Cum suntem păcăliți în marile magazine: un furnizor de miere din România dă cărțile pe față!

Mierea de la Moș Costache se găsește în mai multe mari lanțuri de magazine, printre care Lidl și Selgros. Vânzările mergeau bine până ce, acum o săptămână, mass-media a reluat un set de analize efectuate acum mai mulți ani și care indică faptul că mierea pusă pe piață de Apicola Costache este falsificată, mai exact nu este miere pură.

Pentru a-și ”spăla” imaginea, furnizorul a publicat pe pagina sa de Facebook setul unor analize recente, din 2016, care indică faptul că Mierea de la Moș Costache este pură. Toate bune și frumoase dacă nu ar fi fost pentru apicultorii români cu experiență care au taxat imediat comerciantul de miere.

Primul lucru care atrage atenția este faptul că analizele vorbesc de miere UE și non-UE, nicidecum de miere românească. ”Cu butoaiele de miere din China care le aveți în curte la sediu de îmbuteliat la Moș Costache mai comentați. Să vă fie rușine”, a postat Ionel Zinca un comentariu pe pagina lui Miere de la moș Costache.

O altă ”nepotrivire” sesizată de apicultori a fost că analizele publicate de furnizorul de miere au fost efectuate pe o probă de doar 275 de grame de miere de salcâm, în timp ce ”Moș Costache” vinde sute, chiar mii de kilograme de miere pe piața din România. ”La analiză se duc borcanele cu mierea calitativă și în magazine se livrează mierea cu glucoză”, comentează Iuliana. De altfel, chiar și buletinul de analize specifică clar faptul că rezultatele sunt valabile doar pentru cantitatea testată.

Dam curs dorintei d-voastra si va prezentam cateva buletine de analiza pentru miere atat de provenienta UE cat si nonUE!Buletine de analiza vs tabele din presa!

Posted by Miere de la Mos Costache on Tuesday, January 26, 2016

9 Comentarii la Cum suntem păcăliți în marile magazine: un furnizor de miere din România dă cărțile pe față!

  1. @cezar. Cred ca dumneata nu ai mancat cand erai mic miere pe paine ( si nici de atunci pana acum ). Altfel tot zaharul pe painea umezita ti se pare cea mai buna prajitura, nu-i asa?

  2. Cel mai distractiv, in toata povestea asta a falsificarii mierii cu zahar industrial, este ignorarea realitatii greu de evitat, si anume ca mierea este 99% zahar obisnuit si apa.
    Asa zisele beneficii aduse de restul de 1% sunt, evident, la fel de realiste precum combaterea cancerului cu antioxidantii din vinul rosu.
    Bine, mai este o o diferenta intre miere si zahar : de pret. Si ce mai diferenta 🙂

    • Pune mana si ,,citeste”, creste si apoi vei vedea ca ,,zaharul”‘ nu este ca MIEREA! NIMIC NU POATE INLOCUI MIEREA, iar cei ce fac ce se vede prin magazine si o simtim pe propria piele (stomac), este datorita celor care cred ca ,,poate merge si asa” ocolind cu precadere LEGEA, si nimeni nu reactioneaza in sensul de a indrepta lucrurile. Ne ,,vaicarim” cu totii, dar nu vrem sa luam taurele de coarne.

  3. Apicultorii pot face aceleasi nereguli ca si procesatorii, in plus nu prea sunt controlati. Macar la procesatori se mai face din cand in cand cate o analiza. Asa ca nu prea cred nici in apicultorii „traditionali” asa cu nu cred in cei care vand branza cu pretentia ca este naturala si de fapt e o mizerie.
    Cat despre Mos Costache, vad mai mult aceasta campanie ca si o lovitura urata de la concurenta.E usor sa denigrezi si oamenii de rand sa se ia dupa o vorba neverificata. Metoda comunista.

  4. Cei de la Mos Costache si cu ocazia unor tirguri apicole au fost prinsi ca au pus la vinzare „miere” neconforma stadardelor de calitate , adica nu prea era miere naturala ci un amestec ordinar de glucoza .

    • Ar fi bine daca ar fi numai zahar, glucoza, apa, dar ei baga si arome sintetice de miere, ca sa aiba gust de miere. Aromele acestea sunt deosebit de toxice, mai ales pentru cei mai sensibili, pt alergici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*