• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Circa 8.000 de crescători de bovine vor ocupa Piața Victoriei! Se așteaptă să li se alăture și o parte dintre oieri și fermieri din cultura mare – UPDATE

    Roxana Dobre -

    8.000 de fermieri. Acesta este numărul de persoane estimat de crescătorii de bovine că vor participa la protestul ce va ocupa Piața Victoriei.

    Acum, liderii din sector rezolvă probleme tehnice ce țin de aprobări și organizare dar, după cum ne-a declarat Claudiu Frânc, președintele Federației Crescătorilor de Bovine din România, aceștia sunt contactați de fermieri din toate sectoarele care vor să meargă la București și să tragă un semnal de alarmă.

    Nemulțumirea cea mare care îi unește pe fermieri este neplata subvențiilor!

    ”Mâine sau poimâine cel târziu urmează să depunem cererea pentru autorizarea protestului iar, în funcție de răspuns, protestul va avea loc vineri sau lunea viitoare. Am contactat și alte asociații și momentan așteptăm răspuns de la Federația Națională Pro Agro care sunt în sedință pe acest subiect. O parte din oieri se solidarizează. Foarte mulți fermieri ne-au contactat și s-au arătat dispuși să vină la București. Vă pot confirma că doar doi, crescătorii de bovine, suntem, din ce am discutat să vor să vină la protest, circa 8.000. Dacă și se alătură și alții, vom vedea care este cifra finală”, ne-a explicat Claudiu Frânc.

    Președintele FCBR urmează să trimită în cursul zilei de mâine și lista cu revendicări iar printre nemulțumirile cele mai mari se află neplata subvențiilor, eliminarea asociațiilor de la plata pentru pășuni și ajutorul de la UE privind sectorul laptelui.

    ”În ceea ce privește acel ajutor de la UE vor să ia banii de la crescătorii de vaci și să îi dea la cei de porci. Pentru că au introdus un articol care spune clar că banii nefolosiți de un sector merge la celălalt. Iar pe noi ne-au plafonat la 200 de tone de lapte iar la porc este la liber și un singur crescător beneficiază de 70% din bani.  În cazul acesta sunt două sectoare la ajutor, vacă și porc. În ceea ce privește subvențiile nici nu vor să discute de altă dată decât 24 mai pentru zootehnie. Iar ANTZ-ul bovină are cel mai simplu modul pentru că are dată istorică și atunci de ce nu se plătește?”, ne-a mai explicat Claudiu Frânc.

    Notă: Fermierii care doresc să participe sau oricine poate să sprijine acțiunea producătorilor agricoli, cu acordul domnului Claudiu Frânc, facem publice datele de contact: e-mail – claudiu.franc@gmail.com și telefon 0744 706 714.  

    Ionică Nechifor:”Fermierii sunt foarte nemulțumiți! La un simplu click garantez că 20.000 de fermieri sunt în stradă”

    Ionică Nechifor, fondatorul şi preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine şi Caprine MOLDOOVIS și, totodată, secretar general al Romovis, ne-a declarat că oierii iau în calcul să se alăture protestului ce va avea loc în Capitală.

    ”Analizăm toate posibilitățile și noi suntem foarte deranjați de problema ce ține de identificarea fără echivoc. Vom analiza situația și luăm în calcul să ne alăturăm protestului pentru că sunt chestiuni pe care noi le-am cerut și am căzut de acord și nu cred că pot fi schimbate de la o săptămână la alta fără să fim consultați. Ne vom consulta cu colegii de la bovine și cu cei de pe vegetal iar acum, vă spun, este momentul în care dacă doar facem un click și vă garantez că 20.000 de fermieri sunt în stradă. Vă spun că fermierii sunt foarte nemulțumiți. Plecând de la subvenții și până la Ordinul 619 care nu este nici în acest moment finalizat. Vă dați seama că într-o săptămâna trebuie să îl punem în aplicare!”, ne-a declarat Nechifor.

    Marcel Andrei:”Suntem solidari cu crescătorii de bovine și cred că mai mult ca oricând este momentul să fim uniți”

    Marcel Andrei, președintele Sindicatului Național al Crescătorilor de Ovine din România spune că oierii sunt solidari cu crescătorii de bovine iar o eventuală participare la protest este luată în calcul. ”Noi am fost anunțați dar termenul este extrem de scurt. În plus suntem în plină campanie de fătare la oi iar oamenii se mișcă mai greu. Așteptăm să vedem și lista de revendicări deși personal cred că nu este momentul acum, prin martie ar fi fost oportun. Dar vom lua în discuție și vom decide mai ales că întârzierea subvenției este o problemă care ne leagă ca femieri fie că suntem crescători, agricultori. Suntem solidari cu crescătorii de bovine și cred că mai mult ca oricând este momentul să fim uniți”, ne-a declarat Marcel Andrei.

    Foto: gusturinaturale.blogspot.com


    Te-ar mai putea interesa

    MADR lansează programul „Un tractor pe fermă” pentru fermierii până în 400 de hectare Crescătorii de vaci și-au construit propria fabrică de lapte cu ajutorul fondurilor europene Plânsul viței de vie. De ce ”plânge” via primăvara

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte