• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Prune roșii în formă de inimă. Lovita – noul soi de prune face furori

    Violina Gorcinschi -

    Prune roșii în formă de inimă –  soiul inedit se numește Lovita și este deja în livezile din mai multe țări europene, reușind să atragă atenția consumatorilor de fructe. Soiul de prune care face fructe în formă de inimă este la mare căutare de mai mulți ani, datorită formei interesante, dar și a gustului. Cultivat mai mult în peninsula Iberică, Lovita a început să se vândă bine și în Franța.

    Nu este un secret pentru nimeni că în ultimii ani consumatorii sunt atrași de soiuri de fructe cu caracteristici speciale. Printre acestea se găsește și soiul de prune Lovita, care este la mare căutare în Franța și în acest an. Potrivit estimărilor comercianților locali, aproximativ 700 de tone de Lovita, prunele în formă de inimă, vor fi vândute în acest sezon, a relatat FreshPlaza.

    Lovita – soi de prune în formă de inimă 

    Lovita – soiul de prune în formă de inimă

    Soiul de prune în formă de inimă se numește Lovita și se vinde bine în Spania și Portugalia de ani de zile. În ultimii ani, a câștigat popularitate și în Franța.

    Citește și: Hurlupi la prun: cauze ale bolii, combatere

    La sfârșitul primăverii, se va putea stabili exact câtă recoltă vor obține producătorii locali. Sezonul din Franța a început destul de ploios și cu temperaturi mai ridicate decât de obicei. Acum, însă, vremea este răcoroasă, iar înghețurile dimineții le pun bețe în roate pomicultorilor.

    Prunele cu pulpă roșie în formă de inimă s-au vândut bine atât în ​​Spania, cât și în Portugalia de ani de zile. Expansiunea europeană a soiului continuă, fiind bine primită de consumatori. În funcție de piață, fiecare producător decide singur pe ce volume să parieze, dacă să extindă producția sau să o reducă.

    Citește și: Îngrijirea prunilor după recoltare. Lucrări necesare

    Forma atractivă a prunei îi crește popularitatea, fiind căutată de sectorul restaurantelor, dar și de populația consumatoare.

    Soiul de prune Lovita – caracteristici

    Lovita este primul soi selectat de French Fruit Lovers, un editor francez de soiuri de fructe cu sediul în Moissac. Cu vasta lor experienta, producatorii-fondatorii French Fruit Lovers, Sébastien Rispe si Benoît Escande au fost cuceriți atât de calitățile gustative și vizuale ale Lovita, cât și de potențialul său de marketing, o oportunitate de a lansa prune de înaltă calitate ce satisfac și clienții pasionați de noutăți și de inovație.

    Acest soi din categoria „prunus salicina” – prun japonez, a cărui denumire comercială este Lovita, își datorează numele de scenă aspectului său unic, în formă de inimă, și pulpei sale roșii suculente. Având un raport excelent zahăr/acid, Lovita este o prună gustoasă ce este și ușor de reperat la raft.

    Prunele din soiul Lovita se recoltează pe la mijlocul lunii septembrie în regiunile de sud-vest ale Franței. Prin urmare, sezonul său de marketing se întinde din septembrie până în decembrie. Lovita este recunoscută drept unul dintre fructele care se pot consuma până în timpul sărbătorilor de sfârșit de an.

    După patru ani de teste în livezile producătorului Sébastien Rispe, această prună a dat rezultate excelente în ceea ce privește conservarea, în special conform testelor efectuate de CEFEL, Centrul pentru Experimentarea Fructe și Legume din Midi-Pyrénées. În plus, producțiile sunt mari, la fel ca și fructele.

    Pepiniera French Fruit Lovers a fost fondată de către Sébastien Rispe și Benoît Escande, ambii moștenitori ai mai multor generații de afaceri pomicole, și de către Sébastien Guy, specialist în comercializarea fructelor. După o intensă documentare juridice, a fost pus în aplicare cadrul necesar pentru a asigura dezvoltarea vânzărilor pentru Lovita, în colaborare cu viitorii săi parteneri: producători, stații de ambalare, distribuitori autorizați, iubitorii de fructe francezi care dețin drepturi exclusive de comercializare a produsului în Franța, Spania și Portugalia. Promovarea continuă a soiului Lovita va fi asigurată prin implementarea unei politici anuale de marketing și comunicare. La nivel tehnic, producătorii autorizați au asigurate servicii de urmărire și sfaturi de cultivare oferite de un tehnician cu experiență.


    Te-ar mai putea interesa

    APIA – anunț făcut astăzi pentru fermieri! Mușuroirea tomatelor. Când și cum se face Județul unde jumătate din suprafața semănată cu grâu este deja calamitată de secetă

    Ultimele știri

    Fusilade Forte, de la Nufarm, a distrus buruienile din solele de floarea-soarelui lucrate de Biță Răcman Avertismentul unui șef APIA: Fermierii care rămân fără subvenții în acest an! Anchetat de fraudă după ce a câștigat licitația pentru a cumpăra un port la Dunăre