• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • ÎNCEPE ACHIZIȚIA DE BERBECI CU ORIGINE! Cât este prețul de vânzare la DUMITRU ANDREȘOI, cel mai mare CRESCĂTOR DE ȚURCANĂ!

  Roxana Dobre -

  Anunțul Agenției Naționale pentru Zootehnie (ANZ) pentru toți crescătorii de animale! Oierii interesați să își mărească efectivele de ovine din exploatațiile pe care le dețin au la dispoziție două asociații recomandate de ANZ pentru achiziția de berbeci de rasă din rasa Țurcană.

  Potrivit ANZ cele două asociații sunt:

  1. ASOCIAȚIA “PĂSTORUL CRIȘANA” ARAD – 5.085 CAPETE
  DATE CONTACT: TELEFON : 0751.103.761, 0257241145,
  E-MAIL: aco_pastorul_arad@yahoo.co

  2. ASOCIAȚIA JUDEȚEANĂ A CRESCĂTORILOR DE OVINE ‘”DACIA”
  HUNEDOARA – 5.187 CAPETE
  DATE CONTACT: TELEFON : 0788126396, 0254.228.574,
  E-MAIL: ajco_dacia@yahoo.com

  Agrointeligența-www.agrointel.ro s-a interesat pentru cititorii să care sunt prețurile pentru berbecii de rasă chiar de la Dumitru Andreșoi, președintele Asociației de Ovine ”Dacia” din Hunedoara. ”Prețul unui exemplar din rasa Țurcană pleacă de la 1.500 de lei și poate ajunge și la 3.000, dar în jur de 2.000 de lei se învârte prețul pentru berbeci tineri de un an și de doi ani. Atenție, vorbim de Țurcană nu știu la alte rase ce prețuri se cer”, a explicat Dumintru Andreșoi în exclusivitate pentru Agrointeligența-www.agrointel.ro.

  Potrivit acestuia, berbecii vin însoțiți de toate documentele necesare și anume formularul de mișcare, certificatul de origine, factura sau fila din carnetul de comercializare. ”Avem lista cu telefoane de la persoanele care au de vânzare, noi am dat asociației numele crescătorilor care au de vânzare berbeci cu certificat de origine. În ceea ce privește strict asociația noastră vorbim de 3 județe unde avem crescători care au de vânzare și anume: Hunedoara, Arad și Timiș. Fermierii pot veni să vadă animalele și să aleagă pe loc exact ce îi place deci nu este nevoie de precomandă sau o perioadă de așteptare. Imediat se comunică la medicul veterinar și i se face formularul de mișcare, se dau actele deci totul pe loc. Fiecare oier își alege ce exemplar vrea el din turmă”, a mai spus Andreșoi.

  Reamintim că prezența în turme a berbecilor cu origine este obligatorie pentru oierii care vor să ceară Sprijin Cuplat Zootehnic (SCZ). Astfel, efectivul de femele ovine înscrise în Registrul Genealogic al rasei pentru care se acordă SCZ trebuie să respecte raportul  de sexe de minim un berbec înscris în Registrul Genealogic al aceleiaşi rase la 35 de femele ovine.

  Vă reamintim care sunt condițiile pentru SCZ Ovine, chiar dacă depunerea cererilor s-a încheiat pe 15 mai:

  Documente care însoţesc cererea unică de plată sunt:

  Documentele generale:

  Documente specifice:

  Numărul minim/maxim de animale eligibile pentru care se poate solicita SCZ

  SCZ pentru ovine se solicită de către fermierii activi pentru un efectiv cuprins între 150 şi 500 capete de femele ovine şi/sau berbeci, inclusiv, pe beneficiar,  cu excepţia celor din UAT-urile din zona montană definită în Anexa 8.2 „Lista zonelor eligibile M10, M11, M13” a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală pentru perioada 2014-2020, aprobat prin decizia Comisiei C(2015)3508/26.05.2015, publicată pe site-ul ”www.madr.ro”, „Informare Măsuri de Mediu şi Climă PNDR 2014-2020”, „Ghid-informativ-MMC-zone eligibile.xlsx”, pentru care se solicită SCZ pentru un efectiv cuprins între 60 şi 500 capete femele ovine şi/sau berbeci, inclusiv, pe beneficiar.

  SCZ pentru caprine se solicită de către fermierii activi pentru un efectiv cuprins între 50 şi 500 capete de femele caprine şi/sau ţapi, inclusiv, pe beneficiar.

  În Campania 2017 agenția de plăți a achitat un cuantum de  25,02 euro/cap, respectiv 115,07 lei/cap de animal pentru SCZ ovine/caprine.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Control APIA prin teledetecție 2020: procedura de control, sancțiuni cu reducerea suprafaței la plată! Subvenții APIA 2020: A crescut numărul fermierilor și suprafața verificată prin teledetecție! Centru APIA închis din cauza COVID-19. Doi dintre funcționari sunt spitalizați!

  Ultimele știri

  Vaca 121 a luat ”caimacul” în ferma Agroserv Măriuța, cu o producție de 92 litri/zi! Adrian Pintea, APIA: Plata avansului poate începe fără finalizarea controalelor! Preț grâu 2020 – finalul campaniei de recoltare: 823 lei/tonă la Constanța, medie de 750 lei/tonă în țară

  Căutare în articole