LECȚIE DE VIAȚĂ: Povestea tânărului care A ÎNVĂȚAT PE CÂMP, cu vitele la păscut, și a intrat PRIMUL LA O ACADEMIE DE PRESTIGIU!
Roxana Dobre -Povestea lui Flavius Toargă face poate cel mai bine o radiografie a condiției copilului de la țară: simplu, ambițios, fără prea multe tablete, laptop-uri sau alte tehnologii performante dar înarmat cu vise pentru care e dispus să lupte singur până la obținerea rezultatului mult dorit. Provenit dintr-o familie simplă din Baia de Aramă, județul Mehedinți, tânărul a crescut cu un singur vis: să devină într-o bună zi controlor de trafic aerian, meserie de care aflase de la televizor, din filme.
Flavius a învățat toată copilăria în timp ce stătea pe câmp cu vitele la păscut, iar acum ajuns să își îndeplinească un vis pentru care singur a luptat. Acesta a reușit anul trecut să fie admis la Academia Forțelor Aeriene ”Henri Coandă” din Brașov cu nota 10 la examen și media finală 9.99, adică cea mai mare de la secția de controlor trafic aerian a academiei.
Băiatul spune că nu se aștepta să obțină cea mai mare medie la admitere, iar pentru el cel mai important era să fie admis la secția la care și-a dorit.
”În mare parte am învățat singur, dar am primit și ajutor de la un domn profesor, m-a sprijinit. Sincer, nu mă așteptam să am cea ma mare notă, dar mă așteptam, oarecum să intru, pentru că m-am pregătit pe tot parcursul anului pentru admitere. Visul meu este să ajung un controlor foarte bun, să fiu printre cei mai buni. Este și o responsabilitate foarte mare, este vorba despre viața oamenilor, dar eu sper să fie bine și o să mă descurc, pentru că dacă îți dorești un lucru, cu siguranță vei fi bun.”, a spus Flavius Toargă pentru mhalert.ro.
Mama băiatului nu se sfiește să spună că pentru a-și atinge visul, a învățat chiar pe când păștea vitele, pe câmp. ”De fiecare dată când pleacă la școală, suferim ca părinți. Aici mergea cu vitele, cu cartea în mână. Îl trimiteam cu vitele, pe aici, pe aproape și își lua și cartea cu el”, a povestit cu lacrimi în ochi, mama lui Flavius, Maria Toader.
Povestea lui Flavius demonstrează încă o dată că dacă îți dorești ceva cu adevărat, poți muta munții din loc și că tinerii care provin din mediul rural pot face oricând mândră comunitatea din care provin, părinții și familia.