• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Anchetă internă la Teoden – Băileşti: Cine a scris „bullshit” pe eticheta de cozonac?

    agrointeligenta.ro -

    Mii de cozonaci produşi şi comercializaţi de firma doljeană „Teoden” au avut inscripţionat, în limba engleză, pe eticheta descriptivă a compoziţiei produsului, denumirea „bullshit” ca echivalent pentru produsul de cofetărie „rahat”. Oficialii companiei spun că este vorba de „o eroare observată cu întârziere”.

    „Vom verifica dacă a fost sau nu intenţionat”

    Cozonacul „moale şi pufos de Băileşti”, preparat „ca la mama acasă” cu stafide, rahat şi cacao a fost comercializat lunile trecute cu un ambalaj imprimat având explicaţii ale conţinutului alimentar atât în română,cât şi engleză. Aproape nimic în neregulă, dacă ochiul atent al unui consumator nu ar fi observat scris în engleză „bullshit” (termen din argoul englezesc folosit pentru traducerea cuvântului românesc „rahat”  dar în sensul vulgar, nicidecum ca produs de cofetărie). Fotografia cu ambalajul cozonacului de Băileşti a făcut furori pe internet.

    rsz_slider-img1
    Responsabilii companiei doljene ne-au declarat că au observat cu oarecare întârziere greşeala, remediată în prezent, iar o anchetă internă va lămuri dacă a fost vorba de ceva intenţionat care să aducă prejudicii firmei.
    „Nu s-a gândit nimeni din cadrul societăţii că ar putea apărea o astfel de greşeală de traducere pe eticheta produsului. Din câte se pare, problema a apărut la traducere. S-a decis efectuarea unei anchete interne pentru a lămuri ce s-a întâmplat. Nu acuzăm deocamdată pe nimeni. E uşor să arunci toată vina pe un traducător. Am remediat greşeală, încercăm să aflăm dacă a fost vorba de o anumită intenţie. Nu putem nega că, din punct de vedere comercial nu ne-a afectat şi campania declanşată în media”, a declarat pentru Agrointeligenţa, Petrică Paraschiv, director la SC Teodon.

    Fără pierderi şi 80 de angajaţi

    Societatea „Teodon” din Băileşti, judeţul Dolj a fost înfiinţată la sfârşitul anului 2008, chiar în perioada când criza economică se manifesta din plin şi în România. Intenţia a fost „de a oferi clienţilor produse la preţuri mici”.

    rsz_482021_330015480417639_2101961327_n
    „Am plecat de la ideea unui supermarket cu o întinsă gamă de produse comercializate, însă de-a lungul anilor ne-am dat seama ca satisfacţia clientilor nu ţine numai de planul local. Am înfiinţat astfel o divizie de producţie pentru realizarea de cozonaci, cornuri franţuzeşti, covrigei, saleuri şi rulade, pentru a putea porni la un drum de-a lungul ţării. În prezent, dispunem de propria reţea de transport prin care asigurăm distribuţia produselor Teoden către toţi clienţii. Prin folosirea ambalajelor special concepute pentru transport, garantăm calitatea produselor noastre” susţin reprezentanţii companiei
    SC „Teoden” mai deţine în Băileşti un magazin cu autoservire organizat pe diferite departamente care este dotat şi aprovizionat la standarde occidentale, având o suprafaţă de expunere pentru marfă de 2.000 metri pătraţi, în care lucreză 50 de persoane calificate. Tot în localitatea Băileşti firma mai are un depozit marfă cu o suprafaţa de 1.600 metri pătraţi, carmangerie dotată cu 7 camere firigoritice, restaurant de 650 metri pătraţi, un parc auto de 5 autocamioane cu capacitatea de 3,5 tone.
    Potrivit datelor de la Ministerul FinanţelorPublice, SC „Teodon” are ca obiect principal de comerţul cu amănuntul în magazine, cu vânzare de produse alimentare, băuturi şi tutun. Societatea are 81 de angajaţi, nu a înregistrat pierderi şi are o cifră de afaceri anuală de aproape 2,5 milioane de euro.

    Foto: Teoden, Libertatea


    Te-ar mai putea interesa

    Emil Turdean, fermierul care face agricultură pe model olandez. Sfecla de zahăr, o cultură de bază Dumitru Andreșoi și doi șefi APIA – reținuți! Sunt acuzați de fraudarea subvențiilor din bani europeni Avans APIA bovine 2024. Plata pe fermă în funcție de rasa vacilor – calcul

    Ultimele știri

    Germania, client fidel al cerealelor din Ucraina. Porumbul, la mare căutare Producții de 100 de tone/ha cu varză semănată direct în câmp. Secretul fermierului: Gintama! Micul fermier care vinde porcul de Crăciun în viu cu 52 de lei kilogramul!