Creșterea animalelorŞtiri agricole

CIOBAN ATACAT DE URS ÎN PLINĂ ZI! Tânărul se afla CU OILE LA PĂSCUT!

Tânăr cioban atacat de urs! Un crescător de ovine care se afla cu turma sa pe un câmp unde oile pășteau a fost atacat de urs în plină zi. Ciobanul a ajuns la spital cu răni grave după ce ursul l-a mușcat de picioare, în jurul gleznelor.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita, Gheorghe Filip, a declarat că bărbatul, în vârstă de 34 de ani, a fost muşcat de urs de glezna dreaptă şi a fost transportat de urgență la Spitalul din Odorheiul Secuiesc. Cel mai probabil omul a încercat să fugă iar animalul l-a atacat.

”Evenimentul s-a petrecut pe un câmp din apropierea satului Șoimușu Mic, județul Harghita. Un urs a apărut acolo și l-a atacat și mușcat pe ciobanul în vârstă de 34 de ani de piciorul drept, sub gambă, în zona gleznei. A fost solicitată intervenția polițiștilor. Noi am chemat și ambulanța și am considerat că e important să fie îngrijit medical”, a spus Gheorghe Filip, potrivit Agerpres.

Conform estimărilor făcute la începutul anului 2017, în România trăiesc aproximativ 6800 de urşi, din care în jur de 5300 sunt în judeţele Harghita, Covasna, Mureş şi Braşov.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu