• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ministrul Darius Vâlcov îi liniștește pe cei din industria cărnii: TVA va fi redus înainte de 1 ianuarie 2016

    agrointeligenta.ro -

    După ce, în exclusivitate pentru Agrointeligența, conducerea Asociației Române a Cărnii (ARC) și-a exprimat temerea că data de 1 ianuarie 2016 va fi tardivă pentru aplicarea unui TVA redus de 9%, ministrul finanțelor Darius Vâlcov a anunțat că această măsură fiscală va fi aplicată înainte de finele acestui an.

    ”Două măsuri, reducerea TVA și reducerea accizelor, nu vor aștepta momentul ianuarie 2016, pentru a nu crea un gol în noiembrie-decembrie în ceea ce privește consumul în România”, a declarat ieri ministrul finanțelor publice, la o conferință la Institutul Bancar Român.

    Declarația ministrului Vâlcov vine la doar câteva ore distanță de publicarea pe site-ul www.agrointeligenta.ro a primei reacții din partea ARC pe marginea proiectului de Cod Fiscal propus de Guvern și care include introducerea unei cote reduse de TVA – 9% pentru carne, pește, legume și fructe.

    ”Eu cred că termenul stabilit pentru 1 ianuarie anul viitor este destul de departe de atins de procesatorii români, care sunt supuşi unor presiunii imense. Cred că degeaba mai iei nişte măsuri dacă lucrurile nu se întâmplă în timp util, cât beneficiarul încă mai trăieşte. Dacă eşti bolnav de cancer, aşa cum este sectorul nostru, degeaba îi mai dai medicamente după ce a murit. Procesatorii se află într-o situaţie dificilă. Nu trebuie să te cramponezi de faptul că, aşa cum a spus premierul şi ministrul finanţelor că reducerea TVA va fi marcată de o scădere a încasărilor bugetare, pentru că dacă această măsură nu se aplică în timp util, statul nu va mai avea de unde să încaseze bani”, a avertizat prin intermediul Agrointeligența Ștefan Pădure, directorul executiv al Asociației Române a Cărnii.

    O altă precizare importantă făcută de ministrul Darius Vâlcov după publicarea celor mai importante temeri ale producătorilor și procesatorilor din industria cărnii a vizat modul de aplicare al cotei reduse de 9%: și pentru carne, și pentru produsele din carne.

    Cota standard de TVA urmează să scadă de la 24% la 20% începând cu 1 ianuarie 2016 și la 18% începând cu 1 ianuarie 2018, potrivit proiectului de modificare a Codului Fiscal. De asemenea, pentru carne, legume, pește și fructe cota de TVA urmează să fie redusă la 9%.



     


    Te-ar mai putea interesa

    Prețuri mari la floarea-soarelui! Fermierii nu își vând recoltele, în ciuda scumpirilor Cât costă un hectar de pământ în funcție de regiune. Piața terenurilor agricole, la zi O celebră fabrică de tractoare a fost cumpărată de un afacerist din Ucraina

    Ultimele știri

    APIA îi contrazice pe fermieri și pe propriul director și susține că banii de Agromediu sunt virați în conturi! Super reduceri de Black Friday la Agrii la tratamentele de iarnă Vocea fermierilor români s-a făcut auzită la evenimentul Bayer de la Stația de Procesare a Semințelor din Sinești!