• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • CÂT COSTĂ UN HECTAR DE TEREN ÎN FRANȚA!

    agrointeligenta.ro -

    Prețul unui hectar de teren agricol în Franța a scăzut pentru prima dată în ultimii 20 de ani. Scăderea este, însă, una valabilă pentru prețul mediu, existând regiuni din Hexagon unde pământul s-a scumpit cu câteva procente.

    Asociația franceză de planificare și zonare industrială (SAFE) a anunțat recent că în 2017 prețul mediu al unui hectar de teren arabil a fost de 5.990 euro / ha. Terenurile achiziționate în aceste zone au fost cu 0,8%. mai ieftine decât în ​​2016.

    Conform aceleiași surse, au existat diferențe regionale semnificative în ceea ce privește nivelul și modificările prețurilor terenurilor. În regiunile nordice din Île-de-France, Normandia și Hauts-de-France, comparativ cu 2016, prețurile au scăzut cu o medie de 3% la puțin peste 8.000 de euro / ha.

    În regiunile Pays de la Loire, Bourgogne și Franche-Comte, în centrul Franței, prețurile terenurilor agricole au înregistrat mici creșteri  – în Pays de la Loire de 1 la sută până la 3.780 euro / ha, iar în Bourgogne-Franche-Comte de la 5% până la 3.030 euro / ha.

    În sudul Franței, prețurile au scăzut, în regiunea Nouvelle-Aquitaine cu o medie de 4%, ajungând până la 5.180 euro / ha. În Occitane, scăderea a fost de 2% până la 6.990 euro / ha.

    În regiunea scumpă din Provence-Alpi-Coasta de Azur, prețul unui hectar de teren agricol a crescut cu 2%, ajungând la o medie de 11.900 de euro / ha.


    Te-ar mai putea interesa

    Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi Subvenții APIA 2024. Terenurile care primesc bani la hectar și cele care sunt scoase de la plată Vremea de Florii. Anunțul șefei ANM, Elena Mateescu

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români