Primește revista gratuită Promovează afacerea ta Despre noi și contact
CATEGORII PRODUSE ARTICOLE EXTERNE AUTORI ARHIVĂ

IERI 21:55 MEGA-PROTESTUL fermierilor a intrat ÎN LINIE DREAPTĂ. Laurențiu Baciu, LAPAR: ”Ne-am săturat de DISCUȚII, ne trebuie SOLUȚII”

IERI 21:21 STROPIRI LA VIȚA DE VIE: Tratamente de sezon ce combat MANA și FĂINAREA, dar și ACARIENII și MOLIILE STRUGURILOR

IERI 17:54 S-a schimbat ORDINUL SUBVENȚIILOR! Ce fermieri încasează PLĂȚI DUBLE după noile modificări?

Circa 8.000 de crescători de bovine vor ocupa Piața Victoriei! Se așteaptă să li se alăture și o parte dintre oieri și fermieri din cultura mare – UPDATE

proteste-fermieri

8.000 de fermieri. Acesta este numărul de persoane estimat de crescătorii de bovine că vor participa la protestul ce va ocupa Piața Victoriei.

Acum, liderii din sector rezolvă probleme tehnice ce țin de aprobări și organizare dar, după cum ne-a declarat Claudiu Frânc, președintele Federației Crescătorilor de Bovine din România, aceștia sunt contactați de fermieri din toate sectoarele care vor să meargă la București și să tragă un semnal de alarmă.

Nemulțumirea cea mare care îi unește pe fermieri este neplata subvențiilor!

”Mâine sau poimâine cel târziu urmează să depunem cererea pentru autorizarea protestului iar, în funcție de răspuns, protestul va avea loc vineri sau lunea viitoare. Am contactat și alte asociații și momentan așteptăm răspuns de la Federația Națională Pro Agro care sunt în sedință pe acest subiect. O parte din oieri se solidarizează. Foarte mulți fermieri ne-au contactat și s-au arătat dispuși să vină la București. Vă pot confirma că doar doi, crescătorii de bovine, suntem, din ce am discutat să vor să vină la protest, circa 8.000. Dacă și se alătură și alții, vom vedea care este cifra finală”, ne-a explicat Claudiu Frânc.

Președintele FCBR urmează să trimită în cursul zilei de mâine și lista cu revendicări iar printre nemulțumirile cele mai mari se află neplata subvențiilor, eliminarea asociațiilor de la plata pentru pășuni și ajutorul de la UE privind sectorul laptelui.

”În ceea ce privește acel ajutor de la UE vor să ia banii de la crescătorii de vaci și să îi dea la cei de porci. Pentru că au introdus un articol care spune clar că banii nefolosiți de un sector merge la celălalt. Iar pe noi ne-au plafonat la 200 de tone de lapte iar la porc este la liber și un singur crescător beneficiază de 70% din bani.  În cazul acesta sunt două sectoare la ajutor, vacă și porc. În ceea ce privește subvențiile nici nu vor să discute de altă dată decât 24 mai pentru zootehnie. Iar ANTZ-ul bovină are cel mai simplu modul pentru că are dată istorică și atunci de ce nu se plătește?”, ne-a mai explicat Claudiu Frânc.

Notă: Fermierii care doresc să participe sau oricine poate să sprijine acțiunea producătorilor agricoli, cu acordul domnului Claudiu Frânc, facem publice datele de contact: e-mail – [email protected] și telefon 0744 706 714.  

Ionică Nechifor:”Fermierii sunt foarte nemulțumiți! La un simplu click garantez că 20.000 de fermieri sunt în stradă”

Ionică Nechifor, fondatorul şi preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine şi Caprine MOLDOOVIS și, totodată, secretar general al Romovis, ne-a declarat că oierii iau în calcul să se alăture protestului ce va avea loc în Capitală.

”Analizăm toate posibilitățile și noi suntem foarte deranjați de problema ce ține de identificarea fără echivoc. Vom analiza situația și luăm în calcul să ne alăturăm protestului pentru că sunt chestiuni pe care noi le-am cerut și am căzut de acord și nu cred că pot fi schimbate de la o săptămână la alta fără să fim consultați. Ne vom consulta cu colegii de la bovine și cu cei de pe vegetal iar acum, vă spun, este momentul în care dacă doar facem un click și vă garantez că 20.000 de fermieri sunt în stradă. Vă spun că fermierii sunt foarte nemulțumiți. Plecând de la subvenții și până la Ordinul 619 care nu este nici în acest moment finalizat. Vă dați seama că într-o săptămâna trebuie să îl punem în aplicare!”, ne-a declarat Nechifor.

Marcel Andrei:”Suntem solidari cu crescătorii de bovine și cred că mai mult ca oricând este momentul să fim uniți”

Marcel Andrei, președintele Sindicatului Național al Crescătorilor de Ovine din România spune că oierii sunt solidari cu crescătorii de bovine iar o eventuală participare la protest este luată în calcul. ”Noi am fost anunțați dar termenul este extrem de scurt. În plus suntem în plină campanie de fătare la oi iar oamenii se mișcă mai greu. Așteptăm să vedem și lista de revendicări deși personal cred că nu este momentul acum, prin martie ar fi fost oportun. Dar vom lua în discuție și vom decide mai ales că întârzierea subvenției este o problemă care ne leagă ca femieri fie că suntem crescători, agricultori. Suntem solidari cu crescătorii de bovine și cred că mai mult ca oricând este momentul să fim uniți”, ne-a declarat Marcel Andrei.

Foto: gusturinaturale.blogspot.com

Lidl Romania

Lidl, făcut praf de un turist străin: La noi în Polonia, aceleași produse sunt cu 50% mai ieftine. Explicația retailerului, taxată de români pe Facebook

gaini 1

Bogdan Pârvu (21 de ani) creşte 2000 de găini „free-range” şi vinde ouăle la piaţă

cultivarea cepei la sticla de plastic

Cum se cultivă ceapa în sticle de plastic…pe pervaz

cel mai vandut

Cel mai ieftin solar din România costă 275 de euro și poate fi livrat oriunde în țară

Cel mai ieftin schimb valutar în cont Cum să cumperi din SUA, mai ieftin Cel mai ieftin transfer de bani internațional
 1. Miroase a cafteala in toata regula . Daca se unesc si oierii si cei din vegetal….

  RĂSPUNDE
 2. N-o sa fie nici un miting.
  Cum sa organizeze Franc proteste antiguvernamentale cand tot neamul lui e angajat la stat? Asta e vrajeala de doi lei!

  RĂSPUNDE
 3. Cafteala necafteala guvernantii ar trebui s-o simtaaaa

  RĂSPUNDE
 4. ALBINARII NU AU DE SPUS NIMIC? UNDE SUNTETI CEI 60000 DE MII DE STUPARI?…..
  S – au sefii sunt la contractari cu neonicotinoidele?

  RĂSPUNDE
NUME (necesar)
E-MAIL (nu va fi publicat)
WEBSITE (opţional)
ABONAMENTE CONTACT PUBLICITATE TERMENI ȘI CONDIȚII COOKIES