Bio şi organicSoluții pentru grădinăŞtiri agricole

APA DE SALCIE – soluția bio pentru ÎNRĂDĂCINAREA TUTUROR PLANTELOR. Cum se obține PREPARATUL NATURAL!

Plantările în grădină nu iau aproape niciodată ”pauză” iar gospodarii au nevoie în permanență de soluții pentru ca plantele să facă rădăcini mai repede și să evite pagubele cu eventuale uscări. Apa se salcie este soluția ideală pentru înrădăcinarea plantelor iar prepararea ei se poate face ușor, în fiecare gospodărie cu ingrediente ieftine și la îndemâna oricui.

Apa de salcie este un excelent stimulent care în același timp întărește rădăcinile plantelor și oprește dezvoltarea bacteriilor prevenind o serie de boli.

Iată ce aveți nevoie pentru a prepara apa de salcie:

– Crenguțe de salcie;
– Apă;
– O oală pentru fiert;
– Recipiente, de preferat din sticlă, pentru depozitare.

Cum se prepară apa de salcie

Pentru a prepara apa de salcie se culeg crenguțe de salcie ce se rup în bucăți. Cu cât sunt mai mărunte cu atât preparatul care rezultă este mai eficient. Se pune apa la fiert – aveți nevoie de doi litri de apă la fiecare mână de crenguțe.

Bucățile de rămurele se pun într-un vas peste care se toarnă apă fiartă. Vasul se acoperă și se lasă câteva zile până capătă o culoare verzuie și substanțele active din ramurele de salcie au trecut în apă. Când ați obținut acest preparat, se filtrează soluția și se aruncă rămurelele. Crenguțele se pot stoarce înainte de a fi aruncate  pentru a folosi cât mai mult din substanțele active ale salciei.

Soluția obținută se pune în sticle și poate fi folosită imediat sau puteți să o păstrați la frigider pentru câteva săptămâni.

Cum se folosește apa de salcie

Când sunteţi gata să înrădăcinaţi butaşii, faceţi o tăietură proaspătă la baza butaşului şi puneţi-l în apa de salcie, ca o floare în vază. Lăsaţi-i cateva ore acolo, aşa încât să absoarbă destulă apă de salcie în sistem.

La sfârşitul timpului de înmuiere, se poate retăia un pic de la baza butaşului şi se pot aplica hormoni pe bază de auxină. Apoi treceţi la înrădăcinarea normală a butaşilor, cel mai bine folosind efectul de seră.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!