RECOMANDĂRIŞtiri agricoleTractoare și combine

PRIMUL TRACTOR 100% ROMÂNESC se lansează în toamnă: Va avea 102 CP și va fi produs ÎN FABRICA IRUM DIN REGHIN!

Mircea Oltean este fondatorul companiei IRUM din Reghin

Unul dintre cei mai cunoscuți producători de utilaje agricole și forestiere din România, compania IRUM din Reghin, județul Mureș, pregătește lansarea primului tractor agricol 100% românesc, la 15 ani după ce producția de tractoare agricole românești a încetat.

Știința și expertiza de a construi utilaje agricole performante, vine cu obligația de a oferi produse care să răspundă unor necesități agricole. Anul Centenarului, este un bun moment să oferim o soluție integral românească, într-o categorie de piață unde nu mai avem soluții de mai bine de 15 ani, iar în toamna acestui an, pregătim lansarea oficială a primului tractor agricol 100% românesc marca IRUM”, afirmă Mircea Oltean, fondatorul companiei IRUM din Reghin.

Noul tractor a fost conceput în întregime de echipa de ingineri a Centrului de Cercetare și Dezvoltare înființat de IRUM, chiar în incinta fabricii, iar producția sa va fi realizată pe platfoma industrială din Reghin.

Tractorul românesc va avea 102 CP

Noul tractor va fi echipat cu un motor Diesel stagiul IV, cu o capacitate de 3.4 l dezvoltând 102 CP și un cuplu maxim de 430 Nm. Acest tractor este destinat atât fermierilor români, cât și celor din alte țări europene.

Eu cred cu tărie în viiitorul agriculturii românești, însă, pentru a avea ferme rentabile trebuie să oferim producătorilor agricoli soluții, tehnologii și utilaje moderne. Noul nostru tractor agricol, corespunde exigențelor unei agriculturi moderne și va putea concura cu succes pe orice piață europeană. Însă preocuparea noastră este, în primul rând, să dezvoltăm un parteneriat pe termen lung și reciproc avantajos cu fermierii români, pentru că ei sunt cei care au investit și până acum încredere în produsele și serviciile noastre. Pentru că ne apropiem de momentul lansării tractorului nostru, și acesta este un prilej de bucurie, vreau să mulțumesc în mod special echipei de ingineri care a lucrat la acest proiect, tuturor celor implicați în producție, precum și clienților care ne-au onorat cu încrederea și loialitatea lor”, a declarat Mircea Oltean, CEO-ul companiei IRUM.

Producția de tractoare agricole a început la Reghin în 2010

IRUM Reghin a fost fondată în anul 1953 cu scopul de a produce, întreține și repara utilaje și mecanisme agricole și forestiere. Din anul 1969, compania din Reghin a început să producă tractoare forestiere. Producția de tractoare agricole a început la Reghin în anul 2010, când IRUM a achiziționat mai multe licențe prentru producerea de tractoare și utilaje marca Belarus. Experiența acumulată în acest domeniu a reprezentat premisa pentru dezvoltarea și maturizarea proiectului primului tractor agricol 100% românesc.

În prezent, IRUM are aproape 500 de angajați, iar cifra de afaceri pe anul 2017 la nivelul grupului MAVIPROD din care care face parte si IRUM este de 40 milioane de euro.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


18 comentarii

 1. Cine critica acest demers este un dobitoc Romania mai bine zis romanii au experienta ,expertiza cum se spune acuma in fabricarea tractoarelor mai ales IIRUM REGHIN care a produs si produce tractoare si utilaje forestiere Ar trebui si Brasovul sa angajeze cat mai multi pensionari specialisti cere sa formeze echipe de tineri sai specializeze si sa demareze mai cu curaj productia .Cei care nu se pricep sa se abtina pentru ca fac mult rau .Nicio firma din lume nu produce toate componentele .ele se fabrica pe orizontala la diferite firme probabil mai mici

 2. Titlu pompos,si articol mult ,foarte mult laudabil si cam atat.Nu stimate jurnalist,nu este un tractor suta la suta romanesc,ba ma tem ca este doar o chinezarie si atat.Preturile la trectoarele reghin sunt mult peste medie.[am verificat inainte de a tasta] despre fiabilitatea lor,nu se spune nimic,preturi de intretinere reale nu povesti sunt destul de maricele.Adica una peste alta..Bravo lor dar neinteresant.prefer sa cumpar o chinezaraie cinstita ,un tractor curat chinezesc,la un pret mult mai mic,si cu costuri de intretinere mult mai mici,decat o minciuna romaneasca la pret de lux.Da,stiu,am sa fiu judecat si sau injurat pentru coment,insa..ca de obicei la noi la romani,realitatea bate filmul.Am vazut pe site tractoarele,si cel putin un model este fix chinezare ,difera doar culoarea si marca.Se poate verifica asta .Chinezi produc si personalizeaza la cererea clientului,si la romanica doar se face asamblarea.[DACA se face si asta] Daca voi considerati ca asta inseamna “suta la suta ” romanesc.treaba voastra,dar eu nu vreau sa platesc cam 30,40 la suta in plus la pret doar pentru o culoare si sau o marca,ca sa nu mai vorbim si despre preturile de intretinere,ce ajung uriase in atare situatii.Ma tem ca nu gresesc cu nimic.si ca este doar un alt fel de “ruris” din piata romaneasca

  1. Buna ziua, tin sa va contrazic, NU este o chinezarie rebranduita, tractorul este proiectat si gandit 100% in IRUM, toate liniile de design sunt 100% originale, nu o sa vedeti alt tractor cu aceeasi cabia, capotaj, ergonomie interioara etc., s-a lucrat foarte mult la asigurarea fiabilitatii, dar in acelasi timp trebuie avut in vedere si respectarea standardelor europene, de aici a rezultat un tractor complex, toata lumea ar vrea un tractor simplu pe care sa-l “ingrijesti” in curte, dar legislatia nu mai permite acest lucru la produsele noi, este pus un accent foarte mare pe poluare, atat a aerului( vedeti si industria de automobile ca exemplu, nu mai poti sa fabrici Dacia 1310….) cat si fonica, si in acelasi timp pe siguranta utilizatorului, ( o multitudine de senzori care sa completeze neatentia utilizatorului pentru evitarea accidentelor). O sa va convingeti la lansarea tractorului ca nu este doar o chinezarie. Asa per ansamblu puteti sa criticati cat doriti in necunostinta de cauza, iar eu as putea sa va ofer cate un argument pentru fiecare critica, desigur daca este o critica pozitiva si constructiva o dezvoltam si discutam.

 3. O veste imbucuratoare!Dar,de ce este ignorat producatorul de tractoare U 650 din Prahova?Acelea sunt adevaratele tractoare romanesti,cu acel tip de tractoare ,simple dar fiabile,s-a dezvoltat agricultura romaniei,acele tractoare au luat medalii de aur,acele tractoare au costuri de intretinere mici,la indemana fermierilor mici,majoritari!

  1. Bună ziua. Nu este deloc ignorat – dacă veți consulta arhiva Agrointeligența veți vedea câte articole am scris deja despre acest producător. Ultima dată când i-am cerut interviu a scpus că nu îl interesează, că are vânzări prea mari. Deci nu înțelegem ”revolta” dumneavoastră. Cele bune!

 4. As fi cel mai mandru reghinean daca aceasta stire e adevarata, ar fi o realizare uriasa. Totusi nu imi vine sa cred ca IRUM are capacitatea de a face o pompa de injectie proprie, un injector , un arbore cotit , o jeanta tubless, etc. Nimeni nu face tractoare 100% productie proprie, toti folosesc si componente realizate si de altii, care ar fi bine sa fie romanesti, dar din pacate industria producatoare de masini e la pamant, capacitatile de productie si prelucrare inexistente 🙂

 5. Felicitări inițiatorului și întregului colectiv pentru realizarea tractorului, noului tractor romînesc. Îi rog pe cei care au redactat și au publicat știrea să revină asupra titlului și a textului menționînd că este vorba de RELUAREA PRODUCERII TRACTORULUI ROMÎNESC, cu precizarea prototipurilor fabricare în timpul regimului democrat, perioadă de glorie a Romîniei Socialiste (cu multe premii internaționale, chiar pentru TRACTOR). Anunțați, de asemenea, prețul (aproximativ) și însoțiți anunțul cu propunerea de achiziționare de către ȚĂRANI (terminați cu vorba aia străină ”fermieri” !) prin rate. Aștept o intervenție, în aceste sensuri, a tovarășului Ministru al Agriculturii (căci este Ministru și al Țăranilor -majoritari- ca și al ”fermierilor”). Vă mulțumesc ! 3 august 2018. Prof. Gheorghe Ungureanu

 6. Felicitari, domnule Olteanu !!!!! Daca ar mai trai tata (fost inginer agronom) ar fi mandru de ceea ce ati realizat. Ma bucur foarte mult si pentr tatal mau. Sa va dea Dumnezeu sanatate, sa puteti realiza cat mai multe utilaje agricole ROMANESTI ! Va multumesc. M.D.

 7. Sincere felicitări, stimate Donule Mircea Olteanu, dumneavoastră și echipei de specialiști, pentru această „veste minunată” și vă doresc să aveți succes deplin cu noul tractor românesc, produs de societatea – IRUM din Reghin. Cu deosebit respect și considerație, George Florea Tobă

 8. Este cea mai frumoasa stire din aceasta dimineata. Felicitari Domnului Mircea Oltean si colectivului de la IRUM Reghin care au reinviat o ramura industriala atat de importanta pentru o tara cu o suprafata arabila de cca 10 mil. ha. Sa nu va opriti aici Dl. Oltean, reinodati traditia tarii in productia de utilaj agricol. Asteptam si fabricarea de semanatori, combine pentru recoltarea cerealelor si alte utilaje de care agricultura noastra are nevoie. Imi exprim convingerea ca fermierii romani vor comanda cu prioritate acest tractor, contribuind la consolidarea fabricii. De asemenea, sper ca guvernul, Dl ministru Daia, sa ofere imediat un ajutor financiar fabricii. Atentie, viitorul fabricii Dv. depinde in primul rand de calitatea produselor pe care le fabricati. Aici trebuie sa fiti sprijiniti de stat, astfel incat sa puteti proiecta si asimila tehnica de varf in domeniu. Atentie mare si la perfectionarea profesionala a muncitorilor si inginerilor. Va urez din toata inima succes.

 9. Daca fiecare ferma mare ar achizitiona cate un tractor romanesc ,fabrica ar avea comenzi si s-ar putea dezvolta rapid .Fiti nationalisti acum este momentul.

  1. suta la suta romanesc inseamna dupa stiinta mea ca toate componentele inclusiv motoare,piesele pentru motoare, sunt fabricate in Romania..Asa este?..Spuneti unde se fabrica motoarele,unde se toarna pistoane,biele,blocuri motoare etc,etc???

 10. Tractorul agricol 100% romanesc produs la Reghin, un orasel din Romania, o mare realizare! Nu pot decat sa-l felicit pe Domnul Mircea Olteanu, fondatorul IRUM din Reghin si echipa cu care a lucrat, pentru tenacitatea si seriozitatea, pentru piedicile puse pentru realizarea unui produs romanesc ! M-as bucura ca Romania sa intre pe piata internationala cu produse de calitate buna, macar cum era “in alte vremuri”. SUCCES!

 11. IN sfarsit…..punem punct firemlor straine care au distrus industria romanesca !!!!
  Asta sa dorit dupa “MAREA INGHESUIALA DIN DECEMBRIE”!!! Sa vrut sa devenim NUMAI consumatori! Acum sa vedem daca UE va fi de acord cu productia!!! Am vrut UE si USA,,,,acum trebuie sa tragem….PONOASELE!!! Avem oameni DESTEPTI si inteligenti….si daca NU ii aiu cei de afara…sunt MARGINALIZATI!!!! FELICITARI FIRMEI DIN REGHIN!!!

Scrie un comentariu