• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • SFATUL UNUI AVOCAT pentru OIERII ÎNȘELAȚI: ”Nu mai așteptați! DEPUNEȚI URGENT PLÂNGERE LA POLIȚIE!”

    agrointeligenta.ro -

    Zeci de fermieri înșelați, pagube de miliarde de lei vechi! O rețea de infractori colindă țara în lung și în lat și, printr-o tactică foarte bine pusă la punct, au reușit deja, de peste un an, să păcălească crescătorii de ovine din județe precum Arad, Timiș, Argeș, Călărași, Buzău sau Constanța. Agrointeligența-www.agrointel.ro a pus cap la cap faptele familiei Șaban și este prima publicație care îi avertizează pe oieri să nu cadă în plasa rețelei!

    Citiți și: OIERI, FERIȚI-VĂ DE ACEST SAMSAR! A înșelat zeci de fermieri: PREIA MIEII ȘI APOI NU MAI TRIMITE BANII!

    Oieri din toată țara ne-au dat e-mail pe redactie@agrointel.ro sau ne-au sunat la numărul 0744.311.359. Poveștile crescătorilor de ovine păgubiți respectă toate același scenariu bine pus la punct de către o rețea ce acționează de peste un an în satele din toată țara. Cel mai ”vechi” caz pe care ni l-au raportat fermierii a avut loc anul trecut, în august, iar cel mai recent, acum două săptămâni!

    Falșii samsari vin direct cu tirul să încarce animalele

    Fermierii de toate vârstele sunt păcăliți după aceeași schemă: în localitate apar cei care cumpără ovine. Vin direct cu un tir de transport animale, mașina este goală, ei sunt de regulă cinci indivizi la număr dintre care nu lipsesc niciodată cei doi membri ai familiei Șaban: tatăl – Ibram, de 40 de ani (figurează în acte din Tulcea), și fiul, de 21 de ani (are buletin de Hârșova, Constanța). Rețeaua folosește vehicule de transport animale cu numerele de înmatriculare SB 70 DOB (se pare închiriat de la un cunoscut oier din Poiana Sibiului, județul Sibiu), sau SB 10 XNU.

    Oamenii sunt lăsați să creadă că vând unor negustori cinstiți

    Cei cinci pretinși samsari vin direct în sat sau în comună, intră rapid în discuție cu oamenii din localitate. Spun că au venit să cumpere multe capete, că au cerere la export și că vor să încarce minim 1.000 de ovine din acea zonă. Vestea se răspândește repede pentru că fermierii sunt păcăliți de faptul că oamenii par conectați la rețelele care fac export către țările arabe. Crescătorilor li se prezintă actele firmei și chiar buletinul unuia dintre cei care fac hârtiile – tânărul Șaban. Oamenii – de multe ori vecini, sunt convinși că afacerea este curată, așa că mai cheamă și alți crescători din zonă să profite de venirea samsarilor.

    Falșii samsari se lasă pozați de către fermieri pentru a le câștiga încrederea. Le arată, astfel, că n-au nimic de ascuns, că sunt persoane oneste

    Trucuri pentru a câștiga încrederea fermierilor

    Se bate palma pe prețuri bunicele – de la 9 sau 11 lei pe kilogramul de miel în viu până la 250 de lei pe cap de animal. Ca să pară convingători, falșii samsari plătesc pe loc, în văzul lumii, unui singur crescător, o sumă modică în raport cu ce au de achitat – în jur de 2.000 de lei.  Se predau animalele cu promisiunea că în cel mult patru zile toți fermierii vor avea sumele în cont.

    Banii nu se plătesc niciodată…

    După patru zile, crescătorii nu găsesc nimic în conturi. Cei doi Șaban continuă să țină legătura cu ei, le răspund la telefoane, sunt amabili, dar îi amână mereu pe crescători cu diferite scuze – ba că n-au ajuns la bancă, ba că nu au încasat ei de la cei care au preluat animalele în port, ba că acum sunt în drum să facă plățile. Cum legătura cu cei păgubiți este păstrată, oamenii sunt ținuți cu speranța că își vor primi sumele cuvenite. Sume ce ajung, în unele cazuri, la circa 70.000 de lei, adică 700 de milioane de lei vechi.

    Dintre cei peste zece fermieri cu care Agrointeligența-www.agrointel.ro a discutat și care au fost păcăliți de această rețea niciunul nu și-a primit banii. Doar doi, însă, au făcut plângere la poliție, iar cazurile lor, raportate la nivel local, au rămas într-o anchetă imposibil de rezolvat la postul din micile localități rurale. Infractorii profită și sunt în continuare la fel de activi, se lasă fotografiați de victime, continuă să pretindă că sunt persoane oneste.

