• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • AVIATOR Xpro: Produsul BAYER care CREȘTE PRODUCȚIA DE GRÂU CU O TONĂ LA HECTAR!

    agrointeligenta.ro -

    Premieră pe piața inputurilor agricole, anunțată în cadrul unui eveniment găzduit de Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Caracal din județul Olt. Cei peste 500 de fermieri care au participat la cel de-al doilea eveniment din seria BAYER AGRO ARENA 2018 au avut ocazia să afle, dar și să vadă cum acționează cele mai noi produse din portofoliul companiei lider pe piața inputurilor agricole. Cel mai mare interes a fost stârnit de tehnologia pentru cultura grâului unde agricultorii au aflat informații despre erbicidul Atlantis Flex care combate buruienile graminee, și despre fungicidul foliar Aviator Xpro, ambele prezente pentru prima dată într-un lot demonstrativ în România.

    BAYER AGRO ARENA a avut loc joi, 24 mai, pe platforma de la Stațiunea din Caracal, institut de cercetare care reprezintă unul dintre cei mai mari furnizori de sămânță de grâu din zona de sud a țării, oferind fermierilor mai ales sămânță din soiurile românești Izvor și Glosa. Într-o zonă în care fermierii mizează pe cultura de cereale, atelierul dedicat tehnologiei pentru grâul românesc a reușit să capteze interesul tuturor celor prezenți.

    Pascal Cassecuelle, directorul general al Bayer România, a anunțat noutățile acestui an pentru fermieri

    Construim viitorul agriculturii împreună. Și îl facem prin trei lucruri: inovație, tehnologie și sevicii. Anul acesta, Bayer a lansat Atlantis Flex, un erbicid care răspunde nevoilor dumneavoastră. Combaterea eficientă a gramineelor la culturile de cereale a devenit o necesitate!”, a anunțat Pascal Cassecuelle, directorul general al BAYER România, care este noutatea din loturile de grâu din Oltenia și nu numai.

    Cătălin Marius Bran, directorul Stațiunii de la Caracal, este mulțumit de cum arată grâul la care s-au folosit produsele Bayer. Deși condițiile meteo n-au ajutat plantele să se înalțe, producția va fi una excelentă!

    Stațiunea de la Caracal este unul dintre cei mai mari producători de sămânță de grâu din soiuri autohtone din zona Olteniei. Sămânța pe care noi o comercializăm este tratată cu fungicidul Redigo Pro 170 FS de la Bayer, ne declarăm foarte mulțumiți de acțiunea acestui fungicid – atât noi, cât și fermierii. De asemenea, în portofoliul nostru de produse pe care îl utilizăm am folosit pachetul tehnologic Falcon Pro compus din fungicidul Falcon și din erbicidul Sekator – l-am aplicat cu precădere asupra loturilor unde planta premergătoare a fost floarea-soarelui și produsul a avut o eficiență maximă, asigurându-ne un spor de producție”, a vorbit Cătălin Marius Bran, directorul Stațiunii de la Caracal, despre cultura de grâu.

    Aviator Xpro, fungicid nou în România, produs-vedetă în fermele din vestul Europei

    Noutatea absolută prezentată fermierilor din zona Olteniei și numai a fost reprezentată de reușita omologării în România a unui produs deja prezent în fermele din vestul Europei. Fermierii de acolo se confruntă de ani buni cu rezistența la bolile foliare, septoriozele grâului. Soluția la acest fenomen ce deja se resimte și în România este reprezentat de fungicidul Aviator Xpro, un produs care folosește o tehnologie complet nouă și unică în acest moment.

    Aviator cu tehnologia Xpro este un produs nou la noi în țară dar nu este un produs nou pentru fermierii din Europa de Vest unde rezistența la septorioze s-a instalat din cauza condițiilor meteo specifice. Agricultorii de acolo sunt nevoiți să facă chiar și 5 tratamente cu fungicide pentru a ține sub control bolile foliare. Există problema rezistențelor în rândul fermierilor vest-europeni, iar Bayer vine în întâmpinarea nevoilor fermierilor cu acest produs – Aviator cu tehnologie Xpro, pe care am reușit să îl omologăm și în România”, a făcut anunțul Adrian Cosor, reprezentant de marketing al companiei Bayer.

    Acțiune extrem de rapidă, efect de greening asigurat

    Fungicidul Aviator Xpro se bazează pe o tehnologie cu trei adjuvanți, o tehnologie unică pe piață. ”Acești trei adjuvanți ajută ca, în momentul aplicării, produsul să se întindă perfect și să acopere în întregime frunza tratată, astfel încât aceasta să fie protejată din exterior, dar și din interior”, a explicat specialistul Bayer. Acesta a arătat și că o altă calitate a fungicidului este că se absoarbe foarte rapid în plantă: „În numai 15 minute după tratament, el este deja absorbit în procent de aproape 70%, deci ploaia poate să intervină după aceste 15 minute și deja aveți o eficacitate de 70% pentru tratament. Efectul de greening și de menținere a foliajului mai mult timp verde – a foliajului din partea superioară a plantelor, se manifestă la Aviator Xpro mai pregnant decât la alte produse”.

    Performanțele obținute cu Aviator Xpro în România îi fac pe specialiștii Bayer să recomande acest produs tuturor fermierilor care vor să obțină o producție cu circa o tonă în plus pe hectarul de grâu. Acestea este sporul de recoltă cântărit și calculat la suprafețele tratate cu Aviator Xpro. ”Îl recomandăm la cel de-al doilea tratament, la apariția frunzei stindard. Aviator Xpro are multiple avantaje – pătrunde foarte repede și are o perioadă lungă de protecție – o estimăm cu cel puțin 14 zile mai mult decât un produs obișnuit, fungicid”, a mai spus Adrian Cosor în cadrul atelierului dedicat culturii de cereale de la BAYER AGRO ARENA din Caracal.

    Erbicidul Atlantis Flex – test dificil în Oltenia

    Cea de-a doua noutate Bayer pentru fermierii care au participat la evenimentul de la Caracal l-a reprezentant posibilitatea de a vedea, în lanul cu grâu, eficiența celui mai nou erbicid lansat anul acesta: Atlantis Flex. Dedicat combaterii buruienilor graminee – o mare problemă pe partea de sud a țării, produsul și- a dovedit eficiența chiar și la aplicarea întârziată de condițiile de vreme. ”Este un produs care, cel puțin în zona noastră a avut un examen foarte greu, dar pe care l-a luat cu brio. Suntem aici cea mai îmburuienată zonă din toată țara, cu aceste buruieni graminee problemă. (…) Cu produsul Atlantis Flex am reușit să avem un control foarte bun al acestor buruieni graminee. S-a dovedit și selectivitatea acestuia față de planta de cultură. (…) Din cauza condițiilor de vreme, erbicidarea s-a făcut destul de târziu – este unii dintre puțini ani în care s-a aplicat graminicidul când gramineele erau mult deasupra plantei de cultură și mă refer aici mai ales la ovăzul sălbatic. Noi ca și fenofază a plantei de cultură, recomandăm să fie aplicat Atlantis Flex până la cel de-al doilea internod, dar anul acesta s-a aplicat și după această fenofază, iar rezultatele au depășit așteptările”, a vorbit despre eficiența Atlantis Flex Răzvan Gherghe, directorul pe partea de sud al companiei Bayer.

    Specialistul a arătat că Atlantis Flex este compatibil cu celelalte produse pentru tratamentele grâului, inclusiv cu Sekator, erbicidul pentru buruienile cu frunza lată, produs ce este inclus, de asemenea, în pachetul tehnologic Falcon Pro ce oferă fermierilor o reducere de 10% față de achiziția separată a produselor. Totodată, Atlantis Flex nu are restricții pentru asolament. ”Este un produs pe care noi l-am adus anul acesta pentru prima dată în România. A fost o cantitate limitată și bineînțeles că s-a epuizat foarte repede. Rezultatele au fost deosebite și promitem că pentru campania ce urmează vor aduce o cantitate mai mare de acest produs și pentru aceia dintre dumneavoastră care nu l-ați încercat. Vă recomandăm să îl încercați unde sunt sole problemă din punct de vedere al buruienilor graminee”, le-a transmis Răzvan Gheorghe fermierilor prezenți la evenimentul Bayer.

    Ce produse BAYER folosesc fermierii din sudul țării

    Dacă despre noile produse au vorbit specialiștii BAYER, despre cele care deja sunt utilizate în exploatațiile agricole ne-au vorbit chiar fermierii care le folosesc. Echipa Agrointeligența – BT Video a stat de vorbă cu mai mulți fermieri veniți la evenimentul de la Caracal și vă prezintă care sunt experiențele acestor agricultori cu compania BAYER.

    Fermierul Mircea Valentin, fidel pachetului Falcon Pro pentru culturile de grâu și orz

    Fermierul Mircea Valentin din localitatea Răcari, județul Dâmbovița ne-a declarat că folosește produsele Bayer de mai mulți ani. Se bazează pe soluțiile companiei pentru a avea producții bune la principalele culturi agricole din ferma sa: grâu, orz și porumb.

    An de an aplic produsul Sekator împreună cu Falcon, merg cu acest pachet și pe orz și pe grâu și mereu avem rezultate foarte bune. La Adengo producțiile de porumb de anul trecut au fost însemnate, undeva între 8 și 10 tone la hectar, ceea ce pentru zona noastră este destul de bine. Un plus de recoltă îl dă – undeva la o tonă sau două ai în plus în funcție de erbicidul pe care îl folosești. Folosind Adengo combatem buruienile din start și planta nu mai luptă cu ele, iar producțiile sunt bune”, ne-a spus fermierul.

    Fermierul Ion Achim, porumb fără buruieni cu erbicidele de la Bayer

    Pentru fermierul dâmbovițean Ion Achim, colaborarea cu compania BAYER este un sprijin în fermă. Agricultorul nu are irigații, așa că se bazează pe erbicidele BAYER pentru a-și asigura o producție bună la porumb, cultură de la care speră la cel puțin 6-7 tone în acest an dificil. Agicultorul accesează și celelalte servicii BAYER: cartarea agrochimică, analiza apei folosite pentru tratamente și, mai nou, serviciul de asigurări pentru culturile agricole.

    Fermierul Alin Ancuța combate toate buruienile porumbului cu un singur erbicid BAYER

    Fermierul Alin Ancuța din Frâncești, județul Vâlcea, apreciază portofoliul complet pe care i-l oferă compania BAYER. Agricultorul reușește ca aplicând un singur erbicid de la această companie să scape de toate grijile legate de buruienile porumbului. Acest erbicid este Adengo! Fermierul este deja decis să folosească la următoarea cultură de grâu și noul fungicid Aviator Xpro de la Bayer, în timp ce pentru rapiță consideră că a găsit ”rețeta perfectă”:  folosind produsele de la BAYER ia reușit anul trecut să aibă o recoltă medie de 4.500 de kilograme pe hectar, cu sole unde producția a ajuns și la 4.780 de kilograme pe hectar.

    Fermierul Marius Caravețeanu pune Adengo și Falcon pe primele locuri la produsele folosite cu eficiență maximă

    Marius Caravețeanu este administratorul societății Agromar din Răcari, Dâmbovița, dar și primarul localității. Agricultorul folosește produsele BAYER de aproape 10 ani și pe primele locuri la eficiență plasează Adengo și Falcon, pe care se bazează pentru culturile-cheie: porumb și grâu.

    Evenimentele Bayer Agro Arena continuă în vestul țării

    Seria întâlnirilor în câmp organizate de compania BAYER continuă cu un nou eveniment ce va avea loc miercuri, pe 31 mai, în județul Timiș. Întâlnirile BAYER AGRO ARENA vor continua apoi în județele Bihor (5 iunie), Timiș (12 iunie), Neamț (19 iunie) și Covasna (26 iunie). Seria de evenimente va fi completată pe 12 iulie cu un eveniment Bayer Agro Arena dedicat pomiculturii, acesta fiind programat să aibă loc în județul Argeș.

    Echipa Agrointeligența – BT Video va fi prezentă în toate locațiile BAYER și vă vom aduce în direct și apoi, prin intermediul știrilor și materialelor filmate, care sunt noutățile pentru fermieri, ce spun agricultorii despre anul agricol în curs și mai ales cum se prezintă culturile din diferitele regiuni ale țării!


    Te-ar mai putea interesa

    Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar

    Ultimele știri

    Subvenții APIA 2024. Terenurile care primesc bani la hectar și cele care sunt scoase de la plată Pericol acum la rapiță: putregaiul alb al tulpinilor. Soluția de la Bayer: fungicidul Propulse S-a deschis târgul de animale de la Câmpeni cu o bază de achiziții bovine!