• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cum arată EkoNiva-APK, cea mai mare fermă de vaci din Europa: Are un efectiv de 20.200 de capete și a atins o producție de 515 de tone de lapte/zi

    agrointeligenta.ro -

    În timp ce fermierii europeni s-au luptat în ultimele decenii cu cotele de lapte și cu o piață concurențială bine reglementată, în Rusia, crescătorii privați de bovine au primit sprijin de stat să se dezvolte. În prezent, cea mai mare fermă de vaci de pe Vechiul Continent este poziționată în Rusia și a atins o producție zilnică de 515 de tone de lapte.

    De la fermele EkoNiva-APK au plecat anul trecut 154 de milioane de litri de lapte produs de cele peste 20.000 de vaci. Mai exact, efectivul gigantei ferme este acum de 20.200 de capete, reprezentând, potrivit site-ului companiei, cea mai mare astfel de afacere din Europa. Business-ul a fost fondat și este încă deținut de Stefan Duerr, unul dintre primii vestici care au investit în Rusia la începutul anilor ’90.

    Stefan Duerr

    Afacerea este structurată pe cinci ferme de creștere, efectivul total al animalelor fiind de 53.000 de bovine, din care aproape jumătate la muls. S-a mers pe rasele Simmental, Holstein, Roșie Daneză și Brown Swiss, aceasta din urmă fiind apreciată ca a doua cea mai productivă rasă de vaci de lapte, cu o producție anuală de 9.000 de kilograme.

    dairy-breeding-rus-2

    Unitățile au fost dezvoltate în ultimii patru ani, când rușii au lansat aici 12 unități robotizate de muls, permanent modernizate și actualizate cu ultimele tehnologii.

    Peste 90% din laptele produs de EkoNiva este comercializat ca produs Premium (o standardizare valabilă pe piața rusească). Fermele au parteneriate care fac ca laptele de aici să fie preluat de procesatori locali mari, precum Grupul Danone, Tulsky Molochny Kombinat, OJSC și Liskinsky Gormolzavod, LLC. Producția de la EkoNiva se regăsește și în brânza Hochland.

    vaci Rusia vaci Rusia 2

    Rușii au investit și în vacile de carne, deținând efective importante de Hereford și nu numai, practicând, la fel ca și la bovinele de lapte, o selecție atentă a geneticii animalelor. Ca și efective de taurine pentru producția de carne, EkoNiva deține mai multe ferme mari de creștere în Regiunea Voronezh – 2.455 de capete, în Regiunea Kaluga – 1.112 de capete. în Regiunea Novosibirsk – 1.430 de capete, și în Regiunea Orenburg – 187 de capete. Din aceste efective, 1.120 sunt crescute în condiții ecologice.

    vizita ferma de vaci

    Performanță în lactație

    Ceea ce rușii au reușit să facă este să obțină o producție medie excelentă la toate rasele pe care le folosesc. Pentru acest lucru au investit într-o rețetă de hrană, dar mai ales în genetică pe care o studiază atent din 2006 încoace. Astfel, la fermele din Rusia, o vacă Simmental produce 7.045 kg de lapte pe an la ferma EhoNivaAgro, 7.852 kg/an la Sibirskaya Niva, LLC și 7.744 kg de lapte pe an la unitatea Zashchitnoye, LLC. La Holstein, producția medie este de 8.798 kg de lapte pe an la EkoNivaAgro, LLC, și de 8.513 kg/an la Sibirskaya Niva.

    Materialul seminal folosit pentru ameliorarea raselor este adus direct din Germania, Austria, SUA și Canada.

    seed-breeding-rus-2

    Hrana animalelor, asigurată de 196.000 de hectare de cultură mare

    Cea mai mare fermă de vaci din Europa are și una dintre cele mai mari suprafețe de teren agricol: 196.000 de hectare cu soluri foarte fertile și pe care se cultivă mai ales grâu, sfeclă de zahăr, floarea-soarelui și cartofi. Recolta de grâu din 2014 s-a situat la 169.500 de tone, iar cea de cartofi, la 623.000 de tone. Cea mai mare parte a producției agricole este direcționată pentru hrana uriașului efectiv de bovine.



     


    Te-ar mai putea interesa

    Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel” Când se plantează roșiile în grădină – calendar Lege nouă: Obligație pentru toți conducătorii de tractoare

    Ultimele știri

    Fonduri europene pentru achiziția de utilaje – AFIR a publicat a doua versiune a Ghidului Polonia: Fermierii – subvenție de 250 euro/ha pentru grâul vândut până pe 10 martie Fermele și cooperativele pot accesa un nou ajutor pentru gunoiul de grajd