• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Noul tractor fabricat în România de IRUM are deja listă de comenzi în așteptare

    Ramona Dascălu -

    Un nou tractor fabricat în România! Agrointeligența – www.agrointel.ro a intrat în uzina unde va fi asamblat cel mai nou utilaj ce va purta, cu mândrie, eticheta de ”produs in Romania”. La Reghin, județul Mureș, vineri – 7 septembrie, a avut loc un eveniment și o conferință de presă dedicată aniversării a 65 de activitate în fabrica IRUM, prilej cu care directorul general, Mircea Oltean, a oferit o serie de informații despre primul model de tractor românesc lansat după Revoluție.

    Numele noului tractor românesc nu a fost dezvăluit, însă am aflat pentru cititorii Agrointeligența – www.agrointel.ro care sunt câteva dintre specificațiile tehnice ale acestuia și când va fi disponibil pentru achiziționare.

    ”Doresc să vă împărtășesc oficial faptul că urmează să lansăm în toamna acestui an primul tractor agricol 100% românesc, gândit și făcut de la cap la coadă de echipa noastră de ingineri români talentați, după 15 ani în care producția de tractoare românești a dispărut. La Indagra, care va debuta în 31 octombrie, o să avem acest moment foarte important în istoria IRUM, când se va întâmpla această lansare. Vorbim de un proiect la care lucrăm de cel puțin 5 ani cu inginerii noștri, și în acest an al Centenarului am reușit să finalizăm și să vedem roadele la atâția ani de muncă, la atâtea eforturi făcute”, a declarat Mircea Oltean, directorul general al IRUM Reghin.

    Noul tractor agricol va corespunde exigențelor unei agriculturi moderne și va putea concura cu orice produs realizat de producătorii din Europa sau din piața mondială,  spus oficialul IRUM.

    Tractorul nou de la IRUM va fi promovat sub sloganul „Tractoare româneşti”, în care peste 80% dintre componente sunt produse în România, iar asamblarea va fi făcută în uzinele de la Reghin.

    ”În prima fază vorbim de o serie de 500 de bucăți. Sunt anumite loturi, anumite cantități care trebuie să îți asigure, vizavi de rentabilitate, anumite lucruri. (…) În prima fază a acestui tractor, ea va acoperi între 85 și 105 CP. În această zonă vom lucra în această fază, apoi vor urma alte proiecte pentru puteri mai mari”, a explicat Mircea Oltean în cadrul conferinței de presă de la IRUM.

    Încă de la început, ca parte integrată a conceptului noului tractor, la IRUM s-a gândit și partea de servisare, astfel încât fermierul român ce va cumpăra noul tractor să primească un pachet complet. ”Legat de service, business-ul pe care îl facem noi și ceea ce se întâmplă aici este legat foarte tare de e ceea ce se întâmplă post-vânzare. Dacă acel lucru nu poți să îl controlezi și nu îl faci de calitate poți să uiți de piață că practic te elimini singur. În momentul când am făcut calcule pentru vânzarea acestor utilaje, având experiența din spate, am luat în considerare și zona de service”, a declarat directorul IRUM.

    Vânzarea tractorului românesc se va face prin rețeaua pe care IRUM deja o are la nivel național, dar și în Ungaria. ”Vom încerca să identificăm colaboratori noi cu care să lucrăm pe piețe externe”, a vorbit Mircea Oltean despre posibilitatea ca noul tractor românesc să fie exportat.

    Fermierii care doresc să cumpere noul tractor de la IRUM vor avea posibilitatea să se înscrie pe o listă de așteptare, îi putem spune. Reprezentanții fabricii au spus că există deja solicitări din partea agricultorilor, ”o listă de comenzi” ce va fi onorată începând de anul viitor.

    Pentru moment, oficialii IRUM nu au oferit informații despre prețul pe care îl va avea noul tractor românesc produs la Reghin.

    IRUM Reghin a fost fondată în 1953 şi a devenit o societate cu capital complet privat în anul 1999, când societatea Maviprod (care împlineşte 25 de ani) a preluat-o şi a menţinut obiectul principal de activitate prin fabricarea de maşini şi utilaje dedicate industriei forestiere. Ulterior, IRUM a fost modernizată, a intrat în colaborare cu compania Perkins, a extins liniile de producţie şi a înfiinţat primul centru de cercetare privat din România, în domeniul maşinilor şi utilajelor.


    Te-ar mai putea interesa

    Cum și-a salvat ferma de la faliment un agricultor cu 150 de hectare Colinde de Crăciun în versuri. Top 10 cele mai frumoase colinde românești Urături de Anul Nou în versuri. Tradiții de iarnă păstrate în satul românesc

    Ultimele știri

    Fermă făcută scrum în județul Suceava! Toate cele 6.000 de animale au murit arse de vii Vine o criză a îngrășămintelor? Gabriel Ionescu, SEEFO: Prețurile sunt în creștere, stocurile – mai mici decât anul trecut APIA – anunț urgent pentru fermieri! Termen limită: 31 ianuarie!