• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • INVISTER 300 SL, regulatorul de creștere care PROTEJEAZĂ RAPIȚA PESTE IARNĂ

    agrointeligenta.ro -

    Rapița este una din puținele plante cultivate în toamnă care necesită o regularizare a creșterii pentru a-i asigura creșterea rezistenței la iernare. Pentru a veni în sprijinul fermierilor cu o nouă soluție la un preț corect, compania INNVIGO AGRO a introdus în portofoliul său regulatorul de creștere INVISTER 300 SL, produs ce are la bază clorura de mepiquat, cea mai folosită substanță utilizată în aplicările de toamnă pentru creșterea rezistenței la iernare a rapiței.

    Semănatul culturii de rapiță începe în cursul celei de-a doua jumătăți a lunii august în partea de sud a țării și prima perioadă din septembrie în zonele din nord. Semănatul în perioada optimă de semănat asigură premisele unei recolte bune de rapiță daca: la intrarea în iarnă vom avea plante de rapiță cu un bun habitus, o protecție împotriva dăunătorilor care atacă plantele din toamnă, tratamente împotriva agenților patogeni care se instalează în această perioadă. De cele mai multe ori, din cauza impredictibilității condițiilor meteo care afectează cultura de rapiță, fermierii omit sau neglijează importanța acestor elemente tehnologice pentru obținerea unei culturi de rapiță profitabile.

    Regulatorii de creștere, o soluție de creștere a rezistenței rapiței la îngheț

    Toamnele lungi cu temperaturi ridicate în cursul perioadei de creștere a rapiței, alături de o fertilizare în concordanță cu nevoile culturii și cu prezența precipitațiilor din lunile iulie-august vor determina o creștere luxuriantă a vegetației până la intrarea în iarnă. Indiferent de varietățile de rapiță însămânțate– soiuri sau hibrizi clasici sau cu rezistență la erbicidare cu amestecuri pe bază de imazamox – condițiile climatice de vegetație în lunile următoare, vor favoriza condiții optime de creștere a plantelor de rapiță, probabil mai luxuriante decât în anii anteriori în care culturile au fost afectate de seceta prelungită sau de toamne mai răcoroase – care stimulează dezvoltarea tuturor culturilor însămânțate.

    Tratamentele de regularizare a creșterii rapiței sunt recomandate în condițiile acestui an. Produsele de regularizare recomandate de specialiști sunt produse pe bază de cloruri de mepiquat sub diverse formulări, care se aplică în perioada de vegetație când plantele au între 3-4 frunze adevărate.

    INVISTER 300 SL, o soluție practică de regularizare a creșterii plantelor și creștere a rezistenței rapiței pentru perioada rece a iernii

    Compania INVIGO AGRO, pentru completarea spectrului de produse fitosanitare din portofoliul său, a omologat în cursul acestui an produsul INVISTER 300 SL pentru cultura de rapiță de toamnă – adăugând astfel încă un produs care completează portofoliul campaniei din acest an – ”Soluții complete la costuri corecte” pentru fermieri.

    INVISTER 300 SL este un produs din categoria regulatorilor de creștere și dezvoltare a plantelor care conține o concentrație ridicată de clorură de mepiquat 300 grame per litru, conceput pentru evitarea supradezvoltării plantelor precum și scurtarea și întărirea tulpinilor. Produsul are acțiune sistemică în plante acționând împotriva alungirii tulpinii tinerelor plante, care altfel ar fi mult mai sensibile la înghețurile din iarnă. De asemenea, acțiunea substanței mepiquat clorură stimulează dezvoltarea și fortificarea sistemului radicular al plantelor tratate.

    Momentul optim de aplicare a regulatorului de creștere INVISTER 300 SL la rapiță este în stadiul de 3-4 frunze ale culturii, cu o singură aplicare în doză de 0,6-0,7 l /hectar. Doza maximă de 0,7l se aplică atunci când plantele au peste 5 frunze. Cantitatea de apă la hectar este 200- 300 litri de apă.

    Caracteristici: INVISTER 300 SL, cel mai concentrat regulator de creștere pentru rapiță

    Cultivatorilor de rapiță care vor să aibă o iarnă liniștită, compania INNVIGO AGRO le recomandă să utilizeze INVISTER 300 SL. Acesta este soluția ideală pentru aplicarea în toamnă sau primăvară a produselor cu efect de regulator de creștere (mepiquat clorură). Produsul se poate aplica singur sau în amestec cu un fungicid pe bază de tebuconazol pentru tratarea simultană (tank mix) și împotriva bolilor care afectează plantele încă din INVISTER 300 SL 0,6 l/ha + Zizan/Ambrossio 500 SC 0,5 1/ha .

    Aplicând INVISTER 300 SL+ Zizan /Ambrossio 500 SC în toamnă, se va obține un dublu scop: prevenirea atacul de boli pe de o parte și, totodată, și creșterea rezistenței la iernare, prin reducerea alungirii tulpinii și dezvoltarea rădăcinii rapiței.

    Amestecul de produse în tank mix acționează și ca fungicid împotriva celor mai importante boli a rapiței, precum: Phoma, Sclerotinia, Botrytis, alternarioza sau făinarea, dar și ca regulator de creștere în același timp.

    Beneficiile aplicării INVISTER 300 SL

    Experiențele au arătat că rezistența la iernare a rapiței tratate cu Invister 300 SL a fost mai mare comparativ cu parcelele tratate cu alte substanțe active sau comparativ cu cele netratate. Rezistența mărită peste iarnă este efectul reducerii creșterii părții aeriene a plantei, aplicarea în tank mix având totodată un impact pozitiv asupra dezvoltării rădăcinilor. Astfel, la plantele tratate, baza coletului este mai aproape de sol și va fi mai protejat împotriva înghețului. Plantele nu se vor dezvolta excesiv, evitând astfel una dintre principalele cauze ale pierderii culturii în perioada rece. Îmbunătățirea procesului de creștere și dezvoltare puternică a rădăcinilor ajută, de asemenea, la trecerea cu brio a sezonului rece, iar apa și nutrienții – aplicați prin îngrășăminte solide sau foliare, vor fi folosiți cu precădere pentru creșterea și fortificarea rădăcinilor.

    Tratamentul cu INVISTER 300 SL determină o intensificare a procesului de fotosinteză și contribuie la o mai bună utilizare a apei, a sărurilor minerale şi a energiei.

    Substanța activă din INVISTER 300 SL, mepiquat clorură, este cea mai folosită substanță utilizată în aplicările de toamnă pentru îmbunătățirea rezistenței la iernare a culturii de rapiță în tot arealul de cultură.

     


    Te-ar mai putea interesa

    Gărgărița tulpinilor de rapiță. Caracteristici, semnele atacului, combatere Rapița semănată…anormal. Producția la hectar care l-a convins pe Alexander Degianski să extindă suprafața Cea mai bună semănătoare pentru rapiță: mergem pe clasic sau semănăm ”bob cu bob”?

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte