• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • ULTIMA ORĂ! Veste excelentă de la Bruxelles! S-A APROBAT UN NOU SPRIJIN CUPLAT pentru FERMIERII ROMÂNI!

    Roxana Dobre -

    Veste excelentă pentru agricultori – sprijin cuplat extins! Amendament pentru fermieri, adoptat în Parlamentul European (PE). Astăzi, 3 mai, în cadrul ședinței Comisiei de Agricultură şi Dezvoltare Rurală din Parlamentul European a fost adoptat un alt amendament important care se referă la includerea în cadrul sprijinului cuplat a cărnii de porc şi a cărnii de pui. Vestea a fost dată de europarlamentarul Daniel Buda, cel care a și propus această schimbare!

    ”În şedinţa de astăzi a Comisiei de Agricultură şi Dezvoltare Rurală din Parlamentul European am formulat alături de colega mea, Viorica Dăncilă, o serie de amendamente extrem de importante pentru fermieri, care au fost şi adoptate la propunerea privind normele financiare aplicabile bugetului general al Uniunii Europene- regulamentul „Omnibus”. În concret, este vorba de propuneri de modificare a legislaţiei sectoriale la jumătatea perioadei de programare financiară 2013-2020. (…) Un alt amendament important care a fost adoptat în cadrul şedinţei a fost includerea în cadrul sprijinului cuplat a cărnii de porc şi a cărnii de pui. Astfel, sprijinul cuplat poate fi acordat în următoarele sectoare și producții: cereale, plante oleaginoase, culturi proteice, leguminoase pentru boabe, in, cânepă, orez, fructe cu coajă lemnoasă, cartof pentru feculă, lapte și produse lactate, semințe, carne de oaie și de capră, carne de vită și mânzat, carne de porc, carne de pui, ulei de măsline, viermi de mătase, furaje uscate, hamei, sfeclă de zahăr, trestie de zahăr și cicoare, fructe și legume și specii forestiere cu ciclu scurt de producție. Sprijinul cuplat poate fi acordat în acele sectoare sau în acele regiuni dintr-un stat membru în care anumite tipuri de agricultură sau anumite sectoare agricole care sunt deosebit de importante din motive economice, sociale sau de mediu sunt afectate de anumite dificultăți. Cu excepția sectorului de culturi proteice, sprijinul cuplat poate fi acordat numai în măsura în care este necesar pentru crearea unui stimulent în vederea menținerii nivelurilor actuale de producție în sectoarele sau regiunile în cauză”, a anunțat Daniel Buda pe pagina personală de Facebook.

    În concret, este vorba de propuneri de modificare a legislaţiei sectoriale la jumătatea perioadei de programare financiară 2013-2020.

    Acesta a declarat ulterior pentru Agrointeligența -www.agrointel.ro că și România are șanse în aceeași măsură cu celelalte țări UE să primească această extindere de sprijin cuplat. ”Se aplică la fel ca în celelate state! Nu facem excepție!”, ne-a lămurit Daniela Buda.

    ”Le mulţumesc şi pe această cale colegilor mei din Comisia de Agricultură şi Dezvoltare Rurală din Parlamentul European pentru deschiderea de care au dat dovadă în adoptarea acestor amendamente, convins fiind că noile prevederi contribuie la îmbunătăţirea legislaţiei sectoriale şi constituie un sprijin real pentru fermierii români şi cei europeni în general”, a mai adăugat europarlamentarul.

    Acesta a completat că în cadrul aceleiași ședințe un al amendament adoptat se referă la sprijinul care se acordă pe hectar la suprafață agricolă și, în cazuri justificate, și pe unitate vită mare (UVM), fermierilor sau grupurilor de fermieri care se angajează în mod voluntar să adopte sau să mențină practici și metode specifice agriculturii ecologice, astfel cum sunt definite în Regulamentul (CE) nr. 834/2007 și care sunt fermieri activi în înțelesul articolului 9 din Regulamentul (UE) nr. 1307/2013. Un alt amendament adoptat se referă la cuantumul care trebuie recuperat de la beneficiar în contextul unei plăți individuale pentru o schemă de ajutor sau o măsură de sprijin, fără a include dobânda aferentă şi care nu trebuie să depășească 250 Euro şi nu 100 de Euro cum era prevăzut iniţial.


    Te-ar mai putea interesa

    Guvernul – decizie astăzi care îi vizează și pe fermieri S-a aprobat DUBLAREA subvențiilor pentru micii fermieri! Subvenții APIA, în conturi. Județele unde fermierii au anunțat că au primit a doua tranșă de bani

    Ultimele știri

    Subvenții APIA. Fermierii de pe lista de plăți de dinainte de Crăciun Alertă meteo de ninsori! Județele unde ninge înainte de Crăciun Rusia și-a stabilit cotele de export la cereale pentru 2025. La porumb e jale!