• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • agrointel.ro
  • Ştiri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Agribusiness
  • Anunțuri
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Apa de salcie: preparare și folosire pentru înrădăcinarea plantelor

    Roxana Dobre -

    Apa de salcie: cum poți să o prepari și cum să folosești această soluție foarte folositoare pentru plantele din grădina de legume. Plantările în grădină nu iau aproape niciodată ”pauză” iar gospodarii au nevoie în permanență de soluții pentru ca plantele să facă rădăcini mai repede și să evite pagubele cu eventuale uscări. Apa se salcie este soluția ideală pentru înrădăcinarea plantelor iar prepararea ei se poate face ușor, în fiecare gospodărie cu ingrediente ieftine și la îndemâna oricui.

    Salcia are beneficii pentru plantele de grădină

    Apa de salcie: beneficii pentru legume

    Apa de salcie este un excelent stimulent care în același timp întărește rădăcinile plantelor și oprește dezvoltarea bacteriilor prevenind o serie de boli.

    Apa de salcie se obține din crenguțele de salcie

    Apa de salcie: ce conține

    Pentru a obține apa de salcie în gospodărie nu aveți nevoie decât de crenguțe de salcie, de apă și de câteva recipiente.

    Iată ce aveți nevoie pentru a prepara apa de salcie:

    – Crenguțe de salcie;
    – Apă;
    – O oală pentru fiert;
    – Recipiente, de preferat din sticlă, pentru depozitare.

    Prepararea apei de salcie nu este o complicată

    Cum se prepară apa de salcie

    Pentru a prepara apa de salcie se culeg crenguțe de salcie ce se rup sau se taie în bucăți. Cu cât sunt mai mărunte cu atât preparatul care rezultă este mai eficient. Se pune apa la fiert – aveți nevoie de doi litri de apă la fiecare mână de crenguțe.

    Bucățile de rămurele se pun într-un vas peste care se toarnă apă fiartă. Vasul se acoperă și se lasă câteva zile până capătă o culoare verzuie și substanțele active din ramurele de salcie au trecut în apă. Când ați obținut acest preparat, se filtrează soluția și se aruncă rămurelele. Crenguțele se pot stoarce înainte de a fi aruncate  pentru a folosi cât mai mult din substanțele active ale salciei.

    Soluția obținută se pune în sticle și poate fi folosită imediat sau puteți să o păstrați la frigider pentru câteva săptămâni.

    Cum se folosește apa de salcie

    Când sunteţi gata să înrădăcinaţi butaşii, faceţi o tăietură proaspătă la baza butaşului şi puneţi-l în apa de salcie, ca o floare în vază. Lăsaţi-i cateva ore acolo, aşa încât să absoarbă destulă apă de salcie în sistem.

    La sfârşitul timpului de înmuiere, se poate retăia un pic de la baza butaşului şi se pot aplica hormoni pe bază de auxină. Apoi treceţi la înrădăcinarea normală a butaşilor, cel mai bine folosind efectul de seră.

    Folosirea apei de salcie pentru înrădăcinarea plantelor


    Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

    CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

    Te-ar mai putea interesa

    Calendar agricol. Ce lucrări se fac în grădina de legume în fiecare lună Cum arată anul în pomicultură? Aflăm vineri, 10 iulie, de la ora 11:00, la Bayer Agro Arena din Livada Bunicului! 10 legume care se cultivă toamna

    Ultimele știri

    Anunțul ministrului Adrian Oros despre subvențiile APIA! Cum pot tinerii fermieri să obțină o subvenție mai mare de la APIA! Director APIA – anunț despre fermierii pasibili de pierderea subvenției!