Creșterea animalelorŞtiri agricole

MIȘCARE NEAȘTEPTATĂ în plină epidemie de PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ!

Agenția pentru Protecția Mediului Constanța a primit, în plină epidemie de Pestă Porcină Africană (PPA), o solicitare de înființare a unei ferme de porci în localitatea Mihail Kogălniceanu, aflată la doar 18 kilometri de Tulcea, județul unde s-au sacrificat cei mai mulți porci din cauza PPA.

Cererea vine din partea Societății Kasim Suin SRL, care a fost înființată în anul 2018, cu sediul social la Constanța, având un capital social de 200 de lei. Asociații sunt Ștefan Ionuț, cu o cotă de participare la beneficii și pierderi de 49% și Andreea Kruci, cu o cotă de prticipare de 51%, care totodată este și administratorul firmei.

Proiectul se încadrează în domeniul agricultură, silvicultură și acvacultură, subpunctul “Creșterea intensivă a animalelor de fermă”, numărul de animale propus la ciclu de producție fiind de 640 de porci, scrie Ziua de Constanța – ziuaconstanta.ro.

Scopul proiectului este înființarea unei ferme de porci și a unui punct de sacrificare de capacitate mică, contribuind astfel la dezvoltarea societății Kasim Suin SRL.

Întrebarea care stă însă pe buzele tuturor este următoarea: De ce ți-ai dori să deschizi acum o fermă de porci atât de aprope de Tulcea, unde pesta porcină africană a făcut ravagii?

Agrointeligența – www.agrointel.ro vă reamintește faptul că la nivelul județului Tulcea, din cele 4 ferme de porci existente, în două a fost confirmat visurul PPA. Este vorba despre Carniprod, unde au fost incinerați peste 45.000 de porci și PIGCOM, cu 17.000 de suine eutanasiate.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu