Creșterea animalelor

10 ÎNTREBĂRI despre PESTA PORCINĂ AFRICANĂ. Profesorul Fițiu: PUTEM VORBI DE BIOTERORISM? CE ȚĂRI CÂȘTIGĂ dacă ROMÂNIA ÎȘI OMOARĂ PORCII?

Întrebări care, probabil, nu vor primi răspuns sunt lansate Ministerului Agriculturii de către cunoscutul profesor clujean Avram Fițiu. Acesta solicitătă autorității statului să vină cu informații concrete despre Pesta Porcină Africană, mai ales informații legate de posibilul rol pe care această boală a suinelor îl poate avea în actele de bioterorism alimentar, de sabotare a economiei naționale.

Profesorul Avram Fițiu a postat pe Facebook o listă cu 10 întrebări pentru Ministrul Agriculturii, legate de ravagiile Pestei Porcine Africane (PPA). Iată care sunt aceste întrebări, exact cum au fost ele redactate de profesorul de la Cluj, un cunoscut sustinător al fermelor de familie și al activităților durabile în satele românești:

”1. PPA are o legătură eventuală cu un act de bioterorism, comandat politic în exterior?

2. Cine i-a angajat pe cei 15.000 de ex. specialiști prost plătiți din programele militare ale ex URSS (din care 10.000 au competențe de transformare a unui agent biologic în armă militară)?

3. Ce țări neconsumatoare de porci câștigă din proliferarea PPA? Ce țări europene (ce ne dau nouă alimente) cu industrie porcină dezvoltată sunt afectate masiv de PPA și de alte boli asemănătoare?

4. Dacă mâine PPA ajunge în cele 30 de combinate industrial de porc românești (ce dețin 65% din consumul de carne porc din România), ce carne de porc mai dați românilor în consum?

5. Știți că sistemul de creștere industrial este mediul perfect pentru proliferare de PPA și de alți agenți biologici?

6. Știți că în caz de bioterorism agroalimentar ce ne-ar impune imediat decimarea întreg șeptelului românesc de porci, România face foamete sau importă masiv carne din afară?

7. Ați studiat în CSAT legătura dintre valurile de imigranți (n.b. refugiați) ce au năvălit în UE și încidența unor atacuri potențiale bioteroriste?

8. De ce stimulați sistemul de creștere industrial de porci din Romania (și nu numai) vezi cazul amicului Liviu, în loc să stimulați ferma familială care în UE reprezintă coloana vertebrală agroeconomică a UE?

9. De ce nu dezvoltați în România sistemul de creștere de animale familial în sistem ecologic, sistemul care este cel mai puțin afectat de PPA și de alte incidente sau accidente de natură agroteroristă?

10. Există o legătură directă sau indirectă, între un incident agroalimentar major european legat de vectori microbiologici (Salmonela, PPA, Gripa aviară, Rujeolă, Boala Vacii Nebune, Screpie, etc…) și programele de vaccinare în masă propuse a doua zi de Ministerele Sănătății din UE?”.

În finalul postării sale, profesorul Avram Fițiu precizează că detalii despre mizele subiectului se găsesc și în cartea pe care a publicat-o și care se găsește în librării – SALVAREA FERMEI ȚĂRĂNEȘTI. ”Pentru înțelegerea fenomenului bioterorist vă recomand să lecturați Raportul parlamentar al Comisiei de Apărare Națională și Forte Armate a Parlamentului Franței de la link-ul http://www.assemblee-nationale.fr/12/rap-info/i1097.asp”, încheie prof. Avram Fițiu.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


4 comentarii

  1. prea multi mistreti lasati in fondurile de vanatoare. aproape triplu peste necesarul normal faunei cinegetice actuale raportat la suprafata acordata fondurilor de vanatoare. cine vaneaza exemplare record ca marime dupa luna august intrebati romsilva si cu ANVSP . restul concluziilor le trageti voi cu libera miscare a porcilor mistreti. primele focare de PPA au venit din ucraina prin satu mare, zona carpati cu famiile de porci mistreti bolnavi. tara lu papura voda si salari la stat degeaba luate.

  2. Domnule Profesor Bioterorism este si promovarea cu asiduitate de facultatile si stiintele asociate din Romania prin folosirea OMG – vad ca nu miscati un deget, nu screiti o litera ca sa nu suparati pe mai marii ajunsi la carma si pe pe care ii votati cu asiduitate. Aici sa va faceti ,,mea culpa”. Nu screti , nu spuneti un cuvant de arsurile ,,microbiologice ale solului cu chibritul si mai nou si REPEDE cu GLIFOSAT”. priviti miristile tratate ,,TOTAL” SI VETI VEDEA PUSTIUL CARE SE APROPIE. Va rugam in calitatea pe care o aveti sa treceti la pct. 10 si OMG si GLIFOSATUL si NEONICOTINOIDELE si…. ATUNCI VOI CREDE CA INTR-ADEVAR SUSTINETI SEPTELUL ROMANIEI si FERMA DE FAMILIE. Avem Insula Mare a Brailei de ce marii invatati profesori universitari nu au transformat – o intr- o ,,MARE PRODUCATOARE DE CLISA”. Unde ati fost atunci si acum? BATETI CAMPII CU ,,imigrantii”! Au nu stiti ca ei ,,nu manaca sunca si nici clisa sau trandafiri la oala. Ati aparat vreodata micul fermier, ati adus, in afara de vorbe si cuvinte, ceva care sa – i ajute? Daca mai vorbiti de fermele din vest trebuie sa stiti ca acolo scrie ,,nicht strase, nicht forest” Acolo este lege implementata si respectata tot de oameni invatati de facultati si bunul simt civic. Acolo te arde cu LEGEA, aici ne ocupam cu scrieri care folosesc uneori si prin penitenciare! Nu va vine sa credeti ce scriu? Cititisi faceti un glosar cu nemurile agricole fara de lege. Este bine sa fim realisti.

  3. “Bioterorismul reprezinta folosirea intentionata a oricarui microorganism , virus, substanta infectioasa sau produs biologic ce poate fi fabricat prin biotehnologie sau oricarei componente de origine naturala sau artificiala, a unui asemenea microorganism , virus, substanta infectioasa sau produs biologic, cu scopul de a provoca moartea, imbolnavirea sau alte dereglari biologice ale oamenilor, animalelor , plantelor sau altor organisme vii, astfel incat sa influenteze actiunile guvernului si sa se intimideze sau santajeze populatia civila .” Ludovic Paun – Bioterorismul si armele biologice , Editura Amaltea , 2006 , pag. 246. Corespunde integral conform definitie ..gripa moderna (umana, aviara, porcina si alte traznai) create real cu denumiri specifice in laboratoare ..ale unor multinationale ce au interese de a elimina concurenta sau ..spre a distruge tari, economii, populatii…ca au rezerve si resurse naturale de interes, fara opozitie inteligenta umana. Studiati comparativ unde si cand apar si efectele cat si scopurile reale in urmatorii ani…

  4. Un om suferind de scenarita si usor de combatut. De alfel, ca multi dintre noi. Unde in UE se mai cresc porci in ”sistemul familial” de tip cotet? Din cele peste 500 de focare doar 3(trei) sunt in exploatatii comerciale. Restul sunt in asa-zisul sistem familial de tip cotet. Boala a venit din Rusia spre tarie baltice si,mai apoi,Ucraina, Polonia ,Cehia, Ungaria deci, nu prea are nici o legatura cu emigrantii sugerati de bietul profesor.

Scrie un comentariu