• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • CULTURILE DE GRÂU STRĂLUCESC CU AJUTORUL AGRO-EST MUNTENIA

  agrointeligenta.ro -

  Sezonul culturii de grâu a adus multe provocări pentru fermieri. Au fost multe câmpuri semănate târziu, chiar și în noiembrie, nivelul de înfrățire a fost scăzut în toamnă, pentru ca primăvara să aduca, pe rând, umiditate în exces și secetă dură. Culturile au fost afectate și de utilizarea îngrășămintelor azotoase înaintea zăpezii din martie, la care s-au adăugat atacurile agresive ale bolilor, pentru care nu s-a putut aplica tratament, din cauza perioadei prelungite de precipitații.

  Mai mult, în cultura de grâu și-a făcut apariția și fitotoxicitatea, pentru că tratamentele utilizate în mod normal de femieri nu au avut efectul dorit, iar plantele nu au putut metaboliza tratamentele fitosanitare. Din cauza secetei instalate în aprilie, a doua aplicare cu îngrășăminte solide a devenit inutilă, acestea neputând fi integrate în sol.

  În ajutorul fermierilor care și-au pus banii pe grâu a sărit Agro-Est Muntenia. Tratamentele propuse de Agro-Est au făcut ca grâul să treacă peste toate perioadele de stres și să ajungă la producții mult peste așteptări.

  Produsul pe care a pariat Agro-Est Muntenia în acest sezon este Plyaminol. Aplicat în doze de 1.3-1.5 litri pe hectar, Plyaminolul a redresat culturile atât după excesul de umiditate și zăpada din aprilie, cât și după secetă. Concentrația mare de aminoacizi liberi din Plyaminol a păstrat echilibrul culturilor de grâu, a diminuat efectele factorilor de stres și a menținut lanul verde.

  Agro-Est a recomandat și folosirea unui alt produs care face minuni: Sulphomex. În doze de 2-3 litri pe hectar, Sulphomex a oferit aportul atât de necesar de sulf și a fost soluția eficientă pentru combaterea agenților patogeni. În combinație cu tratamentul cu fungicide, a oferit plantelor o protecție îndelungată. Cum cei mai mulți fermieri au aplicat doar 2 tratamente în acest an agricol, Sulphomex a ajutat la creșterea efectelor acestora.

  “Am folosit Plyaminol și Omex Bio, în prima fază. Iar în faza de burduf am administrat Sulphomex. Plantele erau firave, grâul era firav, chiar aproape de compromis, de calamitate, din cauza secetei. Produsele Agro-Est Muntenia mi-au mărit producția cu 700 kilograme pe hectar”, declară Tudor Oprea, fermier din localitatea Ion Roată.

  Tot pentru grâu, Agro-Est Muntenia are în portofoliu Omex Bio 20 și Groplan. Aceste două produse au asigurat dezvoltarea și creșterea vegetative în perioadele dificile, au crescut rezistența la secetă, au oferit protecție în faza de burduf și au crescut consistent producția.

  “Planta era stresată din cauza secetei prelungite care a fost peste zona noastră. Dar în urma aplicării tratamentului cu Omex Bio s-a văzut simțitor cum plantele se revigorau, creșteau, cum spicul a fost mare și la fel și producția”, mărturisește Costel Deacu, fermier din Turcoaia. El este completat de Valeriu Barbu Oprea, care lucrează terenuri la Rovine: “După ce am folosit Plyaminol și Omex Bio, am vazut că am o cultură foarte bine dezvoltată, spicul bine format și un bob foarte bun. Obțin în jur de 8 tone la hectar”.

  Omex Bio i-a adus o producție de 8.250 de kilograme la hectar lui Nicu Stoica, din Grindu. “După cel de-al doilea tratament cu Omex Bio, s-a văzut planta menținându-se verde. Am avut încă două săptămâni de plantă verde, ceea ce ne-a ajutat foarte mult la cantitatea obținută pe hectar. Era exact în perioada bobului”, spune ferimierul din Ialomița.

  Tehnologia la grâu este completată de Mancomax Extra, Extra Mn și K-Man, care au un aport deosebit de microelemente, necesare pentru calitatea producției de grâu și pentru utilizarea eficientă a tuturor resurselor disponibile în sol.


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Prețul grâului la final de an pe bursele internaționale Erbicidarea grâului cu OMNERA de la FMC: Când și cum se aplică PRODUSUL CARE DISTRUGE COMPLET BURUIENILE! Campania de recoltare a început…și nu prea! Unde și cum se recoltează la acest moment

  Ultimele știri

  Subvenții APIA 2021. MADR: Data la care începe depunerea cererii unice de plată! Confruntare în Instanță între oieri și conducerea MADR și a ANZ, la început de an! Hectare întregi de grâu răsărit, distruse de o turmă de oi!