Creșterea animalelorŞtiri agricole

GARDUL NU I-A PROTEJAT! BULGARIA A CONFIRMAT PRIMUL FOCAR DE PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ!

Ridicarea unui gard la granița cu România nu a reușit să țină Pesta Porcină Africană la distanță de Bulgaria. Autorităţile de la Sofia au anunţat că au depistat primul focar de pestă porcină africană din această ţară, la o fermă aflată în apropierea frontierei cu România, informează site-ul Euronews.

Şapte animale infectate au fost depistate la o gospodărie din satul Tutrakantsi, din nord-estul Bulgaria, iar testele au confirmat prezenţa virusului, a anunţat Agenţia bulgară de Siguranţă Alimentară.

Autorităţile au precizat că toţi cei 23 de porci din sat vor fi eutanasiaţi, iar în jurul localităţii va fi instituită o zonă de carantină.

Guvernul de la Sofia a luat măsuri în scopul prevenirii pătrunderii pe teritoriul ţării a virusului pestei porcine africane, inclusiv prin ridicarea unui gard la frontiera cu România pentru a preveni trecerea porcilor mistreţi.

În România, autoritățile au anunțat oficial că avem 781 de focare confirmate în 10 județe, iar numărul suinelor sacrificate a depășit 120.000.

Surse: Mediafax.ro, Novinite.com


Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!