• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Deşeurile din alimente, valorificate în agricultură

    agrointeligenta.ro -

    Cinci milioane de tone de resturi alimentare sunt irosite anual în România. Pentru a le folosi, în fiecare judeţ se doreşte înfiinţarea unor instalaţii de biogaz – anunţ a fost făcut săptămâna trecută de Rovana Plumb, ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice.

    Cu ocazia Zilei Internaţionale a Mediului, ministrul Rovana Plumb a declarat că se caută o soluţie pentru valorificarea celor cinci milioane de tone de deşeuri provenite din alimente. „În fiecare an, în România, sunt irosite cinci milioane de tone de deşeuri provenite din alimente. Prin politica de regionalizare, Guvernul va introduce pentru gestionarea deşeurilor instalaţii de biogaz în fiecare judeţ, astfel încât să le putem reutiliza în circuit“, a afirmat ministrul. Resturile alimentare ar putea fi utilizate în agricultură. „În acelaşi timp, prin reciclare, reuşim să facem din aceste deşeuri menajere compost pentru a ajuta agricultura. Avem nevoie să derulăm acele acţiuni prin care să conştientizăm de ce trebuie să raţionalizăm consumul de alimente pentru a pondera impactul asupra mediului“, a afirmat ministrul Mediului, citată de Ziarul Evenimentul.


    Te-ar mai putea interesa

    Țara, împărțită între caniculă și furtuni. 12 județe sub alertă de vijelii și grindină Ferma de familie cu venit anual de peste jumătate de milion de euro și niciun angajat Ploi torențiale și vijelii, în aproape toată țara. Lista județelor sub alertă ANM

    Ultimele știri

    Alexandru Potor, fost secretar de stat MADR, este noul primar al municipiului Slobozia: “Deschidere totală către fermieri!” Ucraina va impune prețuri minime la exporturile de cereale și oleaginoase Franța, Ucraina și Rusia – ”lovite” de raportul USDA la producțiile la grâu