Creșterea animalelorŞtiri agricole

ESTE OFICIAL: UN NOU JUDEȚ din România, LOVIT de PESTA PORCINĂ AFRICANĂ!

Sursa foto: Radio România Actualități

Încă un județ din România intră pe lista celor afectate de epidemia de pestă porcină africană (PPA). Este vorba despre județul Călărași, mai exact de comuna Borcea care se află chiar la limita teritorială cu județul Ialomița.

În urmă cu o zi, miercuri – 15 august a fost descoperit virusul PPA în două gospodării din comuna Borcea. În urma confirmării diagnosticului, de către Institutul de Diagnostic si Sănătate Animală București (I.D.S.A.) – Laboratorul Național de Referință pentru Diagnostic și Sănătate Animală, serviciile veterinare au intervenit de urgență.

Notificare ANSVSA pentru Primăria Borcea (foto: facebook.com/ Vrabie Răzvan-Florian)

Gospodăriile respective au fost plasate sub supraveghere oficială și au fost aplicate măsuri de restricție pentru circulația persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor și a mijloacelor de transport si a fost dispusa  uciderea porcinelor din cele două gopodării și ecarisarea carcaselor, informează Autoritatea Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Totodată, au fost recoltate probe pentru examene de laborator, de la animalele moarte și cele sacrificate.

Ancheta epidemiologică este în desfășurare.

Județele din România afectate până acum de PPA sunt următoarele: Constanța, Satu Mare, Tulcea, Bacău, Bihor, Brăila, Buzău, Călărași, Galați, Ialomița, Sălaj, Vaslui, Vrancea.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!