Ştiri agricole

Dezbatere la Bruxelles: APPR reprezintă drepturile fermierilor români pe piața europeană

Alina Cretu, director executiv APPR, este la Bruxelles pentru a promova măsuri cât mai favorabile pentru cultivatorii de cereale

Discuții aprinse la nivelul Uniunii Europene. Astăzi, marț i -11 septembrie, are loc la Bruxelles o dezbtatere despre creșterea transparenței de-a lungul lanțurilor de aprovizionare alimentară, problematică ce face parte din inițiativa mai amplă de îmbunătățire a condițiilor de piață inclusiv prin eliminarea practicilor comerciale neloiale (o propunere de directivă este în prezent în procesul de adoptare prin codecizie) și încurajarea cooperării producătorilor (abordată în Regulament Omnibus din decembrie 2017).

Inițiativa de a introduce modificări legislative de-a lungul filierelor produselor agro-alimentare constituie răspunsul Comisiei Europene la raportul din noiembrie 2016 al Grupului operativ pentru piețe agricole.

Primul atelier la nivel de experți privind transparența pieței, organizat în comun de DG AGRI și JRC-Sevilla, a avut loc în mai 2018.

Reuniunea de astăzi își propune să deschidă dialogul cu statele membre și părțile interesate cu privire la modalitățile concrete de îmbunătățire a funcționării lanțurilor alimentare sectoriale, evaluând punctele tari și slăbiciunile cu care piețele se confruntă la ora actuală, mai ales din perspectiva transparenței.

Reprezentând filiera europeană a porumbului si sorgului, Alina Cretu, director executiv APPR, este la Bruxelles în încercarea de a promova măsuri cât mai favorabile pentru cultivatorii de cereale.

APPR (Asociația Producătorilor de Porumb din România) este o asociație profesională formată din producători agricoli care dețin suprafețe de lucru cuprinse între 50 și 50.000 ha, dar si reprezentanți ai lanțului profesional de porumb din România. APPR face parte din Confederația Europeană a Producătorilor de porumb (CEPM), care reprezintă cele mai mari țări producătoare de porumb din Europa. Obiectivul principal: furnizarea de expertiză tehnică, comunicare economică și profesională pentru membrii și organizațiile profesionale ale fermierilor din România.


Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!