Creșterea animalelor

ȘEDINȚĂ DE URGENȚĂ! PROBLEMELE FERMIERILOR, ANALIZATE CU MAI MULȚI MINIȘTRI!

Ședință de urgență la Guvernul României unde se va analiza situația la zi creată de epidemia de Pestă Porcină Africană (PPA). Conform ziare.com, care îl citează pe ministrul agriculturii Petre Daea, astăzi – marți, 31 iulie, premierul Viorica Dăncilă ”a ordonat o ședință de analiză, la ora 15:00”.

La ședința ”de analiză” ar urma să participe, conform aceleiași surse ”ANSVSA-ul, care va face o informare, ministrul de Interne, ministrul Apărării, ministrul Transporturilor, ministrul Economiei, ministrul Mediului, ministrul Apelor și Pădurilor”.

”Este o situație dificilă. Se acționeaza cu peste 12.000 de oameni din structurile statului. Acest virus nu are nici antidot, nici vaccin, nu-l vede nimeni cum circulă”, a declarat ministrul Petre Daea, citat de ziare.com.

Vă reamintim că la nivel național au fost confirmate 440 de cazuri de PPA, iar numărul animalelor ce vor fi sacrificate se ridică la circa 45.000 de capete. Două ferme cu mii de capete de porci din județul Tulcea au livrările blocate, iar ieri, ANSVSA a anunțat că a început să transfere primii bani pentru despăgubirea fermierilor afectați, sumele achitate fiind între 8 și 12 lei pe kilogram, conform evaluării comisiilor înființate la nivelul prefecturilor.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


1 comentariu

  1. În acest nefericit context al evoluției ppa în România, este foarte importata identificarea unor posibile utilizări a cărnii ( prelucrata termic) , în siguranță și în corelație cu legislația europeana. S-ar diminua astfel piederile imense ale fermierilor și efortul bugetar al statului. Suinele pot fii abatorizate în condiții de stricta supraveghere sanitar veterinara și utilizata carnea ca ..supliment proteic în hrana altor animale.

Scrie un comentariu