• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Ştiri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cel mai ieftin tractor pe care îl poţi cumpăra direct cu fonduri europene

    agrointeligenta.ro -

    Un tractor de 25 de cai putere este cel mai ieftin tractor ce poate fi cumpărat din fonduri europene, prin achiziţie directă, adică fără licitaţie. Este vorba despre o mașină agricolă fabricată în China și care se bucură de mare succes în rândul micilor fermieri români.

    În Baza de Date cu Prețuri de Referință pentru mașini, utilaje și echipamente specializate, listă publicată recent de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), tractorul Foton Europard FT 254 figurează cu cel mai mic preț de catalog, de numai 5.161 de euro plus TVA. Prețul final al utilajului este de 6.399 de euro.

    Deși mic, tractorul Foton Europard FT254 este destul de cunoscut la noi în țară. Fabricat în China, tractorașul se bucură de o mare trecere în rândul fermierilor mici din România, mai ales din cauza preţului foarte accesibil. Maşina agricolă cântăreşte 1.170 de kilograme, are tracţiune 4X4 și un motor în trei cilindri, cu 25 de cai putere.

    Dimensiuni:
    • Lungime(m): 3,210
    • Lăţime (m): 1,475
    • Înălţime (m): 1,792

    Conform specificaţiilor sale tehnice, Foton Europard FT 254 este un tractor conceput pentru gospodărie, putând executa orice lucrare agricolă ca: arat, prăşit, discuit, semănat, cosit. Utilajele agricole ataşate trebuie să fie compatibile cu puterea sa de 25 CP.

    Specificaţii motor licenţă Perkins
    • Tip: diesel, 4 timpi , injective directa, racit cu apa, Diesel
    • Putere (KW/CP): 18.4 / 25
    • Turatie nominala( rpm): 2350
    • Numar cilindri: 3
    • Capacitate cilindrica (cmc):1532

    Pe forumurile agricole, despre tractorul Foton Europard FT 254 se discută că se comportă bine în fermele mici de legume, în livezi, podgorii şi pentru muncile agricole în jurul casei. În ciuda faptului că se spune despre utilajele agricole aduse din China că nu sunt rezistente, fermierii semnalau că nu întâmpină nici o probleme după mii de ore de lucru, în timp ce alţii se declară mulţumiţi că, atunci când au avut nevoie de piese de schimb, au reuşit să le găsească foarte uşor.

    FOTON-Europard-FT254 cel mai ieftin tractor mic Foton Europard FT 254 motor  Foton Europard FT 254 tractor ieftin Foton Europard FT 254”Și plugul reversibil merge destul de bine pe el are putere destulă. este perfect pentru fermele de până în 10 ha. de coasă nu mai vorbesc, are vitezele prizei destul de bune și o viteză de înaintare foarte bună. Consumul este undeva la 2litri/oră, iar garanția este de 2 ani, cu piese de schimb direct de la importator”, spune un fermier care  achiziționat tractorașul chinezesc și cu care a făcut mai multe demonstrații video pe care le-a postat pe YouTube.

    Singura problemă de care s-au plans agricultorii este că cel mai ieftin tractoraş nu are decât o copertină care asigură protecţia de razele solare, dar care, în schimb, nu este suficientă în timpul ploilor cu vânt. Pentru varianta cu cabină, dar exact aceleași dotări tehnice, agricultorii trebuie să scoată mai mulți bani din buzunar: 7.000 de euro plus TVA.

    cel mai ieftin tractor tractorul Foton Europard FT 254

    Viteza maximă de deplasarea a unui tractor Foton Europard FT 254 este de 30 km/oră.

    VIDEO: Demonstrație cu Foton Europard FT 254 la arat teren foarte greu, cu plug cu 2 cormane


    Cum funcționează lista prețurilor de referință pentru utilaje agricole

    Lista prețurilor de referință pentru utilaje agricole este disponibilă pe site AFIR sub forma unei aplicaţii web gratuite şi poate fi utilizată atât de viitorii beneficiari ai PNDR, cât şi de beneficiarii care vor demara procedura de achiziţie.

    Practic, în cazul în care beneficiarul privat doreşte să achiziţioneze un produs care se regăseşte în Baza de date cu preţuri de referinţă a AFIR, acesta va putea să-l achiziţioneze direct, fără a mai parcurge procedura de selecţie de oferte.

    Beneficiarul care urmează acest tip de achiziție trebuie să se asigure că bunul care urmează a fi cumpărat trebuie să se regăsească în memoriul justificativ (pentru proiecte care nu prevăd lucrări de construcţii‐montaj) sau în studiul de fezabilitate (pentru proiecte care prevăd lucrări de construcţii‐montaj) depus de beneficiar odată cu proiectul de investiţie şi să respecte întocmai cerinţele şi caracteristicile tehnice menţionate în aceste documente.

    Preţul maxim eligibil al bunului achiziţionat este cel înscris în Baza de date. În cazul în care bunul achiziționat are un preț mai mare decât cel menționat în Baza de date, diferența de preț va reprezenta o cheltuială neeligibilă și va fi suportată întegral de către beneficiar.

    Pentru decontare, beneficiarul va prezenta la Agenție contractul de vânzare – cumpărare, însoţit de certificatul de conformitate al produsului, în care marca şi modelul trebuie să fie identice cu cele înregistrate în Baza de date. De asemenea, este necesară prezentarea unei anexe la contractul de vânzare cumpărare în care este detaliat standardul de echipare al bunului care face obiectul cererii de plată.

    Citiți și: LISTA cu prețurile de referință pentru utilaje agricole și echipamente. David Eugen Popescu, AFIR: Se simplifică radical procesul de accesare a fondurilor europene



     


    Te-ar mai putea interesa

    Ofertele AgroConcept – succes în fermele românești! Două tractoare livrate ”la pachet” în Constanța OUG aprobată de Guvern! Conducerea tractoarelor se poate face și cu permis categoria B! Valoarea punctului de amendă crește de la 1 ianuarie pentru sancțiunile rutiere

    Ultimele știri

    Oamenii de știință au creat o vacă modificată genetic care produce lapte pentru diabetici UE introduce o taxă de 95 euro/tonă la importurile de cereale din Rusia şi Belarus Indicele de împrimăvărare în regiunile agricole ale țării