Cucamelon, fructul-legume care combină beneficiile castravetelui cu cele ale pepenului roșu
agrointeligenta.ro -Cucamelon sau, în românește, castrapepenele face furori în această vară. Așa cum îi spune numele este o legumă-fruct care combină cele mai răcoritoare alimente – castravetele, pepenele, dar are și aciditatea unei citrice.
Originar din Mexic, descoperit deci în America Centrală, cucamelon-ul are dimensiunea unei boabe mari de strugure și arată ca un mini-pepene roșu, ceea ce i-a făcut pe jurnaliștii de la Huffington Post că declare că acesta este ”cel mai adorabil deliciu al acestei veri”.
Castrapepenele se comercializează în piețele din Statele Unite ale Americii și micii fermieri sunt chiar încurajați să se orienteze către această cultură care este, se pare, și profitabilă. Cererea este în creștere, iar tehnologia de cultură nu este una dificilă – planta se dezvoltă similar unei vițe de vie, înflorește ușor și dă producții bune fără prea multe bătăi de cap!
Cucamelon-ul poate fi consumat direct – ca strugurii sau alte fructe, sau poate fi introdus în alimentație prin salate. Se poate și conserva prin murare și este folosit inclusiv pentru a decora cocktail-urile de vară.