• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Deşeurile din alimente, valorificate în agricultură

    agrointeligenta.ro -

    Cinci milioane de tone de resturi alimentare sunt irosite anual în România. Pentru a le folosi, în fiecare judeţ se doreşte înfiinţarea unor instalaţii de biogaz – anunţ a fost făcut săptămâna trecută de Rovana Plumb, ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice.

    Cu ocazia Zilei Internaţionale a Mediului, ministrul Rovana Plumb a declarat că se caută o soluţie pentru valorificarea celor cinci milioane de tone de deşeuri provenite din alimente. „În fiecare an, în România, sunt irosite cinci milioane de tone de deşeuri provenite din alimente. Prin politica de regionalizare, Guvernul va introduce pentru gestionarea deşeurilor instalaţii de biogaz în fiecare judeţ, astfel încât să le putem reutiliza în circuit“, a afirmat ministrul. Resturile alimentare ar putea fi utilizate în agricultură. „În acelaşi timp, prin reciclare, reuşim să facem din aceste deşeuri menajere compost pentru a ajuta agricultura. Avem nevoie să derulăm acele acţiuni prin care să conştientizăm de ce trebuie să raţionalizăm consumul de alimente pentru a pondera impactul asupra mediului“, a afirmat ministrul Mediului, citată de Ziarul Evenimentul.


    Te-ar mai putea interesa

    Arabia Saudită a cumpărat 300.000 de tone de grâu. Surse probabile: România și Rusia ANSVSA: Vietnamul a trimis o delegație în România pentru a definitiva acordul de export de carne de pasăre Mic fermier: ”Am stat cu dovlecii până s-au stricat. N-am reușit să îi vând. Rafturile magazinelor sunt pline de dovleci importați”

    Ultimele știri

    Azomureș a oprit din nou producția de îngrășăminte Tranșa a doua din subvențiile APIA. Fermierii care au intrat la plată în această săptămână Asociația Moldoovis, pune piciorul în prag în scandalul berbecilor ”expediați” în R. Moldova: Proprietarul – singurul responsabil pentru starea precară a animalelor