor…Vorbesc de cei care se indeparteaza de Dumnezeu si de natura.
  Trebuie opriti ucigasii respectivi. Oamenii sa se uneasca si sa cheme presa sa tocmeasca un bun avocat si sa-i dea in judecata pe raufacatori.Niciodata taranul roman-si cred de orice nationalitate- nu s-ar comporta atit de irational.

 2. Marian , spune ce trebuie sa faca fermierul si asa este .
  Orice fond de vinatoare este administrat; privat sau prin asociatie nu este proprietate.
  Eu sunt vinator , si nu pot sa accept asemenea atrocitate , care se vede clar ca a fost facuta cu buna stiinta..
  Daca acesti potentati din asociatia Vidra ar fi impuscati cu sare , ar mai impusca oare la intimplare ???????? !!!!!!!.

 3. Daca aveti constatare de la politie si de la medicul veterinar faceti plangere impotriva asociatiei de vanatori si cereti despagubiri . In paralel doctorul veterinar sa ingrijeasca animalele si sa faca factura pentru tot .
  Dati in judecata asociatia sa va plateasca daune si facturile medicului.
  Ei sa va dea in judecata sa platiti ce a mancat vaca-sa vedem cum constata si cine?

 4. Incep sa se intensifice conflictele intre crescatorii de animale iar autoritatile stau nepasatoare. Sa mearga domnule pe teren sa vada realitatile si sa ia masuri drastice . Sa verifice daca cei ce detin animale si primesc subventii daca au si terenul corespunzator pentru a le pasuna daca au angajati cu acte in regula ( ca toti lucreaza la negru cu minori proveniti din familii defavorizate sau din cei care abandoneaza scoala). Iar cei cu terenuri trecute la Apia au culturile declarate la fel si ei sa faca dovada cu cine lucreaza terenurile daca sunt platite impozitele pe acele terenuri daca au platit arenda la oameni etc. Asa sa acordam subventii la toti cei care aduc niste hartii la Apia sunt bani aruncati pe apa sambetei. Sa nu uitam ca din aceste subventii multi sunt bani publici si sunt banii contribuabililor si trebuie riguros gestionati. Este foarte adevarat ca baniii din subventii sunt foarte putini in comparatie cu statele membre UE dar hai sa facem in asa fel ca acesti bani sa ajunga la fermierii adevarati de buna credinta nu la toti mafiotii care fac agricultura doar ptr subventii si beneficii. O seara buna.

 5. Bine va face .dece intrati cu vacile pe terenul fondului de vanatoare! Dar cand dereglati ca voi intra in lanurile de porumb si grau atunci pt voi nu e lege?

Scrie un comentariu