• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • EXCLUSIV! CONTROALE pentru SUBVENȚII: UN MILION DE OI și 25.000 DE BOVINE vor fi VERIFICATE!

    Roxana Dobre -

    Start controale în fermele de animale! Șeful Agenţia Naţională pentru Zootehnie. “Prof. Dr. G. K. Constantinescu, Lelior Iacob, a declarat pentru Agrointeligența-www.agrointel.ro că a primit de la agenția de plăți eșantionul de control pentru crescătorii de animale care au cerut subvenții în Campania 2018.

    ”Am primit eșantionul de control de la APIA. Sunt 4.750 de exploatații care vor fi verficate (…). Deci 4.750 față de 4.043 de fermieri câți am avut anul trecut. Este mult mai mare numărul de exploatații, dar și numărul de animale. Numărul de animale se apropie undeva de 1 milion de oi și circa 25.000 de bovine. Nu vor fi însă probleme întrucât noi ne-am mobilizat foarte bine, avem echipele de control, avem logistica necesară”, a explicat Lelior Iacob pentru Agrointeligența-www.agrointel.ro.

    Lelior Iacob a subliniat că ANZ are echipamentele necesare și se poate încadra să efectueze un control de calitate. ”Avem calculatoare, avem cititoare, avem laptopuri, oamenii știu procedurile pentru că au deja experiență în spate de câțiva ani. Nu cred că o să fie probleme așa cum nu au fost nici în anii trecuți. Noi deja am demarat procesul – astăzi se trimit înștiințările, mâine intrăm în pâine. Noi am primit deja de săptămâna trecută – dacă nu mă înșel, joi am primit eșantionul, vineri s-au prelucrat datele, am dat informațiile în teritoriu, astăzi am format echipele și anunțăm fermierii și de mâine se pleacă în teren”, a mai spus șeful agenției pentru zootehnie.

    Reamintim că în sectorul zootehnic se acordă ajutoare naţionale tranzitorii, denumite ANTZ, fermierilor crescători de animale din speciile bovine, ovine/caprine, înscrişi în evidenţa APIA cu cod unic de identificare, în funcţie de criteriile de eligibilitate, pentru următoarele scheme:

    a) schemă decuplată de producţie, specia bovine, în sectorul lapte;
    b) schemă decuplată de producţie, specia bovine, în sectorul carne;
    c) schemă cuplată de producţie, speciile ovine/caprine.

    De asemenea tot în sectorul zootehnic se acordă sprijin cuplat, denumit SCZ, fermierilor activi, crescători de animale din speciile bovine, ovine/caprine şi crescătorilor de viermi de mătase, în funcţie de efectivul de animale/număr cutii ouă viermi solicitat de beneficiar, din următoarele categorii:

    a) bivoliţe de lapte;
    b) ovine;
    c) caprine;
    d) taurine din rase de carne şi metişii acestora;
    e) vaci de lapte;
    f) viermi de mătase.

    Având în vedere acordul de delegare încheiat între APIA și ANZ, privind verificarea la fața locului a respectării de către fermieri a condițiilor privind ajutoarele naționale tranzitorii în sectorul zootehnic pentru speciile ovine/caprine și a ajutoarelor privind sprijinul cuplat în sectorul zootehnic, în următoarea perioadă ANZ-ul va efectua controlul la fața locului privind schemele de sprijin din cererea unică de plată, respectiv ajutoarele naționale tranzitorii în sectorul zootehnic (ANTZ), pentru speciile ovine/caprine și sprijinul cuplat în zootehnie (SCZ), pentru speciile ovine/caprine și bovine.


    Te-ar mai putea interesa

    Cum protejăm găinile de caniculă pentru a menține producția de ouă Verificări în forță la mașinile de erbicidat. Romeo Șoldea, ANF: Atingem pragul de 10.000 de echipamente Fermieri, loviți în plin de scumpiri: crește TVA pentru pesticide și îngrășăminte, se scumpește motorina

    Ultimele știri

    ANM: România, între caniculă și furtuni. Valul de căldură se domolește la mijlocul săptămânii Dezastru la o fermă din Timiș: 200 de hectare de grâu au ars ca o torță și numai ploaia a reușit să stingă flăcările Ștefan Nicolae – printre marii datornici la stat. A băgat Agrostar în faliment și a făcut o nouă federație, Agro-Star 2022