• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • CONFIRMARE OFICIALĂ: SUMĂ DUBLĂ pentru TINERII FERMIERI!

  Roxana Dobre -

  Confirmare oficial: sumă dublă pentru tinerii fermieri! Directorul general al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), Adrian Chesnoiu, a participat luni, 23 iulie 2018, la lucrările sesiunii extraordinare a Adunării generale a Asociației Comunelor din România (ACoR), eveniment organizat în perioada 22 – 27 iulie 2018, la Centrul Internațional de Conferințe Neptun.

  Adrian Chesnoiu le-a transmis celor prezenți că dezvoltarea satelor românești este extrem de importantă în contextul atragerii tinerilor fermieri care ar putea să se reîntoarcă în țară din străinătate. În acest context, Adrian Chesnoiu a arătat că în exercițiul financiar viitor, după 2020, sprijjinul pentru instalarea tinerilor fermierilor ar putea ajunge la 100.000 de euro

  „Suntem datori ca din tot ceea ce supuneți atenției aici să învățăm pentru exercițiul financiar viitor și sper să avem suficientă gândire strategică să ne scriem singuri Programul viitor, acel Plan Național Strategic care se va aplica post 2020. Satul românesc are nevoie de o finanțare integrală, nu trebuie să existe comune care au 13 proiecte și comune care nu au niciun proiect. Dacă stabilim niște condiții minime de trai în mediul rural, astfel încât să aducem tinerii inapoi la țară, atunci trebuie să le oferim anumite condiții: să aibă acces la apă, la canalizare, la drumuri, la educație, la cultură, la sport. În caz contrar nu vom reuși niciodată să-i aducem înapoi. Dacă în exercițiul financiar viitor vom avea sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri de aproximativ 100.000 de euro, trebuie să ne asigurăm că acele fonduri vor fi folosite pentru instalarea tânărului respectiv, pentru dezvoltarea lui în comună, pentru dezvoltarea unei afaceri din care să-și permită să întrețină o familie”, a precizat Directorul general al AFIR, Adrian Chesnoiu.

  Reamintim că în prezent, finanțarea aferentă sM 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” este 100% nerambursabilă și este în valoare de maxim 50.000 euro. Se acordă sub formă de primă în două tranșe, astfel: 75% din cuantumul sprijinului la primirea deciziei de finanțare și 25% din cuantumul sprijinului în maximum trei ani de la primirea deciziei de finanțare.

  Agrointeligența-www.agrointel.ro a scris despre majorarea plafonului pentru instalarea tinerilor fermieri aici: VESTE EXCELENTĂ – Sprijinul pentru INSTALAREA TINERILOR FERMIERI, majorat la 100.000 de euro!

  De asemenea, directorul general al Agenției, Adrian Chesnoiu, a răspuns tuturor întrebărilor reprezentanților autorităților locale aflați la eveniment. Printre problemele ridicate de către primari se numără: derularea greoaie a procedurilor de achiziții publice, modificarea punctajului pentru investiții în infrastructura de acces din mediul rural, precum și posibilitatea de depunere a proiectelor de utilitate publică la Oficiile județene ale AFIR, în loc de Centrele Regionale unde se depun în prezent, pentru a economisi timp.

  „O preocupare permanentă la nivelul AFIR este să simplificăm accesarea fondurilor europene și derularea proiectelor finanțate, să mutăm pe cât posibil povara administrativă de la beneficiar la Agenție. În acest moment, Agenția a finalizat un prim modul de aplicare a semnăturii electronice pe tot ceea ce înseamnă documentație internă și, în scurt timp, trebuie să semnăm contractul pentru aplicarea semnăturii electronice pe toată documentația. Nu va mai exista vreun document pe care să-l aduceți la Centrul Regional sau la Oficiul Județean, fie că vorbim de etapa de evaluare, fie de cea de plată. Vom stabili ulterior dacă se va face conformitate pe anumite documente, dar ca principiu general documentele vor fi încărcate online cu aplicarea semnăturii electronice”, a menționat directorul general al AFIR, Adrian Chesnoiu.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Campioana de la Banat Agri Group! Fiica lui Valentin din Bălțată Fleckvieh – vârf de 52,9 de litri de lapte pe zi! DNA: Ciobăniță acuzată că a încasat fonduri de 40.000 de euro pentru o stână fictivă! Avertismentul unui fermier: Atenție la samsarii cu firme noi! După ce își văd cerealele încărcate, încep amânările!

  Ultimele știri

  ANM: Vremea se răcește brusc. Când și unde pot apărea și ploile! APA Brăila, propunere pentru MADR: Linii de credit de minim 500 euro pe hectarul calamitat! Dezastru în ferma unui crescător de porci! Măsuri drastice impuse de autorități!

  Căutare în articole