• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Ştiri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • CRIS-TIM folosește CARNE MARCATĂ CU ȘTAMPILA OVALĂ, O GARANȚIE A SIGURANȚEI ȘI A CALITĂȚII!

    agrointeligenta.ro -

    Compania Cris-Tim își menține promisiunea de transparență privind produsele sale și asigură consumatorii că produsele puse pe piață sunt de calitate și sigure. Astfel, compania precizează că pentru produsele sale din carne de porc folosește materie primă numai din unități autorizate și certificate.

    Cris-Tim utilizează exclusiv carne marcată cu ștampila ovală, anunță oficialii companiei prin intermediul unui comunicat de presă remis Agrointeligența – www.agrointel.ro. astfel, carnea cu ștampilă ovală atestă posibilitatea efectuării schimburilor intracomunitare și proveniența cărnii din ferme și abatoare autorizate și certificate. ”Carnea provine din zone care nu sunt supuse restricțiilor de pestă porcină africană. În plus, fabrica deținută de companie nu se află în zonele vulnerabile, astfel compania respectă cerințele Deciziei (CE) 709/2014 privind măsurile zoo-sanitare de combatere a pestei porcine africane în anumite state membre”, se arată în comunicarea oficială a Cris-Tim.

    Compania Cris-Tim este autorizată pentru schimburi intracomunitare, ceea ce înseamnă că achiziționează carne numai din unități autorizate cu marca de identificare ștampila ovală, conform regulamentelor europene în vigoare. În procesul de fabricație, carnea utilizată provine de la animale sănătoase clinic, din ferme și abatoare care îndeplinesc cele mai stricte condiții sanitar veterinare, de sănătate animală și de igienă.

    Totodată, în fabrica Cris-Tim sunt aplicate măsuri suplimentare de verificare și control, prin inspectori acreditați de autoritățile în vigoare, care asigură conformitatea loturilor de carne recepționată, proveniența, calitatea și siguranța acesteia.

    Toți furnizorii Cris-Tim sunt evaluați dacă îndeplinesc cerințele sanitar veterinare și respectarea strictă a condițiilor de siguranță și igienă prin efectuarea de audituri neanunțate în unitățile de producție. Aceste audituri sunt făcute de o comisie de specialiști care verifică și se asigură că cerințele de siguranță alimentară sunt implementate în conformitate cu standardele de calitate specifice industriei (ISO 22000: 2005, IFS Food versiunea 6, FSSC 22000).

    Produsele Cris-Tim de care se bucură românii sunt prezente pe piața europeană încă din anul 2009. În prezent, ele sunt exportate în 16 țări din UE, iar mezelurile companiei sunt identice, indiferent de țara în care sunt comercializate. Totodată, fiecare produs finit Cris-Tim este inspectat extrem de riguros pentru a îndeplini toate standardele de calitate și siguranță alimentară la nivel european.

    Toată carnea folosită de Cris-Tim este supusă unor proceduri interne de verificare în laboratorul propriu, care este dotat cu aparatură modernă și permite realizarea unui larg spectru de analize specifice (fizico-chimice, microbiologice). Compania de familie colaborează și cu laboratoare externe, acreditate RENAR și certificate să garanteze calitatea și inocuitatea materiilor prime folosite.

    În aceste momente tensionate, suntem alături de fermieri, agricultori şi de proprietarii de animale sacrificate și sperăm că vor primi în curând despăgubirile anunțate de autorități. Cât despre clienții noștri, îi asigurăm că ne menținem atât angajamentul de a pune pe mesele lor produse sigure și gustoase, cât și transparența față de ei”, a declarat Radu Timiș, președinte și fondator Cris-Tim.

    Ca parte a promisiunii de a oferi produse de cea mai bună calitate, Cris-Tim își asumă în mod firesc transparența privind produsele sale – atât la nivelul rețetei, prin afișarea conținutului de carne, al ingredientelor, cât și în ceea ce privește procesul de fabricare, tehnologia utilizată și mediul în care sunt făcute.

    Cris-Tim, liderul pieței românești de mezeluri

    Cu o istorie de peste 25 de ani, Cris-Tim este liderul pieţei româneşti de mezeluri, oferind întotdeauna consumatorilor săi produse sigure, proaspete si savuroase, realizate cu ajutorul celor mai moderne tehnologii de procesare şi prin sistemele de management al siguranţei alimentului (ISO 22000:2005) şi al protecţiei mediului (ISO 14001: 2004).

    Cris-Tim a primit titlul de Trusted Brands in categoria produse din carne, timp de 7 ani consecutiv, în urma celui mai important studiu de piaţă asupra consumatorului in Europa, realizat de revista Reader’s Digest în 15 ţări, printre care şi România.

    Salamul Săsesc Cris-Tim a fost ales Produsul Anului 2018, în urma voturilor exprimate chiar de consumatori. Produsul Anului este un concept internaţional care premiază produsele inovatoare și care e prezent în peste 40 de ţări. În studiu s-au inscris toate produsele de larg consum care au avut o inovaţie în ultimele 18 luni până la data startului competiţiei, Salamul Săsesc câștigând detaşat în categoria “Salam”.


    Te-ar mai putea interesa

    Raport ANF: Legumelele și verdețurile românești depistate cu un grad ridicat de pesticide Guvern: Vor fi îmbunătăţite mecanismele care ţin sub control preţurile la energie, gaze şi alimente Una dintre cele mai cunoscute fabrici de lapte din România este scoasă la vânzare!

    Ultimele știri

    Primar acuzat că a luat ilegal subvenții APIA: ”Dau banii înapoi!” Crescătorii de vaci și-au construit propria fabrică de lapte cu ajutorul fondurilor europene Sătenii din mai multe comune au interzis să își mai taie porcii timp de 7 zile