• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • EXCLUSIV! CONTROALE pentru SUBVENȚII: UN MILION DE OI și 25.000 DE BOVINE vor fi VERIFICATE!

  Roxana Dobre -

  Start controale în fermele de animale! Șeful Agenţia Naţională pentru Zootehnie. “Prof. Dr. G. K. Constantinescu, Lelior Iacob, a declarat pentru Agrointeligența-www.agrointel.ro că a primit de la agenția de plăți eșantionul de control pentru crescătorii de animale care au cerut subvenții în Campania 2018.

  ”Am primit eșantionul de control de la APIA. Sunt 4.750 de exploatații care vor fi verficate (…). Deci 4.750 față de 4.043 de fermieri câți am avut anul trecut. Este mult mai mare numărul de exploatații, dar și numărul de animale. Numărul de animale se apropie undeva de 1 milion de oi și circa 25.000 de bovine. Nu vor fi însă probleme întrucât noi ne-am mobilizat foarte bine, avem echipele de control, avem logistica necesară”, a explicat Lelior Iacob pentru Agrointeligența-www.agrointel.ro.

  Lelior Iacob a subliniat că ANZ are echipamentele necesare și se poate încadra să efectueze un control de calitate. ”Avem calculatoare, avem cititoare, avem laptopuri, oamenii știu procedurile pentru că au deja experiență în spate de câțiva ani. Nu cred că o să fie probleme așa cum nu au fost nici în anii trecuți. Noi deja am demarat procesul – astăzi se trimit înștiințările, mâine intrăm în pâine. Noi am primit deja de săptămâna trecută – dacă nu mă înșel, joi am primit eșantionul, vineri s-au prelucrat datele, am dat informațiile în teritoriu, astăzi am format echipele și anunțăm fermierii și de mâine se pleacă în teren”, a mai spus șeful agenției pentru zootehnie.

  Reamintim că în sectorul zootehnic se acordă ajutoare naţionale tranzitorii, denumite ANTZ, fermierilor crescători de animale din speciile bovine, ovine/caprine, înscrişi în evidenţa APIA cu cod unic de identificare, în funcţie de criteriile de eligibilitate, pentru următoarele scheme:

  a) schemă decuplată de producţie, specia bovine, în sectorul lapte;
  b) schemă decuplată de producţie, specia bovine, în sectorul carne;
  c) schemă cuplată de producţie, speciile ovine/caprine.

  De asemenea tot în sectorul zootehnic se acordă sprijin cuplat, denumit SCZ, fermierilor activi, crescători de animale din speciile bovine, ovine/caprine şi crescătorilor de viermi de mătase, în funcţie de efectivul de animale/număr cutii ouă viermi solicitat de beneficiar, din următoarele categorii:

  a) bivoliţe de lapte;
  b) ovine;
  c) caprine;
  d) taurine din rase de carne şi metişii acestora;
  e) vaci de lapte;
  f) viermi de mătase.

  Având în vedere acordul de delegare încheiat între APIA și ANZ, privind verificarea la fața locului a respectării de către fermieri a condițiilor privind ajutoarele naționale tranzitorii în sectorul zootehnic pentru speciile ovine/caprine și a ajutoarelor privind sprijinul cuplat în sectorul zootehnic, în următoarea perioadă ANZ-ul va efectua controlul la fața locului privind schemele de sprijin din cererea unică de plată, respectiv ajutoarele naționale tranzitorii în sectorul zootehnic (ANTZ), pentru speciile ovine/caprine și sprijinul cuplat în zootehnie (SCZ), pentru speciile ovine/caprine și bovine.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Subvenţii APIA 2020: Obligaţiile şi drepturile fermierilor care au intrat în eşantionul de control! Subvenţie motorină 2020: Cât se plăteşte la APIA pentru un litru de motorină folosită în fermă! Adrian Oros: Despăgubirile de secetă vor fi virate fermierilor imediat după rectificarea bugetară!

  Ultimele știri

  VALENTIN POPA – micul fermier care intră în politică pentru a schimba JOCUL GREILOR! Director DSVSA: Crotalierea și înregistrarea animalelor sunt servicii gratuite pentru fermieri! Guvernul a aprobat subvenția de stat pentru plata zilierilor și a lucrătorilor sezonieri!

  Căutare în articole