    Avocat: Vorbim despre fals și înșelăciune

    Având de recuperat o sumă de circa 68.000 de lei, unul dintre fermierii păgubiți a angajat un avocat pentru a-și căutat dreptatea. Agrointeligența – www.agrointel.ro a stat de vorbă cu acest reprezentant legal și vine cu sfaturi pentru acei crescători care au fost păcăliți și care vor să își recupereze banii pe animale.

    ”Noi am depus plângere la Poliție pentru înșelăciune. Omul care i-a luat oile clientului meu și nu i-a dat banii a lăsat datele de identificare ale fiului lui, cu CNP, cu tot. Practic, vorbim despre fals și înșelăciune. Omul răspunde la telefon, deci poate fi contactat, polițistul chiar l-a contactat. Acum Parchetul a dat ordonanță de punere sub ascultare a telefonului lui. Altă șansă nu au victimele acestor persoane decât plângerea la Poliție”, ne-a spus avocatul.

    ”Nu știu în cazul celorlalți, dar în cazul nostru nu există un contract, un act scris, o chitanță. În celelalte cazuri, poate alții au. Dacă au contracte, se pot face foarte multe. Mergi pe civil și mergi mult mai repede. Fermierii greșesc, își dau bunurile, își dau animalele fără nicio garanție, fără niciun ban. Mi se pare naivitate în ziua de azi. Îmi dai banii și îți dau oile. Sau îmi dai o scrisoare de garanție bancară, ceva”, mai spune reprezentatul legal al fermierului păgubit.

    Avocatul atrage atenția că șansele de a se recupera toți banii, de către toate victimele sunt reduse, așa că fermierii ar trebui să se asigure că cei cu care fac afaceri au ”acoperire” financiară: ”Adică omul poate că nici nu are nimic, mă trezesc că îi dau în judecată, câștig, dar eu nu pot să iau nimic, pentru că nu are nimic pe el. Așa, îmi aduce o scrisoare de garanție bancară semnată de bancă că garantează pentru tine că poate nu ai în momentul respectiv, dar ești bun platnic și atunci îți dau animalele, dar fără bani mi se pare naiv în ziua de azi, când sunt atâția escroci”.

    ”Faceți plângere la Poliție!”

    ”Eu îi sfătuiesc pe cei care au căzut în plasa acestor samsari să facă o plângere. Dacă deja sunt câteva cazuri – ceea ce înțeleg că este cazul, doar că nu s-au făcut plângeri de către toți fermierii, totul se transformă într-un fenomen infracțional organizat, de DNA chiar. Dacă un fermier depune plângere, nu e nicio treabă. Dar dacă deja sunt mai multe plângeri, omul până la urmă vine și achită sau na, se întâmplă ceva. O picătură de apă nu înseamnă nimic într-un ocean, dar dacă sunt mai multe, se schimbă situația.
    Eu cunosc doar nostru, al clientului meu, dar am înțeles că sunt foarte mulți crescători în situația aceasta”, ne-a mai spus avocatul fermierului.

    Proces pe rol. Victima amăgită în continuare

    În cazul acesta în care crescătorul a făcut demersurile pe cale legală, procesul deja a început. ”Procurorul a dat ordonanță de începere a urmăririi penale și de interceptare telefonică a individului, pentru că se știe cine este, a lăsat numărul de telefon. Clientul meu îl mai sună, nu zice că nu plătește. E escroc elevat, știe să ducă de nas persoanele. Zice că nu are timp acum, dar o să vină să plătească”, ne-a spus avocatul despre ”tehnica” celor care îi înșeală pe fermieri.

    Agrointeligența – www.agrointel.ro mulțumește tuturor crescătorilor de animale care au sunat la redacție sau care ne-au trimis mesaje. Vă asigurăm de implicarea noastră în demascarea acestei rețele și pentru aducerea în fața justiției a acestor infractori. Pentru că da, nu este niciun dubiu că avem de-a face cu infractori, cu o rețea bine pusă la punct care acționează de peste un an, care au păgubit deja fermierii de miliarde de lei vechi și care, până acum, a reușit să acționeze fără să atragă atenția autorităților!

    În continuare, vă suntem alături, așteptăm telefoanele dvs. la 0744.311.359. Ne implicăm pentru a găsi o rezolvare împreună. Și nu ne dăm bătuți!


    Te-ar mai putea interesa

    Satul cu cea mai gustoasă brânză. Oile pasc iarbă pe soluri sărăturate și bogate în minerale Preț carne 2024. Cât costă un kilogram de carne de porc cumpărată de la un mic fermier A primit o amendă 1.200 de lei pentru că porcul din ogradă nu era crotaliat

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte