• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cum poți obține PRODUCȚII MAI MARI ȘI DE CALITATE cu ajutorul fungicidului Priaxor® EC!

    agrointeligenta.ro -

    Aproape orice fermier se confruntă zilnic cu provocările activității din fermă. Schimbările climatice tot mai dese pun și ele presiune pe activitatea agricolă. Pe lângă toate acestea, trebuie acordată atenție sporită combaterii buruienilor, agenților patogeni și dăunătorilor, pentru a putea obține recolte care să își atingă potențialul maxim.

    Recoltarea este însă doar unul dintre pașii necesari întregului proces tehnologic. Acesta începe cu selectarea hibrizilor optimi, continuă cu alegerea momentului optim pentru semănat, cu aplicarea erbicidelor și, bineînțeles, cu monitorizarea stării de sănătate a plantelor.

    Pentru aceasta, BASF pune la dispoziția fermierilor un fungicid inovator, destinat culturii de cereale. Priaxor® EC poate salva ușor între 30-50% din potențialul de producție, comparativ cu un câmp netratat. Mai mult, fungicidul BASF oferă protecții dincolo de sfera combaterii agenților patogeni, prin tehnologia AgCelence®.

    Beneficiile cheie ale fungicidului Priaxor® EC stau nu doar în protecția sigură a plantelor împotriva tuturor agenților patogeni importanți din cultura de grâu și orz, controlul excelent al bolilor, efectul curativ și eficiența de lungă durată, ci și în flexibilitatea în aplicare, pentru un management optim în fermă.

    Priaxor® EC: formulare inovatoare

    Fungicidul Priaxor® EC conține două substanțe active: fluxapiroxad, din clasa carboxamidelor, respectiv piraclostrobin, cea mai eficientă strobilurină. Prima substanță, fluxapiroxad, reprezintă cea mai recentă inovație a companiei BASF. Aceasta inhibă sistemul energetic al patogenilor și creșterea celulelor acestora. Prin formularea inovatoare a acestui fungicid, fluxapiroxad formează depozite pe limbul foliar, substanța rămânând activă sub formă de cristale pe frunze, rezistente la spălare. Acestea pătrund treptat în limbul foliar, întreg procesul fiind independent față de condițiile climatice.

    Un alt avantaj al substanței active fluxapiroxad stă în versatilitatea și mobilitatea sa extraordinară. Molecula de fluxapiroxad își poate adapta structura spațială în funcție de mediul din interiorul limbului foliar. Fiind liposolubilă, aceasta penetrează ușor membranele celulare. De asemenea, este transportată rapid în plantă datorită bunei solubilități în apă, asigurând inclusiv protecția frunzelor tinere.

    Cea de-a doua substanță activă, piraclostrobin, oferă beneficii suplimentare, datorită efectelor AgCelence. Pe lângă efectul preventiv și curativ, fungicidul Priaxor® EC ajută la creșterea sănătății și vitalității plantelor, la mărirea gradului de absorbție a azotului, la creșterea suprafeței foliare pentru îmbunătățirea fotosintezei și totodată oferă protecție împotriva arsurilor solare.

    Totodată, substanța piraclostrobin este foarte eficientă în prevenirea celor mai importante boli la cereale: septorioza, ruginile, helmintosporioza grâului, făinarea sau arsura frunzelor. Cele două substanțe active din componența fungicidului Priaxor® EC au un mod de acțiune complementar: piraclostrobin are efect preventiv, iar fluxapiroxad are efect atât preventiv cât și curativ. Împreună cu efectele suplimentare AgCelence®, acestea fac ca produsul Priaxor® EC să reprezinte o soluție optimă și sigură pentru protecția culturilor de cereale.

    Fungicidul Priaxor® EC are o mare flexibilitate în aplicare

    Managementul activităților în fermă nu presupune însă doar protecția culturilor. La fel de importantă este și gestionarea timpului, respectiv a modului sau ordinii în care se desfășoară lucrările pe diferite loturi. Dacă ne gândim la ferestrele de aplicare sau condițiile meteo nefavorabile, managementul activităților poate reprezenta o provocare pentru orice fermier.

    De aceea, produsul Priaxor® EC poate fi aplicat de la stadiul de dezvoltare BBCH 25 până la stadiul BBCH 69, adică de la mijlocul înfrățirii până la sfârșitul înfloritului. Astfel, vă puteți alege perioada de aplicare în funcție de nevoile dumneavoastră, beneficiind de spectrul larg de combatere a bolilor. Bineînțeles, este întotdeauna mai eficient să previi decât să tratezi, de aceea, BASF recomandă ca în cazul unei presiuni mari a bolilor să acționați rapid, pentru a nu perturba buna dezvoltare a plantelor în perioada caldă, cu umiditate crescută, atunci când patogenii se pot dezvolta rapid.

    Flexibilitatea noului fungicid BASF se traduce și prin faptul că produsul are o selectivitate excelentă față de culturile de cereale, dar și o miscibilitate foarte bună. Astfel, acesta poate fi amestecat cu majoritatea produselor de pe piață, cu condiția să verificați în prealabil compatibilitatea amestecurilor înaintea aplicării tratamentului.

    Produsul combate cu eficacitate sporită septorioza și rugina cerealelor

    În cazul culturilor de cereale, la noi în țară, două boli pot afecta puternic cantitatea și calitatea recoltelor: septorioza, respectiv rugina brună. Septorioza frunzelor este una dintre cele mai păgubitoare boli. Se răspândește prin spori, de la o frunză la alta, prin picăturile de ploaie. Agentul patogen se lipește de suprafața frunzelor, germinează și, odată ajuns în celulele din interiorul frunzei, începe să omoare celulele. Procesul ucide frunza, oprește fotosinteza, rezultând o producție mai mică de zaharuri care contribuie la umplerea boabelor.

    Recomandări de aplicare

    La grâu, pentru combaterea septoriozei ruginilor și făinării, fungicidul Priaxor® EC se aplică în doza recomandată, de 0,75 – 1,5 litri la hectar. La cultura de orz, produsul se aplică în funcție de gradul de infestare, pentru combaterea arsurii frunzelor de orz, a făinării orzului, a pătării brune a frunzelor sau împotriva ruginii orzului. Aceeași doză se poate folosi și pentru secară sau triticale, pentru combaterea bolilor acestor culturi. Se pot efectua maxim două tratamente, la un interval de 21 de zile între ele.

    Beneficiile suplimentare AgCelence®

    Avantajul fungicidului Priaxor® EC stă în beneficiile suplimentare AgCelence pe care le oferă, dincolo de protecția obișnuită a culturilor. Este vorba de efectele fiziologice adiționale, ce măresc sănătatea și vitalitatea plantelor.

    Plantele tratate cu Priaxor® EC utilizează mai eficient resursele de apă și minerale din sol, elemente esențiale pentru o dezvoltare optimă. Produsul reduce rata transpirației plantelor, scăzând astfel necesarul de apă. Acest lucru face ca plantele de cereale să poată face față mai ușor perioadelor în care aportul de apă este sub nivelul optim. De asemenea, plantele tratate cu fungicidul Priaxor® EC vor absorbi mai bine azotul din sol. În acest mod, fertilizarea devine mai eficientă, iar dumneavoastră veți beneficia de sporuri semnificative de producție.

    Un alt beneficiu important al noului fungicid BASF este creșterea suprafeței foliare verzi. Totodată, aparatul foliar este menținut verde pentru o perioadă mai îndelungată. Acest lucru este posibil datorită complementarității celor două substanțe active din componenta produsului: fluxapiroxad și piraclostrobin. Avantajele acestui fungicid nu se opresc însă doar la menținerea plantelor verzi pentru o perioadă mai mare de timp. În condiții de secetă și arșiță atmosferică, produsul poate preveni și apariția arsurilor solare pe frunze, reducând astfel un alt factor ce poate provoca pagube importante de producție.

    Așadar, tratamentele culturilor de cereale păioase cu fungicidul Priaxor® EC, nu oferă doar protecție de încredere împotriva celor mai păgubitoare boli, ci ajută plantele de cereale să își atingă potențialul maxim de producție, asigurându-vă profituri maxime. Astfel, fungicidul Priaxor® EC se dovedește a fi un partener perfect în câmp, prin combinația unui control complet, preventiv și curativ al bolilor, cu efectele benefice asupra vitalității plantelor, totul pentru producții sporite și mai sănătoase.


    Te-ar mai putea interesa

    Legea arendei – adoptată de Parlament! Contracte pe minim 7 ani, cu valabilitate și după decesul arendatorului Colinde de Crăciun în versuri. Top 10 cele mai frumoase colinde românești Schimbare majoră în ferma lui Sorin Mănoiu, unul dintre cei mai cunoscuți cultivatori de cartofi din România

    Ultimele știri

    Cum va fi vremea de Crăciun. Prognoza meteo pentru perioada sărbătorilor Licitație uriașă în Germania. Fermierii români au cumpărat 100 de utilaje agricole Câte kg are un metru cub de lemne în funcție de tipul lemnului