• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri agricole
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • INNVIGO AGRO a prezentat REZULTATELE TEHNOLOGICE LA CULTURA DE RAPIȚĂ. Care sunt TRATAMENTELE-CHEIE recomandate de COMPANIE!

  Roxana Dobre Roxana Dobre -

  În cursul lunii iunie, în zilele de 5 iunie în localitatea Gruni, județul Timiș, și 8 iunie în Șibot, județul Alba, au fost organizate întâlniri în câmp cu fermierii din zona de vest și centrul țării unde au fost vizualizate pe teren, în cultura de rapiță, rezultatele practice ale soluțiilor tehnologice aplicate în primăvara anului 2018.

  La eveniment, fermierii participanți au putut aprecia în câmp eficacitatea soluțiilor tehnologice complete propuse de Innvigo Agro, pentru cultura de rapiță care au fost prezentate în primăvara acestui an în ședințele tehnice din lunile februarie – martie.

  Soluții de erbicidare pentru combaterea buruienilor la rapiță

  În cadrul loturilor demonstrative au fost aplicate la rapiță erbicide pentru combaterea buruienilor în două fenofaze de vegetație, aplicând erbicidul – Metax 500 SC (metazaclor) în post-emergență timpurie în toamna anului 2017 în doza de 2l/tonă, iar pentru combaterea gramineelor erbicidul Investo 100EC, în doza de 0,5l/hectar, aplicat post emergent pentru combaterea samulastrei de cereale și a gramineelor.

  Avantajul aplicării din toamnă a erbicidelor cu perioadă lungă de activitate pe bază de metazaclor asigură combaterea dicotiledonatelor anuale astfel încât plantele de cultură nu întâmpină concurență cu buruienile în primele fenofaze de dezvoltare a culturii de rapiță.

  Innvigo Agro are în portofoliu fungicide care se aplică în rețete tehnologice complete care se adaptează condițiilor pedoclimatice ale fiecărei zone și pot fi adaptate în funcție de condițiile climatice din ferme.

  Astfel, în cazul în care însămânțarea culturilor de rapiță se face în sfârșitul lunii august iar toamna umedă determină creșterea luxuriantă a plantelor este necesar să se aplice regulatorul de creștere Invister 300 SL 0,6 l/ha (mepiquat clorura) în scopul reducerii taliei tinerelor plante la intrarea în iarnă, aplicat singur sau în amestec cu fungicidul Zizan 500 SC (tebuconazol 500 g/l) în doză de 0,5l/ha aplicate în amestec.

  În cazul toamnelor uscate în care semănarea culturilor de rapiță se desfășoară în perioade secetoase sau este întârziată datorită condițiilor climatice, protecția culturii de rapiță se efectuează cu fungicidul Dafne 250 EC (difenoconazol 250 g/l) în doză de 0,5l/ha.

  Combaterea dăunătorilor s-a efectuat cu insecticidul Pyrifos 480 EC (clorpirifos) pentru combaterea gărgăriței tulpinilor (Ceutorinchus spp.), prin aplicare în toamnă iar în primăvară tratamentele au fost asigurate prin aplicarea insecticidului Delcaps 50 CS (deltametrin) în doza de 0.1 l/hectar la ieșirea din iarnă și Apis 200 SE (acetamiprid) în doza de 0,25 l/ha pentru controlul gândacului lucios al rapiței înainte de deschiderea completa a inflorescențelor.

  Surprize  pentru fermieri din această toamnă

  Producătorul Innvigo Agro în parteneriat cu dealerul Chemark Rom participă în campania 2018 la evenimentele Agro Fest, organizate în mai multe locații pentru cultura rapiței oferind produse personalizate dealerilor săi pentru a susține personalizarea portofoliului Chemark.

  Pentru campania de toamnă 2018 Innvigo Agro va completa portofoliul de erbicide la rapiță, cu aplicare în toamnă prin introducerea unor erbicide pe bază de clomazonă și clopyralid precum și fungicide cu substanța activă azoxystrobin și tebuconazol.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Abonare gratuită la știri

  Te-ar mai putea interesa

  9 MARTIE: ÎNTÂLNIRE DE GRAD 0 LA BUCUREȘTI PE TEMA AGRICULTURII DIGITALE! OFICIAL! Adrian Oros, pe lista miniștrilor propuși pentru cabinetul premierului Florin Cîțu! Legume care se seamănă sau se plantează în martie

  Ultimele știri

  ANSVSA: S-a inaugurat primul Spital Universitar Veterinar de Urgență din România! Cultivatorii de cartofi, semnal de alarmă: ”Cerem MADR stoparea concurenței neloiale și intermedierea unei întâlniri cu marile magazine!” UN OIER – NOUL MINISTRUL AL FINANȚELOR! Deputatul Lucian Heiuș CREȘTE OVINE în zona Orăștie!

  Căutare în articole