• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Fermierul THEODOR LUCIAN ICHIM, achiziție de terenuri de UN MILION DE EURO!

    agrointeligenta.ro -

    Theodor Lucian Ichim (40 ani), patronul Unigrains Trading, cultivă o suprafață de 2.500 hectare în județul Constanța. Societatea a exploatat până în anul 2014 și o suprafață de 175 hectare de viță de vie, în prezent defrișată prin programul european de reconversie, cultură ce urmează a fi reînființată cu fonduri europene în următorii 8 ani. În prezent, pe acel amplasament se cultivă culturi de câmp. Totodată, fermierul deține prin ”Întreprinderea Individuală Ichim Theodor- Lucian” o suprafață de 228 hectare, cultivată cu cereale.

    Societatea Unigrains dispune de un sistem de silozuri și magazii moderne în localitățile Chirnogeni (magazii cu capacitatea de 8.500 tone), Comana (siloz cu capacitatea de 11.500 tone și magazii cu capacitatea de 6.000 tone), Adamclisi (magazii cu capacitatea de 4.000 tone). Toate aceste obiective însumează o capacitate totală de depozitare de circa 30.000 tone. Unigrains deține un parc de utilaje modern și complex, valoarea lor de piață ridicându-se la câteva milioane de euro.

    Ca producții, în 2017, a obținut 6.350 kilograme pe hectar la grâu, 7.510 kilograme pe hectar la orz, 4.320 kilograme pe hectar la mazăre, 3.540 kilograme pe hectar la floarea soarelui și 7.330 kilograme pe hectar la porumb. Pe suprafețe mai reduse a cultivat și rapiță, muștar, cânepă, dar și sămânță certificată de ”grâu, orz și mazăre” pentru vânzare.

    Numărul angajaților Unigrains Trading oscilează în funcție de perioada din an, pe timpul verii ajungând până la 100 de angajați, iar în rest restrângându-se la un colectiv de 60-65 angajați permanenți. Alături de fermier în această activitate este și soția sa, Ioana Cătălina Ichim.

    În anul 2017, Teo Ichim a investit în principal în achiziții de teren arabil, dar și în echipamente pentru utilajele agricole: ”Numai în cumpărarea de terenuri, în 2017 am investit aproximativ 4 milioane lei”, ne-a declarat antreprenorul.

    Pentru 2018 Ichim și-a propus să acceseze fonduri europene pentru extinderea silozurilor, dar pe viitor are în plan și accesarea irigațiilor: ”În zonele în care este amplasat terenul nostru nu există sistem de irigații, dar avem în vedere pentru viitor identificarea unor surse de apă ș investiții într-un sistem de irigare modern”. Asta în contextul în care apa reprezintă factorul limitativ major în zona sa: ”Cea mai mare provocare pe care am întâmpinat-o anul acesta a fost să combatem seceta instalată în vara aceasta și să păstrăm apa în sol mai mult de o lună, în vederea semănatului culturii de rapiță, lucru pe care l-am și reușit”.

    Teo Ichim a declarat pentru Agrointeligența resorturile care îl fac să meargă înainte: ”Deși profesia mea de bază nu are legătură cu agricultura, plăcerea de a fi în mijlocul naturii și perspectivele pe care le oferă agricultura m-au determinat să investesc în această direcție. După o muncă susținută, pot să spun că a meritat să aleg agricultura, iar rezultatele se văd în recunoștința partenerilor cu care colaborăm și poziția firmei noastre pe piață”.

    Unigrains s-a asociat cu firma daneză Jantzen Development AS și cu Erik Jantzen de la Agro Chirnogi în Societatea Chirnogeni Black Soil SRL. În 2016 Unigrains Trading SRL a avut o cifră de afaceri de 73.213.344 lei și un profit de 2.873.673 lei.

    Acest articol a fost publicat în cadrul proiectului AgrointeligențaFERMIERII ROMÂNIEI


    Te-ar mai putea interesa

    Adrian Pintea – anunț de ultimă oră despre plata tranșei a doua din subvenția APIA Preț de vânzare la ovine. Cât costă o oaie la intrarea în iarnă Prima tranșă din subvențiile-bonus achitate fermierilor. Sumele virate în conturi

    Ultimele știri

    Subvenția de 1.500 euro/hectar intră la plată! Guvern: Noi terenuri care intră la subvenția APIA. Suprafețele – înscrise în Registrul Agricol! Guvernul a suplimentat banii pentru investițiile în irigații