Creșterea animalelorRECOMANDĂRIŞtiri agricole

APOCALIPSA pentru ZOOTEHNIA ROMÂNEASCĂ. DIMITRIE MUSCĂ, FERMIER: ”Vorbim despre O MÂNĂ CRIMINALĂ. Devenim PIAȚĂ DE CONSUM, EUROPA ȘI-A ATINS ȚELUL!”

SUNTEM O ȚARĂ DE CRIMINALI, o spune și ne roagă să o scriem cu litere de-o șchioapă Dimitrie Muscă, unul dintre cei mai cunoscuți și respectați fermieri din România. Pentru cine nu știe, agricultorul deține în județul Arad, la Curtici o afacere integrată printre care peste 35.000 de porci şi 2.200 de bovine. Disperarea fermierului vine după ce a văzut cum, sub ochii producătorilor români, o întreagă industrie, cea a cărnii de porc, este distrusă peste noapte, din cauza Pestei Porcine Africane (PPA), astfel încât zootehnia românească să dispară iar cetățenii țării să devină doar consumatori și o piață de desfacere pentru marile țări producătoare din Europa.

Dimitrie Muscă este cunoscut pentru faptul că spune mereu, tranșant, lucrurilor pe nume

”Este o adevărată nebunie. SUNTEM O ȚARĂ DE CRIMINALI. Eu cer în mod expres ca fermier și cetățean al României ca Direcția Națională Anticorupție (DNA) să se autosesizeze ca de fiecare dată împotriva acelora care pot și nu fac nimic, împotriva acelora care știu că vectorul acestei boli este mistrețul și nu vor să îl împuște. Și asupra lor dar și a vânătorilor care fac presiune. Vreau să subliniez: TOȚI CEI CARE SUNT VINOVAȚI, SĂ FIE TRAȘI LA RĂSPUNDERE – MATERIAL ȘI PENAL, PENTRU CĂ SUNT SABOTORI AI ECONOMIEI ROMÂNEȘTI! Iată că au apărut noi focare, ceea ce înseamnă că, așa cumulat, trecem de 65.000 de capete ce trebuie sacrificate. Virusul a ajuns și în Ialomița, a ajuns și la Sălaj am văzut de dimineață. Deci țara este rezolvată, este terminată, iar noi românii care ne-am înțărcat copiii cu carne de porc ajungem să cumpărăm 100 la sută carne de porc!”, a declarat contrariat Dimitrie Muscă în exclusivitate pentru Agrointeligența-www.agrointel.ro.

Fermierul din Arad este convins că autoritățile nu vor să intervină în rezolvarea acestei probleme a Pestei Porcine Africane (PPA) care deja bagă spaima în crescătorii mari de porci dar și în micii gospodari. Fermierii mici li mari se tem că dacă focarul se confirmă în județul lor, rămân fără animalele crescute cu trudă și sacrificiu.

Nu se vrea să se intervină! Nu știu ce mână criminală există pentru că soluția este simplă: trebuie împușcați toți mistreții. Eu o spun de doi ani de zile, dar nu se vrea. Eu cred că cei responsabili trebuie să se trezească și să realizeze că vorbim despre distrugerea unei economii, a unui sector și până la urmă chiar a unei țări. Nu vreau să folosesc cuvinte mari, dar afirm cu toată responsabilitatea că îi doare în cot pe cei de la Uniunea Europeană (UE) că noi nu o să mai avem carne de porc. Din contră, zic: <<Lăsați, că vă dăm noi!>> De ce să producem când putem consuma! Această schemă o leg și de faptul că atunci când am cerut 25 de euro ajutor pentru carcasa de porc, cei de la UE au refuzat”, a mai arătat Dimitrie Muscă.

Fermierul Dimitrie Muscă a povestit pentru Agrointeligența-www.agrointel.ro un episod de-a dreptul halucinant petrecut între el și șeful veterinarilor din Arad, pe fondul Pestei Porcine Africane (PPA) boala care a omorât deja zeci de mii de porci domestici din exploatațiile comerciale și gospodărești.

