Comerţ alimentarŞtiri agricoleViaţa la ţară

ANUNȚ IMPORTANT pentru fermierii care folosesc CERTIFICATUL DE PRODUCĂTOR ȘI CARNETUL DE COMERCIALIZARE!

Anunț important pentru fermierii care vând în piețe și folosesc certificatul de producător și carnetul de comercializare! Din 20 iulie intră în vigoare o lege apărută în Monitorul Oficial care se referă la noile documente care sunt valabile din anul 2018 când cele două acte folosite de fermieri și-au schimbat coperțile și conținutul.

Astfel, potrivit modificărilor din Legea nr. 70/2018 privind modificarea și completarea Legii nr. 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol, în cazul în care, până în data de 10 aprilie 2018, nu au fost emise atestatele de producător și carnetele de comercializare, prevăzute la art. 5 alin. (1) și art. 9 alin. (1) din Legea nr. 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol, cu modificările și completările ulterioare, acestea se pot utiliza până la epuizarea atestatelor de producător și carnetelor de comercializare aflate pe stoc.

Reamintim că din 2018 cele două documente au fost schimbate prin ordin de ministru. Vedeți aici cum arată coperțile și filele din certificatul de producător și carnetul de comercializare: SCHIMBĂRI pentru ATESTATUL DE PRODUCĂTOR: Cum va arăta și VALABILITATEA LUI începând DIN 2018!

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!