Ştiri agricoleVremea

VREMEA SE ÎNRĂUTĂȚEȘTE: JUDEȚELE unde sunt anunțate VIJELII ȘI INUNDAȚII!

Sunt ferme unde cultura de porumb stă de mai multe zile în apă (foto: Facebook.com/Alex Ciulea)

Vremea devine tot mai severă în perioada următoare, avertizează meteorologii. După ce o alertă de Cod Galben pentru instabilitatea atmosferică, ploi și grindină s-a încheiat, Administrația Națională de Meterologie (ANM) a emis încă două avertizări, una de Cod Galben și alta de Cod Portocaliu, valabile de astăzi, 24 iulie!

Potrivit ANM, prima avertizare meteo este notată cu Cod Galben iar fenomenele meteo prognozate încep de astăzi, 24 iulie, ora 11.00 și sunt valabile până pe 25 iulie, ora 21.00.

În intervalul menționat, îndeosebi în regiunile estice, sud-estice și în toate zonele de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse local torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie și izolat căderi de grindină.

Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de peste 25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Două județe sub alertă meteo de Cod Portocaliu

În intervalul 24 iulie, ora 17.00 – 25 iulie, ora 21.00 vor avea loc ploi abundente în Dobrogea, județele Tulcea și Constanța. Astfel, vor fi intervale de timp în care va ploua abundent și se vor acumula local cantități de apă de 40…50 l/mp și izolat 70…80 l/mp.

Notă: Instabilitatea atmosferică se va menține accentuată până la sfârșitul acestei săptămâni, iar în funcţie de evoluţia și intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.


Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!