• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Se ieftineşte brânza în toată Europa: Gouda sub 3 euro, Emmental sub 4 euro

    agrointeligenta.ro -

    Producţia internaţională de brânzeturi stagnează potrivit ultimului raport privind acest sector, pentru lunile iulie august, al IDELE (L’Institute de l’elevage).

    În Europa producţia a stagnat la începutul campaniei 2012/13 pe fondul unor evoluţii contradictorii printre marii producători, scăderi în Germania (2%) şi Franţa (1%) şi creşteri în Olanda, Danemarca şi Polonia.

    Preţul principalelor sortimente este în uşoară scădere. La piaţa de gros din Hanovra, spre exemplu, gouda şi edam au atins în iunie cotaţia de 2,78 de euro per kilogram, pierzând 10% în ultimele două luni şi 15% în ultimele şase luni iar la cea din Kempten, emmental a atins una de 3,85 de euro per kilogram, pierzând 6% faţă de primăvară.

    Această scădere a preţurilor, constatată la nivel de ansamblu, a crescut competitivitatea brânzeturilor europene pe pieţele internaţionale, susţinând, în consecinţă exporturile.

    Vânzările internaţionale de brânzeturi realizate de europeni au crescut cu 13% în aprilie.

    Performaţa europenilor rămâne însă mult sub cea a competitorilor din America de Nord, Statele Unite, în principal, şi Australia-Oceania, în special, Noua Zeelandă.

    Vânzările internaţionale de brânzeturi realizate de americani şi neo zeelandezi au crescut cu 20% respectiv 14% în primele patru luni ale lui 2012.

    În Europa, stagnarea pieţei este exolicată şi de „osificarea” obiceiurilor de consum pe sortimente regionale şi specialităţi naţionale.


    Te-ar mai putea interesa

    A apărut în supermarketuri carnea de miel adusă din Australia Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA