Un polițist care s-a apucat de făcut murături a dat lovitura: Anul acesta a vândut 50 de tone în supermarketuri

Puiu Badea a fost șaisprezece ani polițist de circulație după care, în urmă cu trei ani, a decis să se apuce de făcut murături în mod profesionist în Călărași.

”Încetul cu încetul am dobândit secretele murăturii perfecte. În sare e toată șmecheria, dar nu vă spun mai mult. Știți că de exemplu la varză, tot ce găsiți în comerț, fie că e vorba de piețe sau de magazine, este murat în pământ. Da, în pământ. Se sapă o groapă, se pune o folie, se aruncă varza, apă și sare. Și Dumnezeu cu mila! De asta multă lume se plânge că varza murată este foartă sărată și are mirosul acela neplăcut. La mine, varza e pusă în butoi la murat. Totul este făcut cu atenție și grijă”, spune Puiu Badea pentru agrointel.ro.

Fostul polițist este mândru că a reușit în acest an să distribuie 50 de tone de murături în rețeaua Carrefour. I-au mai cerut dar nu mai are de unde, anul acesta. ”La anul aș pune mai mult dar trebuie să mă gândesc la o formulă de finanțare. Eu alerg după furnizori prin Prahova. Cumpăr 100 de kilograme de castraveți de aici, 100 de kilograme de gogonele de acolo. Cu cât omul e mai sărac și producția lui e mai mică cu atât sunt sigur că nu s-au folosit chimicale multe. Și în felul acesta îi ajut pe ei, că le iau marfa”, explică pentru agrointel.ro Regele Murăturilor. I se spune așa, și nu doar în sudul țării. Exportă către toate comunitățile de români își propune să ofere câtor mai mulți concetățeni ”minunățiile” sale: ”Suntem extrem de bucuroşi că murăturile noastre asortate au reuşit să intre în casele oamenilor, sa le facă mesele mai frumoase, amintindu-le de gustul magic al murăturilor în saramură preparate de părinţi sau bunici. Entuziasmul, aprecierea şi fidelitatea clienţilor noştri, arătate într-un timp atât de scurt, ne determină să continuăm acest vis. În acest an vom fi prezenţi în cât mai multe târguri de produse tradiţionale, lanţuri de magazine cu produse tradiţionale şi ecologice, mergând în continuare pe ideea de afacere de familie, de producţie în gospodăria noastră, atât pentru noi şi prietenii noştrii, pentru clienţii care ne cunosc produsele, cât şi pentru toţi cei care doresc să încerce murăturile noastre asortate : castraveciori, pepenaşi, gogonele, mere, conopidă , morcov, cu un gust rafinat, plin de tradiţie şi dăruire”.

muraturi puiucu

Puiu Badea este un om modern: afacerea este prezentată pe online, pe site-ul propriu, și de la bun început și-a făcut propriul brand de murături: ”Puiucu”.

Foto: Facebook

17 Comentarii la Un polițist care s-a apucat de făcut murături a dat lovitura: Anul acesta a vândut 50 de tone în supermarketuri

  1. Buna tuturor…
    CUM este in traducere:
    1. „afacere de familie…”
    2. „Cumpăr 100 de kilograme de castraveți de aici, 100 de kilograme de gogonele de acolo. Cu cât omul e mai sărac…”

    3. „a reușit în acest an să distribuie 50 de tone…” –

  2. Noi romanii avem o vorba: „Prostul nu e prost destul daca nu e si fudul”. Sunt scarbit de lauda asta care e mai tare si mai mai mare. Adevarul e ca nu o sa vezi ardeleni plecand din Ardeal in alte zone ale tarii decat in cazuri foarte rare, iar Ardealul e plin de sudisti, moldoveni, olteni veniti pentru un trai mai bun. Foarte bine ca ati venit, dar un pic de bun simt nu v-ar strica, insa voi muscati mana care va hraneste.

  3. Bai Nelutule, de bancuri cu sudisti n-a auzit nimeni, dar de bancuri cu ardeleni stie toata lumea. Cum sunt ei infatisati in bancurile alea: prototipul prostiei.

  4. Bah redactor de doua parale, muraturile sunt reci cu exceptia verzei din capul tau care-i incinsa din moment ce de-o saptamaana il tot dai pe politaiul Baston cu lovitura lui de piatza la rubrik de chipurile „Stiri Calde”.
    Mai lasa-ne dreaq cu reclama astuia ca nici Windows 7 n-a avut parte de atata publicitate. Pe deasupra, sa vorbesti despre muraturi in Romania, tre sa fi la fel de zevzec ca al de vindea catraveti gradinarului. Fa-ti seama si fa un bine intregii natii!

  5. muraturile lui puiucu sunt super.sunt deja la al 3 lea borcan.consumati cu incredere.din lipsa de timp si conditii de depozitare,m/am lasat de aceasta meserie.

  6. Asta este o reclama pentru un garcea care „stie” si el sa puna varza. „Tot secretul sta in sare”, cu astfel de secrete si butoaie de plastic ies intr-adevar muraturi. Este o aberatie sa promovezi astfel de conditii insalubre ca un succes pentru fabricarea muraturilor. Sanepidul ce face ?

  7. Eu sant din Prahova. Parintii mei si toti pe care-i cunosc,au pus dintotdeauna varza in putine de lemn. Numai un fost politist poate scoate o aberatie ca asta cu varza. Si de unde sa fi luat bietii oameni folii din plastic acum 100 de ani!!!!????

  8. pai specialistul puiucu pune muraturi in butoaie de plastic? Parintii mei puneau in butoaie de lemn. Primavara, le spalau, le frecau cu peria, le opareau si stateau mai toata vara pline cu apa pe care o schimbau la cateva zile. Toamna, cand venea vremea muraturilor, butoaiele nu aveau nici un pic de miros de zeama de varza sau altceva.

    • Si eu folosesc o galeata de plastic pentru acrit varza si este perfect, nu peste tot se gaseste butoias de lemn
      dar asta nu inseamna ca nu se mureaza nimic. Este atit de sanitar cata curatenie si igiena tine fiecare om pe langa casa, galeata eu cer de la cofetarii in care au fost creme pentru prajituri si doar de culoare alba sau transparent. N-o sa tina pan-la vara e clar insa gustul verzei este exceptional de bun daca ai si o reteta buna si intr-adevar sarea este cheia succesului! plus alte maruntisuri ce se mai pune in butoi ca nici eu nu divulg secretul reusitei ca nici de suflat sau de nimic nu-i nevoie si iese o nebuneala de zeama clara!!!

  9. eu locuiesc in Calarasi de 29 ani, si mama si mamaia si strabunica punea varza la butoi si peste un an tot buna era, tata „o sufla” si gata, de unde ati scos aberatia cu varza murata in pamant. in fiecare casa exista o reteta a gospodinei de a pune muraturi…asa ca , taceti cu reclama si cu lauda ca nu miroase a bine!

  10. Eu sunt ardelean si n-am mai auzit sa se puna varza sau altceva la murat in pamint!Unde sunt inapoiatii aia?Nu cumva in Teleorman sau in alta zona a sudului?Nu se vor putea compara sudistii cu ardelenii niciodata!

    • Nelutu” ma scutesti de comparatiile astea cu sudistii? Eu sunt din Constanta si am colegi din Turda, Cluj ,dar, crede-ma ca mai prosti oameni si batuti in cap ca ei nu am intalnit pana acum si se mai bat si cu pumnii in piept ca sunt cei mai cei..”fruncea” ca si tine dealtfel.

    • Da nelutu ai dreptate !!!PROSTI,Lasi,puturosi si ciudati ca ardeleni nu gasesti am lucrat in ardeal si niciunde nu am vazut atata lasitate ,prostie,minciuna ,betie si puturosenie ca in ardeal aveti ziceti voi voi o vorbaq:de ce atata graba!!!nu ca sunteti calculati CI CA SUNTETI PUTUROSI!!!fara unguri si sasi VA manaca pamantul fara sudisti erati si acum cu ungurii pe cap!!1fara moldoveni VA MANCAU VIERMI!!!!asa ca taci !!!!!

    • @ Ovidiu si Adrian. Generalizand in felul asta demonstrati ca sunteti la fel de prosti ca Nelutu, care face de ras Ardealul. Daca nu era capitala la Bucuresti si marea la Constanta nu stiu ce era de zona de sud est a tarii. Ca sa nu vorbesc de banii luati din alte zone de Ceausescu si pompati la voi pentru industrializare. Asa ca lasati-o mai moale cu ungurii si cu sasii pe care probabil i-ati vazut doar la televizor. Asa prosti si puturosi cum suntem si cu ungurii pe cap, am realizat cate ceva. Voi daca nu i-ati avut pe cap ce rahat ati realizat? Uitati ca pe la tara inca mai construiti case din chirpici, in timp ce la noi nu se mai fac de 60-70 de ani?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*