”Vă povestesc un episod care pe mine m-a șocat. Îl sun pe directorul Direcției Sanitar-Veterinare din Arad, Viorel Agud, și îi spun: <Domnule Agud, la mine în spatele complexului de porci este o scroafă cu niște purcei mistreți> Îmi spune, haideți că vorbesc cu Asociaţia Generală a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din România (AGVPS). Mă sună peste câteva minute și îmi comunică senin că a vorbit cu AGVPS-ul care știa de existența scroafei și o să o împuște dar peste vreo 3 săptămâni după ce înțarcă purceii. Deci vă dați dumneavoastră seama cât de ”prompt” intervin autoritățile. Eu nu pot să spun că această scroafă este infestată sau nu dar uitați opinia unui om care este pus să gestioneze AGVPS-ul în Arad. În condițiile în care am văzut că în Timiș au început să împuște mistreți ca să protejeze fermele iar noi aici în județ suntem cei mai vulnerabili”. a povestit Dimitrie Muscă.

Acesta spune că a luat legătura și cu prefecta Aradului care când i-a povestit episodul halucinant pe care l-a trăit a avut un răspuns scurt: ”sunt la volan, nu mai pot să vorbesc”. ”Prefecta ne-a convocat pe cei care dețin animale, complexe de porci, abatorizare sau magazine – eu am 37 de magazine în vestul țării. Ulterior i-am povestit ce am pățit cu DSV-ul și cu AGVPS-ul și îmi spune ”nu pot să vorbesc mai mult că sunt la volan”. Deci vă dați seama ce interes au autoritățile să rezolve situația. Nu au niciun interes, suntem o țară de criminali”, mai spune dezamăgit fermierul.

”Cine credeți că e TÂMPIT ȘI CRETIN să mai populeze complexele de porci care sunt rase de pe pâmânt?”

Europa și-a atins țelul și vorbim despre o mână criminală care vrea să ne transforme într-o piață de desfacere iar zootehnia românească să devină istorie, este convins Dimitrie Muscă, care completează că odată ce crescătorii vor fi falimentați de stat nu vor mai avea forța și nici nervii necesari să o ia de la capăt.

”Cine credeți că e TÂMPIT ȘI CRETIN, cum cred autoritățile, să mai populeze complexele de porci care sunt rase de pe pâmânt. Cine are bani și nervi să mai facă așa ceva? Nu mai face nimeni: Europa și-a atins țelul pentru că există destulă carne de porc iar noi suntem o bună piață de desfacere pentru ei”.

Fermierul de la Curtici spune că dacă cel mai mare coșmar se va adeveri și în exploatația sa ”abandonează totul și lasă autoritățile să se descurce” . ”În momentul în care apare pesta și la noi eu îi las și plec. Nu dau nicio mână de ajutor să se incinereze, să se omoare sau altceva. Pentru că spun de atâta amar de vreme că vorbim de o mână criminală a celor care nu vor să împuște mistreții. Eu am făcut o maternitate la societatea noastră din Olari care m-a costat peste 3 milioane de euro. Eu mai am bani să repopulez așa ceva? Am dat pe rasa pură mii și mii de euro pe o scroafă. Chiar dacă ne despăgubește totul va fi distrus. Nu este o problemă pentru Europa să ne dea bani pentru despăgubiri dacă nu vom mai avea industria cărnii de porc. Că restul zootehniei este rezolvată”, a mai arătat Dimitrie Muscă pentru Agrointeligența-www.agrointel.ro.

Rapiditatea cu care virusul de răspândește este înfiorătoare. Exporturile de cereale, inclusiv porumb, compromise?

”Schema” prin care virusul PPA se răspândește de la un județ la altul este de-a dreptul înfiorătoare: autoritățile dezinfectează mașinile care tranzitează țara dar lasă în pace mistreții care colindă în voie pădurile de la un capăt al țării la altul.

Fermierul de la Curtici spune că din datele ANSVSA-ului în prezent avem 118.000 de porci mistreți față de 37.000 cât ar fi normal. ”Deci iată că am creat o rezervă de purtători de viruși cât e țara de mare din lung în lat și nu ne mai scapă nimeni pentru că se știe faptul că mistrețul umblă cu o repeziciune incredibilă și infestează tot. Dacă i-ar infesta pe cei răspunzători de crima care se produce în țară ar fi bine dar uitați că nu se întâmplă asta. Să lăsăm totul la mâna vânătorilor este inacceptabil. Pentru că acei oameni cresc practic porcii mistreți pe terenurile oamenilor pe care le distrug. O să ajungem să facem ca ciobanii, mergem peste ei în Parlament pentru că am ajuns la capătul puterilor”, a mai punctat Muscă.

Crescătorul de animale ne-a mai povestit un episod care l-a marcat și care arată nepăsarea românilor. ”Vă mai spun un episod halucinant: la graniță ucrainienii au făcut măcel și au ucis mistreții. O pare normal că au trecut la noi, Și românii ce au făcut? S-au apucat să le facă poze în loc să cheme Armata, Poliția tot ce e nevoie ca să împuște mistreții din zonă. Deci i-am scăpat. Acum nu există decât o singură soluție: să împușcăm tot ce înseamnă mistreț”, a subliniat fermierul.

Mistreții bolnavi pot compromite producție de porumb

Mai mult, este bine știut că fermierii duc deja o luptă acerbă cu animalele sălbatice care le distrug anual culturile agricole. Până acum nimeni nu a luat măsuri în acest sens! Dimitrie Muscă explică faptul că virusul se răspândește cum vezi cu ochii: mistrețul intră în lanul de porumb, dă jos o plantă, mușcă din mai mulți știuleți pe care vine proprietarul peste o lună de zile și îl ia acasă unde duce odată cu recolta și infecția PPA. ”După aceea veterinarii vin cu o nonșalanță ieșită din comun și spun simplu: gata, radem și această fermă sau gospodărie individuală, distrugem tot! Omorâm porcii, dezinfectăm cu nu știu ce substanțe și se rezolvă, mergem mai departe sau așteptăm un viitor nou focar”, explică cunoscutul fermier care a reînviat la Curtici, Arad, cooperativa agricolă.

Potrivit lui Dimitrie Muscă, chiar și exportul de cereale, inclusiv porumb ar putea fi compromis dacă porcii infestați cu virusul PPA au mâncat din culturile fermierilor. ”Vă dați seama că spunea ministrul Petre Daea că se poate ajunge până acolo unde dacă au mâncat mistreții din culturile de grâu acesta să fie infestat cu virusul PPA și să nu mai poată fi dat la export. Vă dați seama ce înseamnă că acum porumbul a trecut acum din faza de lapte și este momentul prielnic ca toți mistreții să coboare în lanuri…”, a avertizat fermierul de la Curtici.

Problema mistreților ar trebui discutată în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT). Armata să intervină pentru împușcarea porcilor

Dimitrie Muscă mai este de părere că măsurile luate de Guvern privind acordarea unor compensații financiare celor care împușcă mistreții în zonele unde sunt confirmate focare de PPA sunt în zadar. Pericolul care paște o țară întreagă de la crescător mic la cel mare trebuie dezbătut la cel mai înalt nivel, în CSAT, fiind o chestiune de ține de securitatea națională.

”Trebuie rezolvat în CSAT. Trebuie intervenit cu armata. Vânătorii sunt oameni cu banii nu stau să împuște porcii pe 400 de lei cât oferă compensație statul.  Eu personal l-am sunat pe ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, care este membru în CSAT, pentru că este o problemă de interes național. Vă rog să mă credeți și să subliniați că într-un an nu mai avem porc românesc și nimeni nu vrea să se sesizeze. I-am spus și președintelui României, Klaus Iohannis, la Indagra în 2016 când a avut o întâlnire cu fermierii, că vin porcii mistreți din Ungaria și Ucraina și ne infectează. Răspunsul a fost: <Nu este treaba mea>. Este treaba lui pentru că, repet pentru a mia oară, este o problemă de interes național. Ăștia toți sunt sabotori: ministrul Fifor care este și senator de Arad nu mai răspunde acum la telefon pentru că nu sunt alegeri și interes nu mai există. Dar nu este nicio problemă că la următoarele alegeri nu o să mai câștige în Arad, îi garantez eu treaba aceasta”, a mai subliniat, contrariat, fermierul de la Curtici.

Dimitrie Muscă este convins că autoritățile nu vor să intervină pentru stoparea răspândirii virusului PPA iar ”o mână criminală intenționează să distrugă zootehnie românească”: ”Cineva vrea să ne distrugă. Am văzut și în cazul crescătorului din Tulcea că a declarat presei locale că și-a luat măsuri de biosecuritate de la cer la pământ și totuși boala a apărut. De unde? Dumnezeu știe! Vorbim de o mână criminală care vrea distrugerea zootehniei. Că oricum vaci din 7 milioane mai avem 1 milion, din porci câți am avut 14 milioane mai avem 3-4 milioane. Ai noștri nu fac nimic! Spre exemplu Ioan Ladoși, președintele Asociației Producătorilor de Carne de Porc nu face nimic. Ar trebui să stea la minister, la CSAT, la Președinția țării iar el nu face nimic, îl doare în cot de tot ce înseamnă creșterea procului sau industria cărnii de porc din România. Nici nu cred că dânsul este român, celălalt e neamț (președintele Klaus Iohannis n.r) sunt sabotori pur și simplu. Noi stăm acum cu circa 36.000 de porci la o distanță de sub 100 de kilometri de Oradea unde au fost 18 focare. Criminali suntem, repet, se știe cauza și nu vrem să o eliminăm! Nu vrea nimeni să își asume”. 

Dimitrie Muscă: ”Important în țara asta este să salvăm un mistreț sau un urs și nu un om”

Necazul devine cu atât mai mare cu cât, mai spune fermierul de la Curtici, efectivele uriașe de animale sacrificate ajung să fie efectiv îngropate din lipsa incineratoarelor care să facă față calvarului care s-a abătut asupra crescătorilor de animale.

”Am spus de atâtea ori că ANSVSA trebuie trecut în subordinea Ministerului Agriculturii pentru că acolo mai sunt la conducere niste medici veterinari care știu despre ce este vorba. Am primit promisiuni noi, fermierii, în acest sens de la Liviu Dragnea, dar se pare că a uitat. Acum este în subordinea Guvernului. Ce să știe femeia aia de la Guvern (premierul Viorica Dăncilă – n.r) despre virus? Ei știu una și bună: omorâm totul! Vă dați seama că porcii aceștia morți trebuie îngropați pentru că nu avem incineratoare. Și așa îi îngropăm în pânza de apă freatică, cel puțin dacă la noi se întâmplă apa este la nici 2 metri ceea ce înseamnă că dă voie virusului să circule și omoară oameni pur și simplu. Dar important în țara asta e să salvăm un mistreț sau un urs și nu un om”, a mai spus fermierul.

Vă reamintim că la acest moment, mai multe județe din țară se confruntă cu cazuri confirmate de pestă porcină africană. Cele mai grave situații sunt în județele Tulcea și Constanța. Conform declarațiilor recente ale ministrului agriculturii Petre Daea, boala suinelor nu are nici tratament, nici vaccin, așa că autoritățile estimează că la focarele existente acum, numărul de animale sacrificate va fi de 45.000 de capete.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


33 comentarii

 1. Oameni buni, toată povestea asta cu pesta porcina este o mascarada inventata de autoritățile române mafiote, în scop de manipulare totala a cetățenilor, ei urmăresc sa se cumpere porci de la ei din comerț, sa ii îmbogățiți pe ei…concluzia e simplă… (ca argument, sa ne gandim de ce numai în România stat mafiot auzim de asa ceva? ,este clar concluzia

 2. Ar fi interesant sa aflam cat ne va costa intrarea pe piața a porcilor cu modificare genetica probabil imuna si la acest virus, si cat ne va costa licenta de reproducere a soiului curat sau doar incrucisat din descendentii unui porc in care in care se va gasi gena modificata genetic dar sărmanul micro fermier habar nu mai are a catea spita in urma a fost porc Belgian.

 3. Domnul Musca semnalează o situație critica care trebuia tratata cu profesionalism din stare incipienta. Mistreții pot fi repopulati, dar munții de carne pierduți și mecanismul de producție e mult mai costisitor. E. mare lucru sa produci, și prea putini o fac! Restul consuma, dar știu ce?

 4. mada, deci comentariile negative la acest fost activist de partid, care a luat cu japca cap curtici cu tot cu logistica siterenurii ne e potrivita, da are o imagine create buna pt cei care nu il cunosc, dar pt cei din domeniu ramane tot alacare a luat cu japca cap curticii, apropos are daoua magazine in Timisoara imputie, dar la el nu vine controlul, sper sa urmeze in curanz soarta lui porumboiu, a am uitat, el nuare nimic e sarac si lipit totul este al oamenilor mebri,

 5. E grav că sunteţi atinşi de manipulare până în străfundul creerului. Hai să omorâm tot: cerbii, mistreţii, urşii, caii, delfinii… rândunelele, cum au omorât chinezii vrăbiile că le mâncau orezul. Şi apoi au fost invadaţi de lăcuste.
  Pericolul e UE, nu mistreţii. Viruşii sunt răspândiţi cu precizie de ei, pentru că au excedent de carne şi noi, românii, nu prea suntem clienţi fideli, adică nu importăm corespunzător carnea lor plină de otrăvuri. Tot aşa a fost şi cu gripa aviară şi au găsit motiv să ucidă mii de orătănii sănătoase din gospodăriile populaţiei.
  Şi rezolvarea nu e vorbăria şi văicăreala, ci o revoluţie violentă care să ne scape de duşmanii din vest şi de acest sistem aberant numit capitalism şi răspândit de duşmanii omenirii ca cel mai bun sistem economic, când, în realitate este o minciună pe faţă. E un sistem bun pentru “ei”, să se poată infiltra în toate ţările, să dezbine, să dărâme şi să stăpânească ei totul prin planuri bine regizate şi aplicate pe termen lung, în aşa fel încât naţiunile nici să nu observe agresiunea.
  Da, poate Dumnezeu le va da planurile mârşave peste cap acestor duşmani oculţi şi se va termina cu goana după bani şi averi în detrimentul iubirii de neam şi de ţară, după cum ne învaţă veneticii,
  “Îndrăgi-i-ar ciorile
  Şi spânzurătorile”.

  1. Mult respect domnule Musca.Cum vreti dumneavoastra ca aleșilor noștri sa le pese sau sa raspunda in fata cetațeanului româm?Ei au fost ,sunt și vor fi preocupați sa faca legi care să-i absolve de orce răspundere contraventională civilă sau penală.Noi îi alegem iar ei trebue doar să umple buzunarele cu salarii de mii de euro și șpagi grase.Cum sa omoare mistrețul?Doamne ferește,doar mîncare e din belșug și gratis ,gata crescut.Ce le pasa ?A-ți vazut ce a spus premierul, în România totul e pe plus,agricultura și industria dudue totul e perfect.Ce le pasă de cei care trudesc și nu gîndesc să fure.Vis a vis de DNA,ce sa facă?atîta timp cit e la ordinul psd-ului.Mai vreți dreptate cînd țara este furată și vîndută legal?Nu o să avem parte de dreptate pîna nu ierbicidam aceste buruieni toxice pentru români.

 6. Președintele se gândește sa nu prindă molii casele lui,îl doare în cot de romani și Romania,dar asta meritam cu varf sii indesat,pana nu o sa avem un președinte cu adevărat patriot pe noi , ne considera sclavi pe plantație.

 7. Din moment ce vanatul este ocrotit de politica,nu poti astepta la nimic bun,,,O gasca de vanatori din Lazarea, jud HARGHITA,,,in asa mod a inmultit cerbi ca acum se plimba in turme de 80-100 capete,,,in culturile asociatiilor s a agricultorilor particulari,nimic nu le face nimeni ca sant ocrotiti de politica,va stau la dispozitie cu filme poze etc,,,pe facebook sau oriunde,lipseste o lege a vanatului care sa puna la plata asociatiile respective,la discutarea proiectului de lege ,nu au fost consultati agricultorii,iar despagubirile care se arunca din ograda siviculturii in cea a mediului este minciuna! Revoltati va oameni buni,,,ca nu UE ne maninca,,,ci noi intre noi!!!

  1. Și ăsta suntem de când am fostimp aderatii la UE !Nu vedeți ca pe autoritățile competente din România nu le pasa de sectorul agricol? Cineva a spus pe un post de televiziune ca în România agricultura în special nu trebuie sa se dezvolte! Ca dacă se dezvolta agricultura?Celelalte state membre ale UE care sunt spra dezvoltate nu vor mai putea sa exporte carne în România! Dc în anumite ferme unde sunt patroni anumiți senatorii și parlamentarii? Nu au fost focare de PPA? ȘI la cetățeanul de rand în județ X de exemplu este PPA?????

 8. Tot respectul pentru D-l D.Muscă!
  Iar cei care vin cu aluzii critice în adresa lui le sugerez să iasă din birouri, din afacerile lor de 3 bani, și să încerce să facă ceia ce fac alde D. Muscă.
  Suntem nepăsători. Leșinăm în fața ,, pomenilor europene,,, și nu ne opunem acestei momeli globale. E mult de spus…

  1. Singura metoda pentru eradicarea pestei porcine este impuscarea mistretilor din zona.In anii 60 pentru eradicarea rabiei au fost impuscate toate vulpile din zonele contaminate .

 9. Cerut SUA si aliatilor sa activeze art 5 din Tratatul NATO ! Bravooo,d-le Musca ! Daca d-ta zici ca Romania este o tara de criminali , poate te simti cu ” musca pe caciula ‘ ! Ca ,eu nu sunt criminal !

 10. “Somnul ratiunii naste monstrii ” , popor Roman dormi mai departe ca sigur te rezolva baietii ajunsi prin minciuna si manipulare la putere, si desi suna cu disperare un clopot tu tot dormi . Somnusor!

 11. Europa e de vina? Hai lasa!

  Da ce, alte tari din UE nu au avut virusul?

  Solutia e o igiena mai buna si ferme mai mici.

  Atunci nu se îmbolnăvesc mii de porci de la unul singur.

 12. “Trebuie rezolvat în CSAT. Trebuie intervenit cu armata. Vânătorii sunt oameni cu banii nu stau să împuște porcii pe 400 de lei cât oferă compensație statul. Eu personal l-am sunat pe ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, care este membru în CSAT, pentru că este o problemă de interes național.”
  Vanatorii din Prahova platesc la AJVPS 1200 ron sa impuste un mistret. Ce ziceti – ca da statul 400 ron si noi nu vrem? Vorbe…

 13. Deși este un adevăr crunt,spus de un un om greu,care a făcut fizic cu mâna lui tot ce are,mai sunt fenomene care pun la îndoială cererea lui,opinia lui bazată pe fapte nu vorbe din birou. E trist,dar ăsta este rezultatul acestei guvernări,nepasare și o dezamagitoare neputință. Întrebarea care eu pun,autorităților:daca asta nu este o urgență de grad zero,care este? SRI,DIICOT si alte structuri ale statului,unde sunt când siguranța alimentară a țării este amenințată . Voi înțelegeți că este forte grav si târziu?

 14. Mistretii ,pe de o parte transmit boala si pe alta parte ne distrug iremediabil terenurile . In ce priveste despagubirea pt. paguba produsa ,te maninca sfintii umblind pe la toate usile ,fara dezultat.

  1. Ce treaba o avea SRI si DIICOT-ul cu ppa numai Catalin ne poate spune. Dar faptul ca ani de zile acesti fermieri, foarte buni profesionisti, nu s-au organizat de nici un fel, cui trebuie reprosat? Domnule Musca, afacerile trebuiau protejate de prosti si rauvoitori prin asociatii adevarate, chiar prin partide din care sa facem parte noi, agricultorii. Scuza penibila ca ,vezi Doamne, noi agricultorii facem politica muncii in camp se dovedeste acum falimentara.Nu ne ramane dcat sa ne ducem soarta de prosti inainte.

 15. Măi oameni buni dar ce vine Europa să ne facă curat in curtea noastra? Agricultura investițiile in agricultura in orice ramură cuprinde tot de la autorizatia de investire la garantarea livrării produsului finit al producatorului deci totul sub control vetetinar si cu cei din guvern pt protecția acestei ramuri !Desfaceri pt piata internă apoi externă magazinele un tot trebuie prezentă in prioritare marfa românească apoi o parte din afară chiar de sînt privați e un acord cu statul aici .Statul român trebuie să isi respecte investitorii români mai întîi in toată producția pînă la livrare incluzînd toate procedurile chiar si cu cele teste in laborator medici veterinari stoparea surselor de infecții focale etc deci legi urgente de guvern in această ramură a agriculturii .Nu poate veni un chirurg din spital să rezolve problema din agricultură nu este in domeniu .In agricultură e tot sub control intru-un lant de la investiție medic veterinar analize laborator autirizatie de investitie totodată garantarea contractului si angajarea de livrare a produsului finit etc totul de la un centru ce se tine sub control toate zonele din țară in această ramură a industriei.Se spune că nici o firmitura de piine nu trebuie călcată in picioare mai bine să fie mîncata de pasarile cerului apoi Domnul DUMNEZEU ne dă iar noi nu sintem in stare să multumim si să ne valorificam produsele .Locuri unde se tinjeste pt o bucată de pîine de carne sau o fructa secetă razboi etc…la noi lanurile pline si lăsăm ca soarecii să ne roadă hainele din dulap pt că nu se ia măsuri…of .in trecut se exporta tot in afară rămășițele se servea acum nu sintem in stare nici să avem grijă de a le recolta de a le duce in hambar e chiar asa toți merg la lucru toți trebuie hrăniți armata să ne păzească medicul să ne curețe de paraziti profesorul să educe copii guvernatii să aibă grijă de toți cetățenii să intersele statului deci toti au nevoie de a fi hrăniți cu ce de tot lăsăm de izbeliște??Of Doamne ajuta ne si ne luminează

 16. Mare adevar graieste omul acesta,va anunt ca in Tulcea al doilea compelex de porci a fost infectat,undeva la 22000 de porci trebuie sacrificati. Fermieri din toata tara ,va spune un om din Tulcea ,virusul a fost adus de mistreti dar mai departe se transmite prin muste si tantari care aici sunt din belsug,dotati fermele in asa fel incat sa nu poata patrunda nici musca nici tantar ,asta este solutia,cine va rezista pana va da frigul cand vor disparea insectele poate avea o sansa.

  1. Din cauza celor ca tine suntem aici , a celor care au citit in viata lor mai putine carti decat a citit Musca pe WC .

  2. oare asa te-ai nascut?? sau intre timp ai mai luat si meditatii??? tu ai citit tot articolul sau te-ai uitat doar la poze??

 17. Domnul Dimitrie Muscă are mare dreptate . Trebuie convocat de urgență CSAT -ul , este o problemă gravă de interes național ! Și luate măsuri urgente în al doisprezecelea ceas (împușcați mistreți – vectorii de boală p.p.a.)

  1. Daca președintele a spus ca nu e treaba lui atunci cine sa mai își bată capu pentru țara noastra vai samar inventează pe boli de le ia dracu si daca ar fi adevărat are dreptate Dimitrie Musca macar el gândește ! Daca ar fi gândit asa parlamentarii nu ar fi ajuns țara rau , nu sunt ei prosti sa își bată capu pentru noi

Scrie un comentariu